Chanelove dišave nas tokrat vabijo na popotovanje

Coco Chanel je nekoč dejala: “Dodaj parfum na tiste točke, kjer želiš biti poljubljen/a,” tokrat pa nas te točke povabijo tudi na prelepe francoske in italijanske destinacije. Luksuzna hiša Chanel namreč predstavlja novi trio, poimenovan Les Eaux de Chanel, kjer vsaki dišavi pripada mesto, ki je na tak ali drugačen način močno zaznamovalo ustvarjalno pot Coco Chanel. Spoznajte torej Paris – Deauville, Paris – Biarritz ter Paris – Venise, unisex dišave, ki z lahkoto prepričajo tako ženski kot moški okus.

Les Eaux de Chanel

Paris – Deauville

Je mesto, v katerem je Coco leta 1913 odprla svoj prvi modni butik ter se povsem zaljubila v osupljivo normandijsko pokrajino. Citrusna dišava povzema čar tovrstne zračnosti, njeno bistvo pa tako sestavljajo note bazilike in sicilijanske mandarine.

Les Eaux de Chanel

Paris – Biarritz

Coco je bila v Biarritzu prevzeta nad mešanico športnega in modnega duha, zato je tu leta 1915 odprla svojo prvo hišo visoke mode. V dišavi se tako prepletata sadni in cvetni vonj, kjer glavni vlogi odigrata sicilijanska mandarina in šmarnica.

Les Eaux de Chanel

Paris – Venise

Tako kot večina preostalega sveta se je tudi Coco ob obisku leta 1920 zaljubila v šarm Benetk, baročne umetnine pa so postale pomemben navdih njenemu kreativnemu življenju. In prav tako bogata je tudi ta dišava, ki v sebi skriva čutnost in toplino, še posebej zahvaljujoč notam nerolija, vanilije in Tonka fižola.

Vir: Osebni arhiv
Vir: Osebni arhiv
Vir: Osebni arhiv

Verjamem, da se vsak/a od nas lahko najde v eni izmed teh dišav, odvisno tako od našega okusa kot tudi trenutnega stanja duha. Jaz sem izbrala destinacijo Paris – Venise. Kje pa se boste našli vi?

Vir: Osebni arhiv

Na voljo od 4. oktobra le v prodajalni Maxi.

Lucy T.

Ljubiteljica narave, besed, glasbe, potovanj, organiziranosti in seveda vsega, kar diši po lepoti in glamurju ...

Ni komentarjev. Bodi prvi!

Komentiraj

Vaš email naslov ne bo objavljen.