Samo pet korakov do bolj pozitivnega življenja

Pregovor v italijanščini pravi tako: Anno nuovo, vita nuova, kar pomeni “Novo leto, novo življenje” in dejansko drži, da prav na začetku leta postavljamo temelje za vse, kar še prihaja. Včasih nam je v pomoč že nova pričeska, čistka v garderobni omari, čarobna maska za obraz, pozitivne misli ali pač sprememba, ki je lahko vsekakor globlja, o kateri smo dolgo razmišljali. Zdaj je torej pravi čas, da si postavite cilje, jih jasno zapišete in jim sledite, da boste lahko decembra ugotovile, kako ste pravzaprav daleč prispele in takrat bo tudi napočil čas za nove cilje, ki bodo še lepši in bolj glamurozni. Da pa bo vse skupaj teklo tako kot mora, je tukaj pet korakov, majhnih, a še kako pomembnih, da bo 2017 leto sreče in zadovoljstva.

vir: Pinterest

Gibajte se. Ni pomembno, da gre za uro fitnesa na dan, saj vse vemo, da je z današnjim tempom nemogoče. Lahko gre samo za sprehode, občasno plavanje ali tek, morda tudi za telovadbo doma, če boste dovolj dosledne, ampak gibanje pomaga na vseh področjih, tudi v smislu uma in duše, ker vas pomirja, hkrati pa naredite nekaj za postavo in zdravje.

Pazite na hrano. Več rib in zelenjave, manj mesa in testenin, pazite s sladkorjem, cigareti, kruhom, poskusite trezno razmišljati takrat, ko greste v trgovino in vas zagrabi želja, da bi pri blagajni zagrabile še vse možne čokoladice in bombone. Vse je dovoljeno v meji normale, ampak ne pretiravajte. Če vas hrana neprestano privlači, gre lahko za znak utrujenosti ali preobremenjenosti v zasebnem ali poslovnem življenju. Malo analizirajte vaša dejanja in vam bo hitro jasno, kako ste.

vir: Pinterest
vir: Pinterest

Veliko smeha. Ker se nasploh premalo smejimo, smeh je zdravje, povrh vsega pa nič ne stane. Včasih je prav terapevtsko smejanje, kot bi bili otroci, brez zavor in za najbolj nepomembne stvari. To je tehnika, ki jo lahko uporabljate tudi takrat, ko ste v stiski. Vsaka situacija naj bi namreč imela tudi komično plat. Poiščite jo in stvari vrzite čez ramo, čim prej, da ne boste z njimi preveč obremenjene.

Čas samo za vas. Zame je to ključnega pomena, dejstvo, da si moram vzeti nekaj časa samo zame in za moje stvari, kot so pisanje dnevnika, branje, gledanje dobrega filma ali sprehod po gozdu. Brez posebnih in motečih zvokov, brez ljudi, da se prav potopim v svoj svet in tam tudi ostanem. Vzemite si čas zase vsak dan, četudi se vam zdi nemogoče, vedite, da je to vaša pravica in vam ta čas tudi pripada, sploh če ste mame in poslovne ženske.

vir: Pinterest
vir: Pinterest

Ljubite se. Ko razmišljam o svojem življenju in sreči, vedno pravim, da je ključnega pomena biti srečna sama s seboj. Seveda so tukaj tudi drugi ljudje, ki tako ali drugače poskrbijo, da je moje življenje polnejše in lepše, ampak sama sebi zadoščam in tako je prav. Če sebe ne ljubiš, je nemogoče, da bi te ljubili tudi drugi, saj vse izvira iz nas, iz naše glave, polne dvomov in odločitev, zato se imejte radi, četudi delate napake in morda ustvarjate svet, ki ga drugi ne razumejo.

Objem, drage moje.

Deli s prijatelji

2 komentarja

  1. Draga Lorella!
    Kako lepo , res ti hvala za teh lepih pet korakov do lepšega in bolj srečnega življenja.
    S temi svojimi mislimi , ki jih zapišeš, nezavedno povzročaš veliko pozitivne energije in
    jo širiš med nas….hvala ti in vračam objem!
    Irena iz Šoštanja

  2. Tudi meni je čas, ki ga imam samo zase neprecenljiv…vsak dan ga nujno potrebujem, da lahko delam in ustvarjam…

Komentiraj

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja