Končno zajtrk pri Tiffanyju

Poznamo zelo veliko ikonskih filmskih scen, ki so pustile svoj pečat in so ne glede na čas še vedno zelo priljubljene v današnjem času. Ena izmed teh je zagotovo v filmu Breakfast at Tiffany’s (zajtrk pri Tiffanyju), kjer Holly Golightly, ki jo igra Audrey Hepburn, stopi s kavo in rogljičkom v roki pred luksuzno trgovino z nakitom Tiffany & Co. Od petka naprej se lahko v slogu filma odpravite na zajtrk pri Tiffanyju v Blue Box Café, ki se nahaja v New Yorku. Kavarna je od stropa do tal v prepoznavni modri Tiffany barvi, v kombinaciji s sivo in belo. Na jedilniku so raznovrstni napitki in jedi; od kave, čajev, različnih sladic do sadja, jajc s tartufi in obloženega kruha z avokadom. Poleg zajtrkov pa je na voljo tudi kosilo; razne solate, jastog, kaviar s krompirjem in še veliko več.

Breakfast at Tiffany’s
vir: Tiffany & Co., via Associated Press
Tiffany & Co., via Associated Press

Klasični film iz leta 1961 je kulten in njegovo moč je mogoče začutiti tudi v trenutni pop kulturi. V nadaljevanki Gossip girl se je Blair Waldorf prelevila Audrey Hepburn in v tem letu je postal Zajtrk pri Tiffanyju inspiracija v nadaljevanki Big Little Lies, kjer so se igralke Reese Witherspoon, Nicole Kidman, Shailene Woodley, Zoë Kravitz in Laura Dern prav tako obleke v oprave iz filma. Film pušča svoj pečat tudi na mlajših generacijah, ki bodo zagotovo z radovednostjo obiskale nov prostor, ki je poklon filmu.

Audrey Hepburn
Blair Waldorf, Gossip girl
Big little lies

V istem nadstropju se nahaja tudi trgovina z dodatki za dom, kot so različne škatle, ravnila, budilke in podobno. Poleg te najdemo tudi laboratorij dišav, otroški butik, oddelek z vintage knjigami in kotiček s srebrnim nakitom. Na ta način želijo povezati svet Tiffany & Co. ter ga približati vsem generacijam.

vir: Christopher Young

Deli s prijatelji

Komentiraj

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Naroči se na naš YT kanal
Holler Box