Črna poleti? Kako nepredvidljivo

Čeprav sta pomlad in poletje rezervirani za cvetoče potiske, živahne barvne poudarke in belo barvo kot nosilko svežine omenjenega letnega časa, vam tokrat (kot že velikokrat prej) na modni pladenj serviram črno barvo. Ne, z menoj ni nič narobe, pravzaprav bi lahko rekla, da sem zelo optimistično naravnana, še posebej, ko imam v mislih tople poletne dneve. Obožujem cvetje, svetle odtenke in neskončno lahkotnost pastelnih tonov, ki me že zdaj navdajajo s sladkobo jagodnega sorbeta na pozen poletni večer.

Chanel
Christopher Kane
Dior
Dior
Dries van Noten
Erdem
Obleka Max & Co. 239 €

Zakaj torej ‘težim’ s črno barvo? Zakaj svetlemu poletju iščem temačen kontrast? Je to mogoče povezano z napovedjo modnih oblikovalcev, ki so črni barvi letošnje poletje namenili več kot samo odlomek v knjigi poletnih trendov? Mogoče, a vendar je družba črne barve in poletja v mojem srcu zapisana kot dobrodošla sprememba enačenju črne barve in zime že nekaj časa. Zakaj? Odgovor je preprost. Črna barva nam poleti pristaja veliko bolj kot pozimi. Povsem enostavno, kajne?

Obleka Melissa Odabash 337,50 € (net-a-porter)
Obleka Ninety Percent 103,54 € (net-a-porter)
Obleka Norma Kamali 385,68 € (net-a-porter)
Obleka Sisley 119 €
Obleka Zara 25,95
Obleka Zara 29,95 €
Oscar de la Renta

Od sonca ali bronzerja zagorela koža in rožnat poljub rdečila na licih sta črni barvi nedvomno bolje pisana na kožo kot bledolični pečat, ki ga na obrazu puščajo lepotni trendi, rezervirani za obdobje zime. Črna barva poleti niti slučajno ni tako težka kot pozimi. Kljub svojemu avtoritativnemu značaju, je velikokrat zelo igriva in če k temu dodamo še besedico zapeljiva, veste, da je črna barva prava izbira za poletje. Da jo boste lažje vzljubile, vam predstavljam nekaj najlepših črnih kreacij, ki so nastale pod prsti velikih modnih hiš, in nekaj primerkov, ki jih lahko v svojo omaro povabite že sedaj. Vsem je skupna ena lastnost. Letošnja črna barva mora med hojo in v vetru plapolati.

Preen
Preen
Stela McCartney
Stela McCartney
The Row
Valentino
Valentino
Victoria Beckham
Victoria Beckham

Da, najboljša izbira za letošnje poletje so dolge, voluminozne obleke, bogate z vezeninami in čipkami. In če jih boste ob tem oplemenitile še s slamniki in torbicami iz rafije, ste na dobri poti, da osvojite naziv nesporne modne kraljice tega poletja. Pa še to, nihče vam ne bo mogel več reči, da je moda poleti tako predvidljiva.

Petra Windschnurer
Petra Windschnurer

Že kot deklica sem razvila ljubezen do estetike oblačenja. Ne bom se zlagala, če rečem, da mi je bila položena v zibko. Danes delujem kot modna urednica revije Elle in gostojuča piska za najbolj bleščečo spletno stran na svetu, Glitter. Z veseljem bom z vami delila mnenja in dejstva.

Ni komentarjev. Bodi prvi!

Komentiraj

Vaš email naslov ne bo objavljen.