Čas je, da obujemo espadrile

Mogoče se aprilsko vreme na trenutke še ne strinja povsem, pa vendar ne dvomim v to, da že vsi komaj čakamo, da stopimo v lahkotnejšo, poletno obutev. Espadrile so eden tistih modelov, ki zagotavljajo večno eleganten in vsekakor svež look, hkrati pa je korak z njimi udobnejši in nedvomno preprostejši. Sama jih obožujem, zato nič čudnega, da se jih v domači omari najde kar nekaj parov. Skoraj zagotovo lahko celo trdim, da so mi bolj pri srcu kot balerinke. Morda zaradi udobja, morda zaradi materialov ali pa preprosto zato, ker na nogi delujejo poletno, še tako resen kos pa v njihovi družbi dobi casual in povsem mladosten pridih.

Pinterest
Pinterest
Pinterest
Pinterest

Tokrat se ponovno pripravimo na vsaj 5 različic te popularne obutve, vse od najbolj klasičnih modelov, tistih, ki nudijo dolge trakove okoli gležnjev, pa vse do polnih pet, ki so skoraj obvezne takrat, ko potrebujemo kanček več ženstvenosti. Glede na to, da so nas modne smernice letos naravnost zasule s prefinjenimi kroji kratkih hlač, so slednje odličen dodatek tudi v tem kontekstu, pa četudi si jih omislimo v obliki kostima. Z lahkoto zatrdim, da bo takšen look pustil velik vtis, sploh če bomo pod blazerjem nosile svilen slip top, v rokah pa nosile pleteno torbo.

Tod’s
Castaner
Gucci
Loewe

Zmagovalna kombinacija tudi to leto pripada espadrilam in dolgi, plapolajoči obleki, polni cvetličnih motivov in čudovitih detajlov v obliki vezenin, čipke in/ali naborkov. Pri tovrstni obutvi vsakokrat razmišljajmo predvsem o boho stilu, pa tudi o country elementih, medtem ko sem prepričana, da mora to toplo sezono vsaka od nas poleg espadril nositi vsaj en safari kos. Lahko so to bež kratke hlače, široke, lanene hlače, pleten, rjav top ali pa morda suknjič v kaki zeleni. Vse od naštetega in še več je namreč odlična naložba, saj dobro služi tako dnevnim kot večernim podobam, ko espadrile preprosto zamenjamo za klasičen sandal z visoko petko.

Lucy T.
Lucy T.

Ljubiteljica narave, besed, glasbe, potovanj, organiziranosti in seveda vsega, kar diši po lepoti in glamurju ...

Ni komentarjev. Bodi prvi!

Komentiraj

Vaš email naslov ne bo objavljen.