5 kosov, ki jih potrebujemo vsako zimo

Po sprehodu po ulicah in še bolj po ogledu nabito polnih trgovin z oblačili in dodatki vse bolj ugotavljam, da je letošnja jesensko-zimska moda resnično lepo pisana na kožo vsem starostnim skupinam. Na stran postavimo tiste najbolj odšteke in vpadljive kose ter tako v hipu dobimo čudovito modno jedro, iz katerega lahko črpamo prav vse, ne glede na naš osebni okus oziroma stil. Poleg kosov po nareku tekočih trendov pa je tu tudi obilica takšnih, ki jih bomo z lahkoto nosile še vsaj nekaj sezon, saj stavijo prav na tiste najbolj klasične oblike in barve, ki v resnici ne poznajo let. Prav zato predlagam, da v kolikor vas prevzame decembrska nakupovalna mrzlica oziroma morda že razmišljate o januarskih popustih, med must have kose zimske kose postavite tudi naslednjih pet:

Dolg plašč – naj bo črn, bel, bež ali še najraje rjav, verjemite mi, da boste po njem posegale pogosteje, kot bi si morda sprva mislile. To je namreč vrhnji kos, ki prav zaradi svoje vsestranskosti, elegantnega doprinosa ter nenazadnje tudi udobja ne sme manjkati v nobeni ženski garderobi. Odlično se poda tako dnevnim, casual, službenim ali večernim outfitom, prav zares pa ga je zelo enostavno kombinirati na mnoge modne smernice vsakoletne sezone.

Pinterest
Pinterest

Debelo pleten pulover – lahko ga nadenemo samostojno ali preko srajce, vsekakor nam bo prišel prav tudi v najhladnejših dneh. Tudi tu priporočam nevtralne barve, kot so bela, črna, bež, nude in svetlo rjava, brez potiskov in pretiranih vzorcev. Paziti je potrebno predvsem na njegovo kvaliteto, saj je mnogo takšnih puloverjev po pranju ali dveh le še za v smeti.

Pinterest
Pinterest

Črni gležnjarji z mini peto – verjamem, da se je v poplavi prelepe obutve včasih težko odločiti za kanček bolj vsakdanjo, a vendar nam bodo stopala pri tem še kako hvaležna. Letos so trendi za nakup takšne obutve naravnost idealni, saj so izredno IN tudi nekoliko bolj umirjeni gležnarji v črni barvi, ki večkrat spominjajo na bulerje, a to niso. Ravno pravšnja mešanica punk in rock stila, ki tokrat pušča svoj pečat tudi pri ženski obutvi, bo poskrbela, da bomo delovale kul, a elegantno, sproščeno, a dodelano.

Pinterest
Pinterest

Ženstveno pokrivalo – pri tem je potrebno kanček več premisleka, saj gre hitro v in izven mode. Za dolgotrajnost torej raje posezimo po klasičnih klobukih in baretkah, zgrešiti pa ne moremo niti s fino baseball čepico ali lepo pleteno kapo. Pogosto je namreč prav to kos, ki poleg jakne oziroma plašča in obutve naredi najbolj dodelan zimski look.

Pinterest
Pinterest

Velik šal – to je nedvomno eden tistih dodatkov, katerega se razveselimo že v prvih muhastih dneh jesenih, toplo pa nas pospremi še vse do pozne pomladi. Tudi ta naj bo raje v svetlih, nevtralnejših tonih, za več razgibanosti pa lahko posežemo tudi po tistih z logo motivom, vsekakor pa tudi pri tem popazimo na kvaliteto.

Pinterest
Pinterest

Lucy T.
Lucy T.

Ljubiteljica narave, besed, glasbe, potovanj, organiziranosti in seveda vsega, kar diši po lepoti in glamurju ...

Ni komentarjev. Bodi prvi!

Komentiraj

Vaš email naslov ne bo objavljen.