Napake, ki jih samozavestna ženska nikoli ne naredi

Tokrat bom z vami delila članek, ki je bil napisan za New York Post in na katerega sem prav slučajno naletela. Pritegnil je mojo pozornost, ker govori o ženskah ter o tem, kaj lahko vse naredimo, da smo samozavestnejše. Zdi se mi, da zdrave samozavesti ni nikoli dovolj, pa ne le v modnem smislu, temveč nasploh. Naštete napake pa so mi dale tudi misliti, saj se mi v resnici ne zdi, da se je tako težko izogniti določenim napakam, vendar vse čutimo vpliv družbe in oseb, ki nas obkrožajo in prav ti faktorji marsikdaj poskrbijo, da je naša samozavesti na nivoju ničle. Skratka: glavo gor in pogumno po poti, najpomembneje je, da verjamemo vase in v svoje cilje, četudi jih drugi ne razumejo!

Vir: Pinterest

Se ne obremenjuje s tem, kaj drugi mislijo. Ok, kar priznajmo, da je na tem področju treba še veliko narediti, saj smo vse bolj ali manj odvisne od tega, kaj drugi mislijo. Želja, da bi bile vedno popolne in všeč vsem, nas marsikdaj pelje na napačno pot, saj vsakemu ne moraš biti všeč in pravzaprav tako niti ne bi bilo prav. Zato je treba bolj pozorno poslušati svoj notranji Jaz in osebne želje, šele potem lahko živimo življenje v svoji popolnosti.

Ne misli, da ima vedno prav. Osebno menim, da je inteligenten in močan človek tisti, ki zna reči “Oprosti” in v določen trenutku razume, da pač ni imel prav. V temu je moč človeka, ko se zave, da obstajajo tudi drugi, posledično drugačni zorni koti in mnenja. Zgodi se, da se zmotimo, in prav je, da svoje napake tudi popravimo, saj za besedo “Oprosti” ni nikoli prepozno. Ima čarobno moč, da reši vse nesporazume in marsikdaj tudi odnose.

Preveč ne govori, saj raje posluša. Bla bla bla… Tega je v sodobnem življenju res veliko, je pa bolj malo ljudi, ki govorijo in tudi naredijo. Malo je tudi takih, ki znajo poslušati. Prisluhnite sočloveku, resnično in iskreno poslušajte besede, ki krojijo naša življenja in znajo biti izredno močne. Dober poslušalec je tudi veliko bolj cenjen kot dober govorec, tega ne pozabite.

Vir: Pinterest

Ne misli, da lahko vse naredi sama. V resnici je zelo lepo, ko lahko delaš v dobri ekipi, ki te podpira in razume; ženske znamo biti zelo zavistne in konkurenčne, včasih pa imaš v življenju tudi srečo, da sodeluješ s pravimi, iskrenimi in sposobnimi ljudmi, s katerimi rasteš in postajaš boljša oseba. Odprite torej svoje srce in si podarite možnost, da lahko najdete pravo pomoč in ste tako še bolj uspešne.

Stvari ne jemlje preveč osebno. Marsikdaj je tako, da se užalimo ali se nam zdi, da so vsi proti nam. To je seveda daleč od resnice. Svet se vrti tudi brez nas in naših težav, zato je preprosto nemogoče, da bi se vsi ukvarjali z nami in nam delali zaroto. Če se vam godi krivica, je prav, da jo poskusite rešiti, ampak potem pojdite naprej, ne meljite preveč kaj, kako in zakaj, stvari se pač zgodijo vedno z namenom, četudi ga na prvo žogo ne razumemo.

Ne pričakuje, da bo vedno tako kot si je zastavila. Važen je cilj in marsikdaj je pot do cilja drugačna od tiste, ki smo si jo zastavili v glavi. Pa vendar … to potovanje mora biti čarobno. Četudi so ovinki, vzponi in padci, nič zato, saj je vse skupaj del življenja. Po poti se lahko plani tudi spremenijo, zato je ključnega pomena, da same do sebe nismo tako stroge in si odpustimo. Konec koncev nikoli ne vemo, kaj se skriva za vogalom: lahko je zelo dobro ali manj dobro, vendar je vedno naše in namenjeno nam.

Vir: Pinterest

Se ne obnaša tako, da bi očrnila druge. To pomeni, da ni dobro zasloveti ali biti uspešen za vsako ceno, sploh če se zavedamo, da bomo tako prizadeli druge. Kar date, tudi dobite in to je dejstvo. Morda se stvari ne zgodijo takoj, ampak se zgodijo, tega ne pozabite. Zato imejte občutek za tiste, ki vas obkrožajo, če je karkoli narobe, povejte, vendar ne delujte za hrbtom, ker stvari prej ali slej pridejo na plan in so potem še večje, kot so bile na samem začetku.

Ne išče potrditve pri drugih. Tudi to je zelo pomembno, ženske imamo zelo močno intuicijo, kar pomeni, da same dobro vemo, kaj želimo in kam gremo. Mnenja so lahko pomembna, sploh takrat, ko smo navezane na starše, partnerja ali najboljšo prijateljico, ampak preveč besed zmede, zato poslušajte raje sebe, se poglobite v občutke in na dnu srca boste našle odgovor ter rešitev. Vse, kar potrebujete, že imate. O tem nikoli ne dvomite, saj je vse v vašem srcu.

Vir: Pinterest

Deli s prijatelji

3 komentarji

  1. Čudovita objava

  2. Ne iskati potrditve pri drugih je zame zelo težko. Moraš imeti zvrhano mero samozavesti…jaz je pa nimam…

  3. Težave mi dela,da stvari velikokrat jemljem preveč osebno in da vse zmorem sama,ker se sama nase najbolj zanesem…

Komentiraj

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja