Kako jesenske barve vplivajo na našo psiho

Vsakič, ko se zamenja sezona, je v organizmu tako, da doživimo pravo hormonsko nevihto in ni rečeno, da je zelo pozitivna. Jesen je sploh takšen čas, ko znamo biti hitro otožne in žalostne, še vedno nam misli bežijo k poletju in dopustu, v službi je kup obveznosti, volje pa ne prav veliko, kajne? V resnici pa je prav september mesec novega rojstva in zdaj lahko naredimo veliko: se prebudimo, razmišljamo o sebi, postavimo nove cilje in se naučimo imeti življenje v rokah, saj je sreča, kot veste, odvisna od nas in ne od drugih. Morda je jesen po svoje dekadentna in ravno prav otožna, a iskreno mislim, da ima tudi zelo močno plat prebujanja, ki ni zanemarljiva. V tem letnem času pa je okoli nas veliko barv: kmalu bomo lahko občudovale rdeča, rumena in oranžna drevesa, vse te barve pa vplivajo na naše življenje in počutje, vsaka na svoj način. Srčno upam, da ste pripravljene na nove izzive in priložnosti, ker jih bo ogromno!

Vir: Pinterest

Rdeča

Strast, ljubezen, življenje, a tudi nevarnost in tveganje. Za tiste, ki imate nizek pritisk, je rdeča prava barva, ker stimulira obtok krvi in motivira akcijo, torej smo v hipu nekoliko bolj zbujene. Če pa ste že po naravi zelo živahne in hiperaktivne, rdeča ni barva za vas, saj vas lahko hitro vznemiri in pripelje do nepotrebne agresivnosti.

Vir: Pinterest

Rumena

Je barva, ki jo še bolj kot belo asociiramo s soncem, torej barva svetlobe. Preveč rumene lahko škoduje zato, ker je podobna močnemu soncu in v kolikor se mu prepustimo brez zaščite, se ne bo končalo na lep način. Vseeno pa je rumena povezana s stimulacijo, delom in željo po ustvarjanju, pri tistih najbolj občutljivih pa je tako, da se lahko hitro spremeni v anksioznost in nervozo. Ali ste vedele, da rumena barva pospešuje željo po hrani? V tej sezoni pa si le privoščite kaj zdravega v rumeni barvi, kot je denimo čaj z limono.

Vir: Pinterest

Rjava

Skoraj težko je verjeti, da lahko rjava barva v tej sezoni spodbudi nestabilnost čustev in potrtost, zato z njo ne smemo pretiravati. Pravijo, da je rjava močno povezana z notranjim nezadovoljstvom in zna zmotiti dnevno rutino, ki jo prav septembra ponovno doživljamo po dolgem in lenem poletju. Če torej delate v zaprtem prostoru, pazite, da je ni preveč, saj lahko pride do tako imenovanega sindroma SAD – Seasonal Affective Disorder ali po domače rečeno jesenske depresije.

Vir: Pinterest

Oranžna

Od vseh omenjenih barv je v tej sezoni najbolj primerna. Nahaja se med rdečo in rumeno, predstavlja pa zlato sredino in idealno pot, ki nas bo varno pripeljala do zime. Oranžna barva ima v sebi le pozitivne odtenke, zato vsebuje veliko dobre energije in pozitivnosti, pravijo, da je kar dobro delovati v oranžnem okolju, prav tako imeti na sebi kaj oranžnega vse do novembra. Z zanimanjem sem prebrala te raziskave in ugotovila, da imam doma le dve oranžni majici in morda je čas, da nabavim še kakšen kos!

Vir: Pinterest

Deli s prijatelji

Komentiraj

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Naroči se na naš YT kanal
Holler Box