Go Melania, go!

Dolgo sem razmišljala o tem, ali bi napisala članek o Melanii Trump ali ne, in bolj kot sem se poglabljala v svoje misli in občutke, bolj mi je bilo jasno, da me ovira le eno: vse smeti, ki so jih nabrali določeni novinarji, bodisi pri nas ali v tujini, in tako poskrbeli za kvazi škandale, namesto da bi v njej videli to, kar dejansko je: prva in edina Slovenka, ki je postala prva dama Amerike. Sicer se na politiko ne spoznam in me niti ne zanima, vseeno pa lahko kot ženska rečem, da mi gredo te igrice s trači in zavistjo pošteno na živce, jih ne razumem in se od njih tudi distanciram. Če bi imela sama katerokoli politično funkcijo, bi se pošteno potrudila, da bi me Melania nekoč sprejela za kratek pogovor, saj bi me zanimalo, ali bi morda lahko našli kakšno koristno sodelovanje med državama; mislim, da pozitivna energija in elan lahko človeka pripeljeta krepko dlje, kot pa konflikti ali iskanje negativnosti, ker so pač bolj senzacionalistične.

vir: Pinterest
vir: Pinterest
vir: Pinterest
vir: Pinterest
vir: Pinterest
vir: Pinterest
vir: Pinterest
vir: Pinterest
vir: Pinterest
vir: Pinterest

Vsakič, ko teče beseda o njej, se najde nekdo, ki pripomni, da se je Melania nekoč pretvarjala, da je Avstrijka. Vem, da ima laž krakte noge, hkrati pa ji pustim možnost, da je imela svoje razloge, tako kot jih imamo vsi. Je le človek in če smem dodati, ženska s stilom. Odkar jo opažamo v mednarodnem tisku je brezhibna; nikoli se ni zgodilo, da bi imela na sebi napačno kreacijo, prekratko obleko ali nekaj, kar bi nas pač zmotilo. Zelo mi je všeč ta “ladylike” podoba, ki na njej deluje brezhibno tudi zato, ker ima popolno telo. Ustvarjena je za klasičen slog, s katerim ne more zgrešiti, njene odločitve pa so primerne njenemu položaju. Kot nekdanja manekenka se lahko pohvali z dolgimi nogami in brezhibno kožo. Ko sem bila poleti v Ameriki, so vsi govorili o tem, da v kolikor bo zmagal Trump, bodo imeli Američani najlepšo prvo damo doslej in mislim, da so imeli prav. Ženstveno podobo zelo lepo dopolnjuje z visokimi petami, ampak jo tu in tam zagledamo tudi v balerinkah, sploh takrat, ko je s sinom ali morda teka po opravkih.

vir: Pinterest
vir: Pinterest
vir: Pinterest
vir: Pinterest
vir: Pinterest
vir: Pinterest
vir: Pinterest
vir: Pinterest
vir: Pinterest
vir: Pinterest

Če dobro opazujemo, ugotovimo, da ima nedvomno rada zelo čist, preprost stil ter enobarvne kombinacije. Odlično zna nositi color block obleke, skoraj vedno krojene do kolen, ki pa zelo lepo poudarjajo njene obline. Seksi noto je že zdavnaj pozabila, prej bi rekla, da stavi na ozek pas in lep dekolte, ampak ga preveč ne izpostavlja. Ko najdem kakšno njeno novo sliko, se vedno ustavim pri rokah; ne vem, če ste opazili, kako nosi svetel lak za nohte, v mlečnih odtenkih in je v tem smislu popolnoma neizstopajoča, sicer pa so roke lepe in negovane, kot se zanjo tudi spodobi. Nekoliko temnejša polt kar kliče po svetlih odtenkih: bele obleke so tako pravi must have in vse kaže, da jih ima ogromno. Verjamem, da jih najraje kombinira z linijo nakita, ki jo je ustvarila sama, saj gre za velike in opazne koze, ki lepo poudarijo belo, čisto barvo.

