#3 Moje življenje, moja pravila

Pisati o sebi zna biti izziv, največkrat pa je terapevtsko. Nekako je tako, da že za vikend sestavljam ideje za to rubriko in razmišljam o osebnih pravilih, ki me najbolj zaznamujejo. Ponovno sem izbrala pet različnih, ki so značilno zelo moja, čeprav bi najbrž o tem morala spregovoriti kakšna moja prijateljica, ne pa jaz sama … A kdo ve, morda se še najde v komentarjih! Sreda je postala zame zelo poseben dan, nekje sredi tedna potegnem črto in se podam v drugačne vode, saj sem cel dan v nizkem štartu zaradi večerne spletne oddaje, hkrati pa se potem vse skupaj umiri. Kot tišina, ki te redno čaka po neurju. Imela sem čudovit teden in skupaj s Sofio raziskovala kraje, stojnice, božične lučke in dobre restavracije; čas, ki ga preživljamo s svojimi otroci in družino, je neprecenljiv. Všeč mi je zato, ker me mala vedno postavi na svoje mesto in hkrati v meni prebudi otroka, ki najbrž ni šel nikoli spat … Spremljate me predvsem preko mode, a rada verjamem, da smo skupaj zrasle in delile zelo podobno pot, ki je deloma vsekakor modna, a drznem si reči, da ima še mnogo drugih odtenkov. Lepo jih je deliti z vami.

Ko preizkušaš vse možne filtre …

Obleka pove veliko več kot mislite

Zato je treba nanjo biti pozorne, vsaj toliko, da ne zagrabite iz omare prvo, kar pride pod roke in se potem tepete po glavi. Sicer nekatere ženske nimajo tega občutka, a najbrž le zato, ker jih moda toliko ne zanima ali so preprosto utrujene. Naporno življenje ti zna dobesedno odvzeti voljo, da si vzameš nekaj minut več za izbiro jutranjih oblek, ampak zdi se mi pomembno vedeti, da obleka govori namesto nas, sicer človeka ne definira, a o njem pove ogromno. Torej kakšno sporočilo ste podale danes?

Vir: Sydne Style

Nedvomno imam dovolj oblek

A še vedno kupujem nove in razlogov je veliko. Na prvem mestu je ta, da me moda potolaži. Če sem otožna ali slabe volje, me nov kos dvigne do zvezd in to je že dovolj dober razlog, da si ga privoščim. Po drugi strani pa opažam, da ostanejo nekatere obleke v omari in jih niti ne utegnem obleči, saj vedno izberem tiste, ki jih imam najraje. Kljub vsemu je tako, da se nakupovanju ne odrekam: če me naredi srečno, je potem že tako, da se mora tudi zgoditi.

Foto in make-up: Biljana Babič

Včasih je kar dobro biti tiho

Sicer mi ne uspeva toliko, kot bi rada, a z leti sem postala bolj pozorna na tiho komunikacijo in besede, ki jih ne izrečeš, ter poglede, ki se pač zgodijo. Tudi ob sebi imam nedvomno raje tiste, ki manj govorijo in več naredijo in všeč mi je, da imam pravzaprav zelo malo prijateljev, a tisti so pravi in vem, da me ne bodo razočarali. Biti tiho pomeni tudi pustiti dovolj prostora drugim in imeti več časa zato, da pospravimo misli in občutke, kar je vedno dobro. Zdi se mi le, da premalokrat poskusimo.

Vir: keralareader.info

Konfekcijska številka ni tako pomembna

Resnično me zna spraviti v slabo voljo številka, ki se izkaže za premajhno, ker potem tuhtam, kaj se dogaja z mojim telesom, ali sem se zredila, ali sem že v tistih letih, ko z S preideš na M in to je to. Potem pa si mislim: ali je resnično pomembno? Seveda ni in povrh vsega najbrž veste, da so načeloma številke vse manjše. Dokaz je, da če se slučajno zgodi dizajnerski nakup, potem je številka vedno ista, pri nizkocenovnih pa najbrž šivajo še zraven za otroke, ali kaj takega. V vsakem primeru: naj vas ne potolče!

vir: Pinterest

Moda in stil nista soseda

Modi ni prav težko slediti: odpreš revijo, pogledaš splet, gledaš oddajo in ti je jasno, kaj se zdaj nosi. Drugo pa je, s kakšnim stilom boš vse skupaj nosil … tega ti ne more nihče podariti in najbrž je tako, da če stila nimaš v krvi, vsaj malo, ga ne boš niti začutil. Kaj lahko torej naredimo za dober stil? Pri meni je tako, da rada poslušam nasvete, predvsem pa druge vidike in nikoli ne mislim, da vem vse, ker temu ni tako. Moda nam vedno omogoča, da se kaj novega naučimo, stil pa nam sugerira, kako vse skupaj sestaviti, vedno na individualen način.

vir: Pinterest

Čakam vas torej danes ob 20.00 za novo spletno oddajo, Glitter z Lorello. Objem.

Lorella Flego
Lorella Flego

Obožujem biti ženska in tega ne bi zamenjala za nič na svetu. Moda mi je bila položena v zibelko, v njeni družbi pa mi ni nikoli dolgčas. Glitter.si je moj osebni pogled v svet ...

2 komentarja
  1. Draga Lorella:),
    Oh kako prijeten zapis za tale sredin večer, kot terapija:), pa tako lušni sta s Sofijo na sliki,…in strinjam se, da se moda hitro spreminja, stil pa ostaja….pa tudi tiho je kdaj biti bolje:),…
    Objem,
    Karin

Komentiraj

Vaš email naslov ne bo objavljen.