Mojih deset pravil za lepo podobo pri 40 letih

Iskreno mislim, da je notranja sreča vse. Povem vam, da tudi najlepša torbica, najdražja obleka in najbolj razkošen nakit ne delujejo na ženski, ki sama s sabo ni zadovoljna ali je žalostna. Pri meni je tako, da me moda spremlja že od malih nog, predvsem kot zabava in tiha prijateljica, ki je tam takrat, ko jo potrebujem. Ne obremenjujem se z leti, resnično ne, najbrž tudi zato, ker se počutim, kot bi jih imela 30 in tako je že nekaj let. Sprašujem se, ali se bom nekega dne pogledala v ogledalo in si rekla “Ciao, gospa”, a zdi se mi, da je do takrat pot še kar dolga, predvsem zato, ker se še sama ne jemljem preveč resno. Priznam, da če me kdo v lokalu nagovarja z “gospa”, ga le debelo pogledam in vedno razmišljam o tem, ali misli name ali na katero drugo. In potem, ko zagledam, kako je pravzaprav Sofia velika, nedolžno pomislim: “Zanimivo, kako ta mala raste, jaz pa sem vedno ista!” No, ja, saj veste, malo se tudi potolažim, ampak resnično mislim, da je vse v glavi.

Vir: Pinterest

Oblecite se na podlagi postave, ki jo imate, ne pa postave, ki bi jo želele imeti

To je vidno predvsem takrat, ko greste denimo v trgovino in iščete konfekcijo 38, čeprav veste, da imate zdaj 40. Saj vem, da so te številke hinavske in vsem nam gredo na živce spremembe, ampak z malo občutka se lahko pretvarjamo, da smo vitke kot pri 20, čeprav nismo. Številka konfekcije pa mora biti prava in seveda modeli morajo biti primerni za postavo.

Ne obremenjujte se s trendi

Komu mar, drage moje? Pred kratkim sem napisala članek o zgrešenih trendih v letošnjem poletju in lahko bi dodala še marsikaj. Če je v trendu in je grdo, pač spreglejte! Včasih se modni oblikovalci ali trendseterke prav pošalijo z nami, zato ne jemljite vsega preveč resno. Trendi da, a le če so za nas.

Najstniški kosi

Priznam, da vedno pogledam še garderobo za najstnice, ker je dejansko tako, da zlezem v konfekcijo za 14 let, a potem se v teh majicah počutim čudno in jih ne nosim. Torej je tako, da vsako obdobje zahteva svoje kose, zdaj lahko mirno kupujete resne stvari in to ne pomeni, da ste kot stare babice, daleč od tega, samo pazite na kose, ki so pač preveč mladostniški (super oprijeto, zelo crop, mini krila).

Vir: Pinterest

Kakovost

Dolgoročno gledano je kakovost tista, ki me najbolj navdušuje. Opazim razliko med dobro in slabo torbico, med dobrim in poceni perilom, med kvalitetno obleko in tisto, ki jo najdem v H&M-u. Nimam nič proti nizko cenovnim znamkam, daleč od tega, le kvalitetne niso. Za lepo podobo potrebujete slednje ali vsaj mix poceni in dragih kosov, ker je razlika zelo opazna. To velja sploh za čevlje in torbice.

Prava številka

Tudi pri perilu! Mnogo žensk ne pozna svojega telesa, zato delajo napake takrat, ko kupujejo obleke, saj mislijo, da imajo še vedno isto postavo kot v času gimnazije. Vse se žal spremeni, najbolje je, da s pomočjo ogledala spremljate te spremembe in se znate prilagoditi.

Kritičnost

Ogledalo je vaš najboljši prijatelj. Če vidite, da vam nekaj pristaja, nadaljujte, če pa opazite, da ni za nikamor, preprosto odstranite. Morate vedeti, kateri so dobri in kateri slabi kosi, saj je mnogokrat tako, da vidite krilo na nekomu in se vam zdi božansko, potem pomerite in ugotovite, da za ta kos nimate prave postave. Nima smisla iti z glavo v zid.

Vir: Pinterest

Telovadba, hrana, voda

Brez tega žal ne bo šlo. Ni mi vseeno, kako izgledam v kopalkah in vem, da imam srečo z geni, ampak vem tudi, da se celo leto “matram” s telovadbo, utežmi in odbojko, kar se najbrž pozna. Če ne drugače, je tako, da se bolje počutim psihološko in se tudi lažje koncentriram. Previdno s kruhom, testeninami in alkoholom in bodite ves čas v gibanju, ker zelo pomaga.

Potrebujete budget za kožo, lase in nohte

Tudi brez tega ne gre. Frizer in kozmetičarka sta ključnega pomena, sicer doma lahko naredite veliko, a ne vsega, kar najbrž tudi veste. Urejenost “štarta” prav od tukaj, vse ostalo je le dodatek in poleti so vsi detajli toliko bolj vidni, zato bodite pozorne na vse.

Žensko druženje

To vam bo zelo koristilo, ker so tudi prijateljice tiste, ki vam lahko svetujejo in vas marsikdaj spravijo v dobro voljo. Žensko druženje je ključnega pomena, ne zanemarjajte ga. Z ženskami delite nasvete, izkušnje in morda tudi kakšen kos garderobe, kar sploh ni slabo. Običajno se družimo z ženskami, ki imajo podoben okus, zato so tudi koristne, da  koristi na nivoju duše sploh ne omenjam.

Vir: Pinterest

Ste si všeč?

Jaz mislim, da bi moral biti odgovor “Da”. Ključnega pomena je, da se v svoji koži dobro počutite in nimate težav s tem, da ste denimo v kopalkah. Lepota je predvsem tisto, kar imate v srcu, staranje je lahko čudovito, če veste, kam greste, s kom greste in kaj pravzaprav želite. Ne pretvarjajte se, da ste nekaj, kar v resnici niste, ker so to najlepša leta, ko je treba 100 % živeti in vzeti stvari malo bolj lahkotno, marsikdaj lahko vržete kaj čez ramo in odmislite. Kajti če še ne veste, vam lahko osebno povem, da ste prav čudovite.

Deli s prijatelji

1 Komentar

  1. Zadnji odstavek zmaga – vse si povedala s tem; in ko enkrat prideš do zaključka, da si sam(a) sebi všeč, je to to. Takrat se sprejemaš, narediš nekaj več zase, si pomirjen(a) sam(a) s sabo. Ni večje zmage.

Komentiraj

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Naroči se na naš YT kanal
Holler Box