vir: Pinterest
vir: Pinterest
vir: Pinterest
vir: Pinterest
vir: Pinterest
vir: Pinterest
vir: Pinterest
vir: Pinterest
vir: Pinterest
vir: Pinterest

Zdi se mi, da s pričesko prav veliko ne eksperimentira, ostaja pri topli rjavi barvi z ombre učinkom, sedaj je vse skupaj rahlo valovito in izredno naravno, kar deluje veliko bolje, kot ravna pričeska, ki jo naredi nekoliko bolj strogo. Melania je popolnoma osvojila hollywoodski glamur, zato jo na javnih prireditvah občudujemo s spetimi lasmi, ki še bolj poudarijo njene zelo posebne poteze: mačje oči v izredno intenzivni modri barvi zelo pridejo do izraza. Pred njo je sedaj zelo pomembna vloga in hkrati tudi nova realnost, saj jo bol cel svet opazoval in bo vsaka njena oprava predmet razglabljanja ter komentiranja. Upam, da bo postala nova Kate, saj je, tako kot angleška princesa, zelo temperamentna, samosvoja in samostojna, zdi se mi, da ne bo imela trume stilistov, ki bi skrbeli za njeno podobo, saj je že zdavnaj dokazala, da ji je moda blizu in z njo tudi živi. Za piko na i poskrbijo čevlji in sandali, ki se jih ne bi nobena ženska branila; lahko si le predstavljam garderobno omaro, ki je najbrž velika kot moje celo stanovanje, ampak tako pač je, saj govorimo o povsem drugačni, mogočni dimenziji razkošja.

vir: Pinterest
vir: Pinterest
vir: Pinterest
vir: Pinterest
vir: Pinterest
vir: Pinterest

Melania Trump

Še vedno imam v mislih njeno neverjetno poročno obleko, že takrat je bilo jasno, da se je potopila v modno pravljico. Vsekakor bodo vzponi in padci, pa tudi trenutki, ko ji ne bo jasno, kaj vse se dogaja okrog nje. Želim ji vse dobro in veliko prijetnih modnih podvigov, da bom lahko o njej še pisala, predvsem pa jo občudovala.

podpis

Lorella Flego

Obožujem biti ženska in tega ne bi zamenjala za nič na svetu. Moda mi je bila položena v zibelko, v njeni družbi pa mi ni nikoli dolgčas. Glitter.si je moj osebni pogled v svet ...

9 komentarjev
  1. Se strinjam Lilly, sem bila že prav obupana nad ostalimi članki in intervjuji sosedov, nekdanjih prijateljic in starih znank. Sem pa tudi izvedela, da so si v kavarni v Sevnici omislili Melania tortico. Aleluja.

 1. Prihajava iz istega kraja, tako da sem se posebej ponosna, da imamo Slovenko za prvo damo, ki je povrhu se zelo lepa zenska. Saj veste, kako pravijo, Sevnica pri Evropi ali, zame se lepse, Sevnica pri Ljubljani ;).

 2. Lorella, hvala za ta članek! Ženska je sposobna, sledila je sebi. Jaz lahko rečem samo “Kapo dol.” Zasluži si vso moje spoštovanje. 🙂

 3. Ja, res dober članek, pozitiven. Mogoče se vam bo zdela primerjava malce nenavadna med Melanijo Trump in Tino Mazej, dve znani promotorki Slovenije. Ampak spomnila sem se na Tino, ki je morala vložiti ogromno truda, da je uspela in si je ”bogastvo” prislužila sama; Melanija pa se je morala znati vklopit v bogato družbo – tudi to ni enostavno ter si s poroko zagotovila veliko bogastvo. Obe pa sta ponesli v svet Slovenijo kot prepoznavno in to se bo zapisalo v zgodovino.

 4. Lepo napisan clanek. Tudi jaz sem Sevnicanka in Melanijo spremljam ze od nekdaj. Privoscim ji, tako kot vsakemu, vse najboljse. Nisem zavistna in iskreno povem, da je lepa in da jo obcudujem, ceprav njenih cevljev ne bi obula (no, ja, dobesedno vsekakor :)). Tudi njeno zivljenje ni lahko, ni vse le blisc in bogastvo, je tudi (ali pa predvsem) eno veliko breme, ki bo s tirulo prve dame se mnogo vecje. Lorella, ne vem tocno, kaj ste mislili s tem, ko ste omenjali njene nekdanje prijateljice in sokrajane – mislim, da so o njej vsi po vrsti govorili le pozitivno. Na forumih pa – kot povsod in za vsakega – en kup grdih besed, obsojanja in kritik, tudi od sokrajanov – ce to res so.
  Melanije osebno ne poznam in zato se mi ne zdi fer, da bi kar koli komentirala glede njenega zivljenja, ki si ga je izbrala sama in ga tudi sama zivi. Poznam starsa, ki sta povsem obicajna, prijazna in dostopna sovascana.
  Glede sladice pa naslednje: ko sem govorila z amerisko novinarko, je rekla, kako nenavadno se ji zdi, da v Sevnici ni “nobenega spominka” o M. Ce bi bila M. iz Ameriskega mesta, bi ze bili na voljo Melania’s burger, Melania’s mug, Melania’s T-shirt … tu pa nic. In evo, to je to. Brata gostinca (eden lastnik lokala, pred katerim so se Sevnicani na dan volitev zbrali ob 4h zjutraj in pred njim izobesili zastave, drugi ta, ki ponuja tortice Melania) sta se pac dobro znasla in imata tako odlicno brezplacno reklamo, saj sta njuna lokala omenjena po vseh medijih v Sloveniji in tujini. Predvidevam, da bodo sedaj se mnogi drugi “kovali vroce zelezo”, ker je v Sevnici ze nekaj mesecev vse polno novinarjev in kamer.

 5. Odličen članek! Tudi jaz, spoštovana ga. Flego, sem v rangu: “Sicer se na politiko ne spoznam in me niti ne zanima” in “da pozitivna energija in elan lahko človeka pripeljeta krepko dlje, kot pa konflikti ali iskanje negativnosti”. Zelo se istovetim z besedami, ki povedo “ženska s stilom. Odkar jo opažamo v mednarodnem tisku je brezhibna; nikoli se ni zgodilo, da bi imela na sebi napačno kreacijo, prekratko obleko ali nekaj, kar bi nas pač zmotilo. Zelo mi je všeč ta “ladylike” podoba, ki na njej deluje brezhibno tudi zato, ker ima popolno telo. Ustvarjena je za klasičen slog, s katerim ne more zgrešiti, njene odločitve pa so primerne njenemu položaju.” Izbrali ste odlične podobe, ki prvo damo predstavijo v vsej njeni lepoti! Takoj po informaciji o zmagi na volitvah sem pogledala video, 8-minutni intevju na CBS, to je bilo vse, kar me je dotikalo o volitvah v ZDA, in v tem prispevku je bilo občutiti najključneje: da je ljubezen, ogenj in iskra, voda, moč in sila med soprogom in gospo Trump iskrena. Da ju nič ne more ne ločiti ne uničiti, ker med njima deluje vez in sila, ki ju je povezala, ki ju oplaja in sta – so kot družina iz nje. Vse drugo zame ni pomembno. Kot rečeno, se na politiko ne spoznam in se zanjo kot ženska ne zanimam, a dobro stvar človek začuti in če je to to, je to — moškega se spozna po okusu (za dobre ženske). Ženske pa prav tako. To je vse. Super, da ste podali svoje mnenje. Tudi jaz sem tod! In sina imata, sad njune ljubezni, ki se jo čuti, in to je najpomembneje, da je prva dama mama, in prvak Amerike, oče. Amen –

Komentiraj

Vaš email naslov ne bo objavljen.