Brez pravil

Vsak trend ima svoj čas in prostor in ne morete ga odkloniti, dokler ga ne poskusite sami. Upam si trditi, da smo vsi že vsaj enkrat požrli svoje besede in oblekli prav tisto stvar, za katero smo samozavestno trdili, da je ne bomo nikoli spravili nase. Priznam ta poraz!

Vir: Pinterest

Sem samooklicana žrtev odkritega razglašanja svojega zavračanja določene stilne izbire, ki mi je sčasoma postala ljuba, in to večkrat, kot si priznam. Nekaj trenutno še posebej izstopa. Pa ne le, ker se je zgodilo pred kratkim, ampak tudi zato, ker ta kos nosim, medtem ko zapisujem te besede. Nazadnje sem tako posvojila oprijete tanke puloverje in jopice. Medtem ko sem svojim mami svetovala naj se vsaj deset takih v vseh barvah mavrice znebi med zadnjim pospravljanjem omare, mi je danes žal, da poleg njih ni obdržala še tistih starejših.

Vir: Pinterest
Vir: Pinterest
Vir: Pinterest
Vir: Pinterest
Vir: Pinterest

Če so se dlake na vaših rokah postavile pokonci, vam ne zamerim. Že dolgo nazaj sem podlegla pastem ohlapnih puloverjev in v mislih stresala pesti v zrak z ogorčenjem nad vse pogostejšo realnostjo, da so ženski pleteni puloverji narejeni z namenom, da poudarijo ženske obline, medtem ko so moški ekvivalenti namenjeni temu, da ohlapno visijo s teles, kar bi mnogi, vključno z mano, označili kot objektivno privlačno. Zaradi tega sem večkrat zavrnila nakup tesnih ženskih puloverjev in se raje udobno namestila v preširokem puloverju, ki ga spredaj zataknem za pas.

Vir: Pinterest
Vir: Pinterest
Vir: Pinterest
Vir: Pinterest
Vir: Pinterest

Toda v zadnjih nekaj mesecih se je pletenina puloverjev začela približevati moji koži. Kot običajno je za ta premik v perspektivi kriv Instagram, močan mehanizem za opazovanje stvari v novi luči. Takoj, ko sem začela opazovati ljudi, katerih modni okus občudujem, da nosijo puloverje, ki se oprijemajo njihovega telesa kot mokra oblačila, se je misel, da se tudi sama povijem z mehko tkanino, zdela privlačnejša. Vendar se tisti puloverji, ki sem jih našla, niso zdeli kot puloverji, ki so se med pranjem skrčili v pralnem stroju, ampak bolj kot pleteni topi za ven ali nekaj podobnega. Zaradi oprijetosti in globokih izrezov so imeli privlačen pridih, vendar je so bili te elementi vedno uravnoteženi z odmerkom kontrasta, glede na to, da pletene jopica prenese le določeno količino seksualne privlačnosti.

Vir: Pinterest
Vir: Pinterest
Vir: Pinterest
Vir: Pinterest

Sem ter tja sem izbirala draguljčke med oprijetimi jopicami in puloverji in si nabrala svoj majhen, a zadovoljiv kupček, medtem pa si od mami sposodim še kakšen redek primerek dragocene jopice, ki se mojim oblinam prilega popolno. Še več. Namesto, da bi potešila svoje hrepenenje, sem ga le še bolj spodbudila. Si že ogledujem druge oprijete puloverje in jih na skrivaj kombiniram s prosojnimi krili, saj so kot izraz nonšalance, s katero damo misliti, da se za svoj videz nismo potrudili in čisto pomotoma izgledamo elegantno. Kot njihova nova lastnica potrjujem njihovo privlačnost. Poleg tega, da nudijo posrečeno in privlačno izbiro za večer v mestu, saj so udobni, s tesnim oprijemanjem kože pa razkrivajo obline telesa, ki jih spodaj zakriva le nežno perilo, se v njih počutim kot kombinacija Sophie Loren in moje mami z začetka tega stoletja.

Vir: Pinterest
Vir: Pinterest
Vir: Pinterest
Vir: Pinterest

Še ena stvar, ki je že pred dobrimi desetimi leti iz mamine omare romala v sestrino in mojo, so rebraste majice z debelimi naramnicami. Zdelo se je, da sva s sestro takrat izčrpali vse možne kombinacije s temi priljubljenimi majicami, da jih naslednje desetletje nisva več nosili. A zdaj, ko poleg klasične bele najdeš še krasne pletene in prosojne, se jim ne morem več upreti. Všeč so mi tudi s tankimi naramnicami, mogoče še bolj … Zaradi svoje višine oziroma pomanjkanja le te sem že pred časom sklenila, da dolga in srednje dolga krila, ki pokrijejo moja kolena, niso zame. Zato sem se odločila, da nikoli več ne pokrijem kolen ali območja pod njimi, in sanjarila o mini krilih, ki bi jih nadomestila. Skoraj desetletje nazaj so se vrnila dolga krila do tal. Kmalu so začela pridobivati na volumnu in teksturi. Ta so moje mišljene spremenila in moj zadnji nakup pripoveduje zgodbo o tem, kako je absolutni ne dobil prostor tudi v moji omari.

Vir: Pinterest
Vir: Pinterest

Po vsem tem osebnega stila ne morem več definirati s prepovedmi. Prevečkrat sem se že uštela! Zakaj bi si postavili pravila, potem pa doživeli eksistencialno krizo vsakič, ko naletite na presenetljivo sodobno različico preteklega “nikoli več”?

Manca Pogačar
Manca Pogačar

Lepota življenja vabi mojo dušo od začetka mojega zavedanja. Iskrenost in pristnost sta vodilo moje ljubezni do ubesedovanja, zato je literarno novinarstvo, tudi modno, ki ga lahko udejanjam tudi s pisanjem za Elle Slovenija, moj sanjski poklic, življenjski moto pa predajanje lepoti na vseh nivojih bivanja in uživanja življenja.

Ni komentarjev. Bodi prvi!

Komentiraj

Vaš email naslov ne bo objavljen.