Osem trikov za mlajši videz

Vse stremimo k temu, da bi izgledale mlade, lepe in seveda tudi samozavestne. Če se ženska dobro počuti v svoji koži, se to opazi na 100 kilometrov in lepo je imeti ob sebi partnerko ali preprosto prijateljico, ki ima zelo jasno vizijo o tem, kam gre ter kaj želi. Moda nam seveda lahko pomaga, tukaj so majhni triki, da bi se počutile mlade in mlajše dejansko tudi izgledale.

Vir: www.glamour.com

Uporabljajte barve

Barve lahko spremenijo psihično stanje, nas spravijo v dobro voljo, sploh svetle so tiste, ki odprejo obraz, omehčajo obrazne linije in poskrbijo, da so naše poteze veliko bolj sproščene. Stavite torej na belo, bež in pastelne odtenke, pa ne samo poleti, temveč tudi pozimi, sploh v zgornjem delu. Vedno bodite zelo pozorne do barv, ki se nahajajo tik ob obrazu, ker odigrajo zelo pomembno vlogo.

Pazite na modo in leta

Mislim, da se v določen obdobju življenja vse ženske znajdemo nekje med dekliško in žensko modo in pravzaprav ne vemo, kaj bi izbrale. Čas je, da opustimo stvari, ki so preveč mladostniške in izberemo kose, ki so bolj sofisticirani, vendar nas ne smejo postarati. Če ste v dvomu, stavite na brezčasne kose: bisere, črte, samo tri barve hkrati, zemeljske odtenke, trenč, črne salonarje, blazerje, odlične kavbojke. Tako ne boste nikoli zgrešile.

Ne varčujte pri dodatkih

Sploh z nakitom in torbicami. Bodite drzne, eksperimentirajte, najdite kose, ki so za vas izziv, in najdite predvsem kombinacije, kako jih najbolje nositi. Moda je tukaj tudi zato, da se z njo poigramo. Glede čevljev je tako, da so pete kdaj naporne, a to še ne pomeni, da so edina možna izbira balerinke; saj so ljubke, ampak niso ravno seksi, kajne? Če ste torej za nizke modele, se le potrudite in najdite nekaj, kar ne spominja na babico s podeželja, modelov je veliko, zato ni izgovorov.

Vir: www.shoetease.com

Korekcijska očala

Pride trenutek, ko jih vsi potrebujemo, a to še ne pomeni, da so nujno zlo, prej bi rekla, da imamo možnost za dodaten modni dodatek, kar ni slabo. Nujno najdite model, ki je lep na vašem obrazu, in iščite, dokler ne najdete brezhibnega. Pazite z barvami, ker znajo biti zahtevne z garderobo in tudi nekompatibilne z barvo las; včasih je bolje izbrati nekaj klasičnega, vendar zelo elegantnega, kot pa nekaj super modernega in težko nosljivega.

Spodnje perilo

Ne bom pisala, da so tangice že zdavnaj mimo, ker to veste. In zdi se mi, da se zelo ponavljam, če napišem, da je perilo ključnega pomena, pa vendar … Če delate na samozavesti, potem morate delati tudi na perilu. Z leti se telo spremeni in zahteva drugačno oporo: čipke so čudovite in jih morate imeti, hkrati razmišljajte tudi o perilu za oblikovanje postave in bodiju, ki lepo drži obline in je zelo praktičen kos perila. Tudi na tem področju nikar ne varčujte.

Vir: www.chantelle.com

Zamenjajte puder

Nekatere ženske se tako navežejo na kozmetiko, sploh na pudre, da uporabljajo ves čas istega, kar je seveda napaka. Z leti se obrazne poteze spremenijo, zato je dobro slediti tem spremembam ter zamenjati kozmetiko. Tista najbolj poceni, namenjena petnajstletnicam, žal ni primerna. Začnite pri dobri kremi proti gubam in nadaljujte z odličnim pudrom: pazite na odtenek! Če je samo za en odtenek pretemen, vam podari tri leta …

Naj se ne blešči (vsaj ne preveč)

Živimo v času, ko je na obrazu veliko lesketanja in glow efekta. Vse lepo in prav, a le na strateških točkah. Pazite torej na predel okrog oči in čelo, saj srebrn lesk poudari gube in ga ne boste vesele. Tudi 100 % mat učinek ni dober, ker “zabetonira” poteze, zato najdite zlato pot in verjemite, da obstaja. Najbolje je, da postavite ogledalo v dnevno sobo, kjer je največ svetlobe, in se tam tudi namažete. Tako boste videle realne rezultate.

Ogledalo da in ne

Za konec še zelo dober trik, ki je hkrati nasvet za vse, ki se obožujemo … Nikar se ne glejte v ogledalo v dvigalu ali v tista, ki so postavljena v nakupovalnih središčih. Garderobe so smrtonosne in naredijo celulit tudi na ušesih, zato sploh zdaj, ko pomerjate kopalke, vedite, da tam ni prave svetlobe. V dvigalu pa, saj veste, kot bi prišle iz slabe grozljivke Daria Argenta, 90. leta in podobno … katastrofa. Sama se vedno obrnem proti vratom, ker si grem v nasprotnem primeru tako na živce, da sama sebi pokažem jezik.

Vir: www.pixabay.com

Deli s prijatelji

3 komentarji

 1. Andreja

  Super:)
  Ta v dvigalu je dobra! Tudi sama se tako počutim:) Ja, da o ogledalih v garderobah niti ne govorimo…FUJ!

  • Lorella Flego

   Draga moja, jaz bom naslednjič probavala kopalke kar sredi hodnika v trgovini, ker ogledala v kabini so samomor za žensko samozavest…se mi je zdelo, da imam celulit tudi na ušesih. xoxo

 2. Dragi Lorella in Andreja, obe sta me tolk nasmejali, da sem skoraj pozabila, kaj napisati…. 🙂 Glede odstavka o modi in letih – že nekaj časa “testiram” nove outfite, da vidim, kako se v njih počutim in ali so primerni zame. Bliža se št. 4 v mojih letih (pa ne na koncu….), tako da sem nekje vmes. In ta seznam, ki si ga navedla, res deluje, potem pa zraven samo še dograjuješ. Prijazen dan brez “napačnih” ogledal želim. 🙂

Komentiraj

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja