Dolga jopa namesto plašča: kako jo nosimo

Verjamem, da ste tudi same opazile, koliko dolgih jop in nasploh pletenin je preplavilo trgovine in kako zelo lepe so takrat, ko jih opazimo na ulicah. Dejstvo je, da je vse skupaj odvisno od zunanjih temperatur, ampak iz osebnih izkušenj lahko povem, da so dolge jope super praktične, zelo zanimive, predvsem pa tople. In naj ne pozabim, da imajo še eno prednost: lahko jih nosimo samostojno ali pod plaščem, saj vedno delujejo vrhunsko. Marsikdaj je tudi tako, da plašči veliko ne grejejo, saj je vse odvisno od kvalitete volne in ni nujno, da je plašč 100 % volnen. Pri jopi pa je drugače, saj je običajno iz težje volne, ki zna zadržati toploto in nam tako podari čudovit občutek … Težko nas bo zeblo.

vir: Pinterest
vir: Pinterest
vir: Pinterest
vir: Pinterest
vir: Pinterest
vir: Pinterest

Kapa s cofom, mala torbica in superge: vam je ta slog znan? Vse skupaj deluje zelo neobremenjeno in lahkotno, hkrati tudi nosljivo in primerno za vse priložnosti, ki niso popolnoma poslovne ter nam dovoljujejo malo več razigranosti. Pri dolgih pleteninah se lahko resnično poigrate z barvami, ker ne stanejo toliko kot plašč, zato si le omislite vojaško zeleno, kameljo, sivo, črno ali belo: gre za bazične odtenke, ki jih lahko kombinirate z vsem in vedno pridejo prav. Pletenino lahko nosite svobodno ali prepasano, osebno so mi najbolj všeč, ko prosto padajo in delujejo zelo nonšalantno. In všeč mi je, ko ne pretiravamo z barvami, saj so tovrstne kombinacije najlepše takrat, ko ostajajo dokaj minimalistične. Sicer vsekakor pogledam strateško raztrgane svetle kavbojke, belo T majico in dolgo pletenino, ker sem jih videla na ne ravno rosno mladih ženskah in vam povem, da znajo delovati zelo dobro.

vir: Pinterest
vir: Pinterest
vir: Pinterest
vir: Pinterest
vir: Pinterest
vir: Pinterest
vir: Pinterest

Ljubiteljice plastenja najbrž vedo, da so dolge pletenine, ki jih nosimo namesto plašča, idealna rešitev zanj. Namreč že njihova dolžina omogoča veliko slojev majic in bluz, ki si jih nadenemo pod jopo, in to ne da bi izgledale ogromno ali se počutile neudobno. Dolga jopa je lahko tudi brez rokavov, a v tem primeru boste nujno potrebovale plašč, ki vas bo dobro grel, sploh te dni, ko so postale zunanje temperature zelo nizke. Če ste zelo visoke, vedite, da vas bo ta model jope še podaljšal, zato ga nujno nosite z nizkimi čevlji in ne s petami: v bistvu je tako, da k dolgi, pleteni in volneni jopi najbolje pristajajo prav športni copati; izberite kakšen poseben, lep model, morda usnjen in ne platnen, s cofi ali dodatki, nekaj izvirnega in originalnega.

vir: Pinterest
vir: Pinterest
vir: Pinterest
vir: Pinterest
vir: Pinterest
vir: Pinterest
vir: Pinterest
vir: Pinterest

Za konec še nasvet glede torbice: naj bo manjša ali srednje velika, vse ostale bodo namreč izgubile svoj čar.

Deli s prijatelji

Komentiraj

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja