Bradati moški

Pred dnevi sem imel znova veselje obiskati Dublin. Noro mesto s fantastičnim vzdušjem, ki te napolni z neko energijo, ki jo lahko preneseš tudi dosti bolj jugovzhodno od Irske. Irci so čuden narod. Neprimerljiv z vsemi ostalimi. Ko se pogovarjaš z njimi, imajo v sebi angleško vljudnost in prijaznost, ampak tudi neko divjost in so daleč od polikanosti angleškega gentlemana. Razlaga, zakaj je temu tako, dobi ob pintu Guinnessa svoje argumente. In vzroki so, kot pravijo Irci, skriti v zgodovini.

Vir: Pinterest

Irci so namreč potomci Keltov in Vikingov. Kombinacija dveh kultur, ki sta se skozi stoletja združili v kombinacijo, ki danes postavlja irske moške med ene najbolj zanimivih narodov. Ženske so odnesle manj, so bile skozi stoletja bolj pri ognjišču, pa vseeno je tudi Edu Sheeranu jasno, da se z dekleti iz Galwaya ni dobro zafrkavati.

Vir: Pinterest
Vir: Pinterest

Se mi pa zdi, da bi tudi na naši strani Alp želeli nekaj irske divjosti. Seveda tudi del uglajenosti in šarma, ki ga premorejo v velikih količinah. Moj ”pubec”, star 16 let, je pred nekaj tedni ugotovil, da bo, ko bo velik, imel brado in bo izžareval nekaj, kar slovi kot vikinški šarm in privlačnost nasprotnega spola neizprosno vleče k sebi. In ko sva brskala po internetu, sva oba ugotovila, da so ”tipi”, ki imajo vikinški look, res nekaj posebnega. V kombinaciji s kakšnim tatujem tudi zelo trendovski in modni.

Vir: Pinterest
Vir: Pinterest

Všeč mi je, da je moški zopet moški. In da je ženskam to znova všeč. Smo vseeno tisti, ki smo skozi evolucijo morali prehranjevati in braniti ognjišče. Loviti, se bojevati, braniti in osvajati, vse to so bile naše naloge. V novi dobi smo pa izgubili na trdnosti in postali pomehkuženi mamini sinovi. Kjer nam je vse samoumevno in kjer se tudi za naklonjenost dekleta skoraj ni več vredno boriti. V poplavi bledih, razvajenih mladeničev je zato pravi moški med ženskami verjetno cenjena figura. In brada in divji pogled k dojemanju moškosti doprineseta veliko. Lepo in modno urejena brada, kombinacija s pričesko in obleko, lahko na ženske naredi neverjeten vtis. Saj ne, da bi imel o tem kaj pojma, zgolj poslušam in pišem to, kar slišim iz ženskih ust.

Vir: Pinterest
Vir: Pinterest

Upanje za novo generacijo slovenskih moških torej ostaja. V nekem trenutku se vsak moški zave, da je nežnost pri dekletih in ženskah zelo zaželena, da je intelektualnost magnet, ki se ji je težko upreti, da pa vsaka prava ženska želi predvsem nekoga, ki jo bo zraven razvajanja in prilagajanja njenim intelektualnim sposobnostim, znal tudi razvneti in potešiti njeno potrebo po moškem. Po potrebi divjem, borbenem, neizprosnem čuvaju. Po trdi opori in zaklonu v viharnih časih. Po hrastu, ki se ne ukloni in zvije ob prvem vetrcu in ki zna kljubovati tudi divjim viharjem. Po varnosti in toplini.

Vir: Pinterest
Vir: Pinterest

Zato pa smo tu. Mi, bradati, divji, dolgolasi potomci Slovanov. Nismo Vikingi, smo se pa za naklonjenost dame pripravljeni spopasti tudi z njimi. Ni ovir za nas. Prave moške!

Deli s prijatelji

Komentiraj

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Naroči se na naš YT kanal
Holler Box