Kako nositi športne copate na eleganten način

Športni copati so sinonim za življenje na prostem, hojo, tek in šport nasploh, v zadnjih časih pa so postali nujen dodatek vsake ženske, ki je zaljubljena v modo, saj jih po novem nosimo celo z dolgimi, na pol večernimi oblekami in tako tvorimo odlične kontraste.

vir: Pinterest
vir: Pinterest
vir: Pinterest
vir: Pinterest

S kombinacijami v resnici tvegate zelo malo, po moje obstaja samo ena večja nevarnost, in sicer ta, da izpademo preveč punčkaste. Denimo krilo iz tila ali krojeno na A in športni copati resnično delujejo malo najstniško, a z določenimi triki lahko krepko popravimo naš izgled. Imejte v mislih, da morate nujno izbrati vsaj en eleganten kos: svileno bluzo, midi krilo, dolgo obleko, slip on obleko, blazer … To so “odrasli” kosi, zaradi katerih ne boste izgledale, kot bi jih imele 16, a seveda ne ravno v dobrem smislu. Pazite tudi na kvaliteto in čistočo obutve: naj ne bo preveč zdrsano ali staro, saj je ključ vsega, da je podoba lepa in ženstvena, četudi ne nosite pet.

vir: Pinterest
vir: Pinterest
vir: Pinterest
vir: Pinterest

Dolge obleke, široko krojene hlače ali matchy matchy kompleti so idealna izbira za športno obutev, saj bo čevelj, ki ste ga izbrale, tvoril zelo lep kontrast z oblačilom. Če ste manjše rasti, se izognite midi dolžinam in nasploh krojem hlač ali kril, ki režejo meča. Ker nimate visokih pet, je treba paziti na dolžine oblačil, tega ne gre pozabiti. Seveda se športnim copatom lepo podajo tudi jeans hlače ali jakne (oboje raje ne, deluje preveč 80.), če so hlače krop in rahlo zavihane, toliko bolje. Pazite na zelo oprijete modele hlač, ker vas bodo skrajšale in tudi podarile nekaj kilogramov več, kar ni hvaležno.

vir: Pinterest
vir: Pinterest
vir: Pinterest
vir: Pinterest

Tudi obleke do tal znajo biti zelo zanimive, a jih morda v tem trenutku raje nosite z odprtimi, nizkimi sandali, so veliko bolj udobni. Če ste za culottes hlače, pa jim bodo superge delale dobro družbo. In za konec še nekaj o materialu: platnene so lepe, a trajajo le sezono. Kultne so Adidaske, zato imajo tudi svojo ceno. Če ste dekle na morju z rockabilly vzdušjem, potem so za vas Allstarke (vem, noga se noro poti, zato le obujte stopalke, drugih opcij žal ni). Med visokimi in nizkimi modeli bi izbrala raje nizke, ker so elegantnejše.

vir: Pinterest
vir: Pinterest

Zadnji nasvet: naj ne bodo pregrobe, ker ste le princese, kajne?

Deli s prijatelji

2 komentarja

  1. Vedno z navdušenjem preberem takšne nasvete in jih potem upoštevam 🙂 Ko bi imela jaz vsaj pol toliko smisla za modo kot ti 😉

Komentiraj

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Naroči se na naš YT kanal
Holler Box