Božični recepti brez peke

Le nekaj ur nas loči od božiča in verjamem, da ste nanj že popolnoma pripravljene. Čas daril, druženja z najbližjimi in tudi uživanja v različnih dobrotah. Če rade pripravljate različne prigrizke, so tukaj štiri recepti brez peke. Pa dober tek! Jelenovi sendviči: Če želite svojim najbližjim v božičnem času poprestriti malico, jim pripravite takšne sendviče. Najprej pripravite navadne sendviče, lahko z lešnikovim namazom, arašidovim maslom oziroma vašim najljubšim nadevom. Nato vzemite modelček za piškote v obliki srca ter naredite jelenovo glavo. Na vsak vrh »srca« vstavite majhni zaviti prestici, ki bosta služili kot rogovi, za oči uporabite koščka čokolade, za nos pa rdeč m&m’s bombon. In malica je pripravljena.

vir: www.spottedpony.com

Grincheva pokovka

Ta recept je zelo enostaven in hiter za pripravo. Pripravite celo skledo pokovke. Na vroči ponvi stopite 3 jedilne žlice masla. Stopljenemu maslu dodajte 3 skodelice majhnih marshmallows penic ter počasi mešajte, dokler se ne stopijo. Ugasnite ogenj ter mešanici dodajte nekaj kapljic rumene jedilne barve ter dobro premešajte. Nato dodajte še majhno kapljico modre jedilne barve in dobiti bi morali popolno Grinchevo zeleno barvo. S tem prelijte pokovko ter premešajte. Za okras lahko povrhu dodate še nekaj marshmallows penic ter rdeče m&m’s bombone. 

vir: www.twosisterscrafting.com

Božično drevesce iz čokoladnih grisinov

Ta drevesca pričnemo pripravljati tako, da pripravimo slaščičarsko kremo (frosting): Potrebujemo kremni sir, malo masla, sladkor v prahu ter burbonsko vanilijo. Vse sestavnie premešamo v gladko kremo ter na koncu dodamo zeleno jedilno barvo. Kremo napolnimo v vrečko za okraševanje. Na velik pekač damo papir za peko ter naredimo trikotnike, ki bodo služili kot osnova za naše drevesce. Ohladimo. Nato na trikotnike postavimo čokoladni grisin ter naredimo jelkico. Poljubno okrasimo z m&m’s bomboni ter vse skupaj ponovno ohladimo. In sladica je pripravljena.

Možic na palčki iz čokoladnih riževih krispijev

Še ena izredno prikupna sladica je pred nami. Za pripravo te potrebujemo 2 jedilni žlici masla, ki ga stopimo v ponvi ter mu dodamo 4 skodelice marshmallowsov. Ko se ti stopijo, dodamo še eno žlico kakava v prahu. V mešanico dodamo 5 skodelic riževih krispijev. V modelček za piškote v obliki možica vstavimo narejeno mešanico. Po nekaj minutah odstranimo modelčke, dekoriramo s smetano in bomboni.

vir: www.cleanandscentsible.com

Nataša Frančič
Nataša Frančič

Ustvarjanje za računalniškim ekranom ter pisanje o lepoti in modi je del mojega življenja že nekaj časa, saj od leta 2014 pišem za Glitter.si.

Ni komentarjev. Bodi prvi!

Komentiraj

Vaš email naslov ne bo objavljen.