Enobarvno še zdaleč ne pomeni nezanimivo

Pa smo le pozdravili čas barv, cvetja in sonca. In vse lepote pomladi se tudi letos več kot čudovito odsevajo v neštetih modnih predlogih, katerih večina je do danes že dosegla naše ulice. Res je, da se med najopaznejše trende tokrat prištevajo predvsem vzorci, pa vendar ne gre spregledati tudi vseh monokromatskih videzov, s katerimi lahko pravzaprav včasih pričaramo super vpadljivo stajling pripoved. Izredno IN so namreč tako popolnoma črni, beli in nude outfiti, kot tudi tisti močno intenzivnih barv, kjer verjetno še najlepše žarijo rumena, pink in rdeča. Poleg prave izbire odtenkov so največjega pomena kroji oziroma dizajn enobarvnega outfita, ki lahko celotno podobo naredi res zanimivo ali pa povsem dolgočasno.

Neiman Marcus pomlad 2019
Max Mara pomlad 2019
Max Mara pomlad 2019

V oko mi to toplo sezono večkrat padejo predvsem kombinacije kostimov in ogrinjal, trenčev, oblek ter puloverjev in midi kril oziroma kratkih hlač. Lahko smo kanarčkasto rumene, kaki zelene ali pa klasično črne, pomembno je predvsem to, da popazimo na enak ali vsaj zares podoben odtenek izbrane barve, da so kosi in njihov stil lepo skladni med seboj ter nenazadnje, da se v tem primeru posvetimo detajlom in okrasnim elementom. Slednji namreč ravno pri enobarvnosti prispevajo veliko razgibanosti, naša podoba pa z njimi vsekakor deluje bolj premišljeno in dodelano. Všeč so mi kosi, ki se recimo poigravajo z volančki in naborki, lahko so v središču pozornosti gumbi, vedno znova pa so zaželeni tudi raznorazni izrezi in dekolteji.

Max Mara pomlad 2019
Max Mara pomlad 2019
Max Mara pomlad 2019

Tu je na voljo ogromno manevrskega prostora, saj lahko tako določena barva kot kroj in sestavljena podoba skupaj tvorijo resen, posloven look, drzen in kul ali pa povsem sproščen, casual. Na svoj račun v tem primeru pridejo tako ljubiteljice klasike kot modnih trendov, vse, ki morda ne želijo izstopati že na daleč, in tudi tiste, ki uživajo v pozornosti okolice. Za piko na i se poigrajmo še z materiali, morda kombinacijami usnja in volne, svile in lana, vendar brez pretiravanja, saj lahko, kljub enobarvnosti, kaj hitro delujemo tudi kičasto in celo, bog ne daj, ceneno.

Lucy T.
Lucy T.

Ljubiteljica narave, besed, glasbe, potovanj, organiziranosti in seveda vsega, kar diši po lepoti in glamurju ...

Ni komentarjev. Bodi prvi!

Komentiraj

Vaš email naslov ne bo objavljen.