Kako pravilno kombinirati šal s plaščem

Pri nas so šali kar močan modni trend in zdi se mi, da jih imamo ženske zelo rade, predvsem pa jih nosimo ob vsaki priložnosti. Šal ni le dodatek, ki poskrbi, da so gube na vratu skrite, temveč tudi dodatek, ki zna postaviti piko na i, sploh v primeru povsem navadnega in minimalističnega plašča. Tudi pri šalih moramo paziti na kvaliteto: volneni so seveda najlepši in hkrati tudi najbolj občutljivi. Pomembna je dolžina: predolg vam bo v napoto, prekratek ne bo udoben, zato je ključnega pomena, da ga že v trgovini pomerite oziroma ga zavežete in tako vam bo tudi jasno, ali je dovolj dolg. Širina je prav tako element, ki ga morate upoštevati: ozki šali niso najbolj praktični, zato raje stavite na širše. Veliko je modelov, ki so narejeni na O, torej že zviti, jih damo samo čez  glavo in smo nared; priznam, da so dobra zamisel in so izredno praktični.

Vir: Pinterest
Vir: Pinterest
Vir: Pinterest
Vir: Pinterest

Osebno sem za šale in nasploh za stil ton na ton, to pomeni, da je šal nadgradnja plašču. Če denimo nosite kameljo barvo, naj bo šal v podobnem odtenku; podobno velja za temno modro. Če pa je vaš plašč črn, si le privoščite malo barv, tudi kontrastnih in pri tem se lahko poigrate z vsemi možnimi odtenki, vse je dovoljeno. Tudi ljubiteljice pastelnih barv se bodo lahko poigrale s plastenjem: roza plašč in roza šal sta prav ljubka, če pa želite biti bolj resne, dodajte kanček svetlo sive ali temno modre, ki sta prav tako zelo v modi. Velik šal pa služi že kot jopa: ovijete ga kar čez blazer in v kolikor zunaj ni zelo, zelo mrzlo, vas bo tudi prijetno grel.

Vir: Pinterest
Vir: Pinterest
Vir: Pinterest
Vir: Pinterest

Ker je zdaj v modi karo vzorec, je tudi ta dobra rešitev; spominja na Burberry, a v dobrem smislu! Osebno bi ostala pri klasiki, kar pomeni, da bi stavila na zelo osnovne barve: kameljo, črno, sivo, bordo, gozdno zeleno in rjavo. Tudi pudrasta zna biti zanimiva, saj gre za barvo, ki je večna in vedno deluje zelo elegantno. Za kanček romantike si omislite vintage broško; slednje so na šalih vedno zelo ljubke in poskrbijo za malo lesketanja.

Deli s prijatelji

Komentiraj

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Naroči se na naš YT kanal
Holler Box