Razglednice iz podzavesti

Ko sem bila pred kratkim na letalu, sem si končno kupila pršilo za spanje, ki sem ga uporabila že pred mnogimi leti, skupaj z oljem za umiritev, ki ga naneseš na zapestje, in povem vam, da je bil prav nakup za dušo. Mešanica različnih vonjav, med katerimi je nepogrešljiva sivka tista, ki sedaj spremlja moj spanec, z leti pa se mi zdi ključnega pomena, da dobro počivam. Ane samo to, tudi da sem kar se da brez slabih misli. Podnevi je vedno tako, da se nam v glavi, duši in srcu kopičijo tudi stvari, ki jih ne znamo izpustiti: običajno je tega kar veliko in jih potem ponoči meljemo, saj ostanejo v podzavesti, kar kričijo, ker jih nismo razrešili, in potrebujejo pomoč. Razlog več torej, da zaključimo dan s pozitivnimi afirmacijami in lepimi mislimi, ker si ne zaslužimo le dobrega spanca, temveč tudi mirno dušo.

Foto in make-up: Biljana Babič
Foto in make-up: Biljana Babič
Foto in make-up: Biljana Babič

Pred kratkim sem prebrala članek o tem, da potrebujemo le šest lepih misli pred spanjem; toliko je namreč dovolj, da bolje zaspimo in se hitreje umirimo. Dan je sestavljen iz različnih trenutkov, marsikdaj spregledamo, da so prav mali trenutki in navidezno nepomembne stvari tiste, ki naredijo lepši dan. In četudi imate za seboj izredno težke ure, prepiranje in težave, vedite, da so v vsem tem tudi dobre stvari, predvsem pa vaše čudovite lastnosti, ki so vam tudi danes omogočile, da vse skupaj prebrodite. Bravo, dekleta! Zaslužimo si objem in če v tem trenutku ni nobenega ob vas, se objemite same, edino pravilno!

Foto in make-up: Biljana Babič
Foto in make-up: Biljana Babič
Foto in make-up: Biljana Babič

Razglednice iz podzavesti

Po izobrazbi sem psihologinja, zato se morda lažje poglabljam v svojo dušo, ki je mimogrede zelo zapletena, a to še ne pomeni, da sem nad njo obupala, daleč od tega. Podzavest shranjuje dogodke, besede in ljudi, kot bi bile razglednice. Zaprite oči in se pred spanjem osredotočite na nekaj, kar vam je bilo še posebej všeč: dopust, objem moškega, ročica vašega malčka, sprehod v naravi, nakupovanje s prijateljicami … Kaj vas naredi srečne? Ko se sama želim umiriti, imam pred seboj vedno en in isti prizor: počitek v Miamiju, na ležalniku, s turkiznim morjem in belim peskom. Pomislim in se kar nasmejem od sreče.

Hvala!

Kako lepa beseda in prav nič ne stane … Pa vendar, ali jo dovolj uporabljamo? Mislim, da ne. Ko zaprete oči, se le zahvalite tistim, ki so poskrbeli, da je bil vaš dan lepši. Pa ne le ljudem, tudi svojemu telesu, ki tako pridno dela 24 ur na dan, vašim staršem, ki so poskrbeli, da ste tukaj, sebi, ker ste edinstvene, čudovite in tako noro močne. Zahvalite se in začutite radost, zato morate to narediti iskreno, drugače ne bo delovalo. In če se le da, prenesite “hvala” tudi v realno življenje, da ne bo ostalo le pri mentalnem zahvaljevanju.

Foto in make-up: Biljana Babič
Foto in make-up: Biljana Babič
Foto in make-up: Biljana Babič

Kaj sem se naučila danes?

Večer je tudi trenutek, ko lahko potegnemo črto in skušamo razumeti, kaj smo se naučile. Saj vem: veliko dobrega, kajne? Naj bo vsak dan lekcija in naj bo vsaka lekcija pozitivna, četudi na prvo žogo morda deluje, da nima veliko pozitivnih not. Če ste koga užalile, se le opravičite in vedite, da je reči “oprosti” znak neverjetne moči, ne šibkosti. Vsak naredi napako, saj smo narejeni tako, da se iz napak naučimo. Nič hudega, če kdaj zgrešimo pot, pomembno je, da se na koncu dneva zavemo, kako in kaj, ter skušamo ujeti novo lekcijo.

Glejte … in spustite

Kot oblaki na nebu, ki preprosto gredo … Čez nekaj trenutkov jih ne bo več. Zato poskusite spremeniti perspektivo, sploh zvečer, ko potrebujete mir. Glejte na težavno situacijo z drugega zornega kota, poskusite verjeti, da obstaja vedno še ena resnica in veliko možnosti, da se zadeva reši. Prisluhnite svojemu instinktu, ki mnogokrat zelo dobro ve, kaj in kako, ve pa ste tiste, ki ga lahko utišate. Sama sem mojstrica v tem in povem vam, da smo ženske prav vražje, še sebe bi pretentale!

Foto in make-up: Biljana Babič
Foto in make-up: Biljana Babič
Foto in make-up: Biljana Babič

Kaj vas čaka jutri?

Vizualizirajte stvari, predvsem pa želje, ki bodo na vrsti jutri. A to storite z lahkotnostjo, brez mletja ali občutka, da vam ne bo uspelo, ker bo vsega preveč. Vizualizirajte situacije tako, kot bi rade, da se rešijo in razvijejo, spustite težave, saj v kolikor neprestano razmišljate o njih, bodo dobile dodatno moč, kar ni dobro. Če iz malega postane gora, je to samo zato, ker je gora v vaši glavi! Pred spanjem začutite spokojnost in mir, naj vas nič, resnično nič ne moti ali zmoti, zdaj ste samo ve v postelji, na blazini, popolne.

Poljub za lahko noč

Raziskave pravijo, da so poljubi (tako kot objemi) zelo pomembni, zato si jih privoščite, ker delujejo proti stresu in zelo pomirjajo. Lahko poljubite partnerja, otroka ali domačo žival in vedno odpustite tistim, ki so vam storili kaj slabega, saj ni nujno, da so nastrojeni proti vam. Če pa je temu tako, vedite, da jih s sovraštvom ne boste spremenili. Odpustite torej, objemite in zaspite brez slabe vesti, ker je jutri nov dan in povem vam, da bo čudovit!

Deli s prijatelji

2 komentarja

  1. Draga Lorella,
    Pa imamo spet super lekcijo, ki jo je bilo z užitkom prebrati:), kako lepo je brati nekaj pozitivnega in lepega, ki nam da misliti,…hvala in objem
    Karin

  2. …pridna Lorella…;)…lepo je prebirati tvoje članke, tvoje lepe, pozitivne misli, ki prav polepšajo dan…lep pozdravček…:*

Komentiraj

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Naroči se na naš YT kanal
Holler Box