HIFU: nova dimenzija pomlajevanja in lepote

V Sloveniji smo pred kratkim dobili nov sistem za pomlajevanje, ki se postavi ob bok plastični kirurgiji, je pa neinvaziven in ne zahteva globokih posegov ali okrevanja. Lepota in pojem lepote na sploh sta se danes zelo spremenila; ženske vedno hitimo in marsikdaj si je težko vzeti čas za lepotne tretmaje, predvsem če imamo občutek, da ne delujejo takoj. Zato je sistem HIFU prava revolucija, ker omogoča hitre in dolgotrajne rezultate tudi na predelih telesa, ki jih plastična kirurgija zelo težko popravi. Najlepša novica pa je, da so rezultati vidni takoj po terapiji in tudi cene so dokaj dostopne. Če torej niste za resne posege in dolgotrajno okrevanje ter vas mika nekoliko bolj naravna lepota, vas bo morda ta revolucionarna tehnologija tudi zanimala. O tem sem se pogovarjala z Blanko Lagoja iz kozmetičnega salona Beautyfit v Rožni Dolini, ki izvaja lepotno terapijo HIFU.
vir: Pinterest
vir: Pinterest
vir: Pinterest
vir: Pinterest
Hifu se nam predstavlja kot prava revolucija na področju ultrazvoka in hkrati kot možnost za pomlajevanje brez plastične kirurgije. Pravzaprav obljublja iste učinke kot plastična kirurgija. Za kaj pravzaprav gre?
HIFU so kratice za High Intensity Focused Ultrasound. Gre za napravo, ki deluje na principu visoko intenzivnega in fokusiranega ultrazvočnega delovanja. S tem povzročimo toplotno koagulacijo tkiva in nastajanje novega kolagena. Gre dejansko za revolucijo v estetiki in kozmetiki. Rezultati so primerljivi s plastično kirurgijo. Pomembno pa je, da s HIFUjem lahko delamo na celem telesu na povešeni, uveli, postarani in zgubani koži. Odpravljamo postakenske brazgotine, zmanjšujemo prevelike pore, zmanjšujemo podbradek, izboljšujemo linijo pod brado in marionetne gubice. Tretmaje lahko opravljamo na obrazu, vratu, dekolteju z dvigom prsi, zgornjih straneh dlani, gubicah in uveli koži nad koleni in okrog komolcev, viseči koži na notranji strani stegen in rok, skratka povsod. Tudi maščoba in celulit nista izvzeta. HIFU deluje globoko v podkožje. Gre za kontrakcijo SMAS plasti (subkutani mišično aponevrotični sistem), remodulacijo kolagena in kontrakcijo elastinskih vlaken.
Prednosti med HIFU tehnologijo in plastično kirurgijo so:
– bistveno nižje cene,
– brez dobe okrevanja ( po tretmaju greste lahko nazaj na delo),
– brez doživljenjskih brazgotin,
– brez narkoze in operacije.

 

Ali je možno, da bi ultrazvok deloval tako, kot plastična kirurgija ter naj bi bili njegovi učinki prav tako dolgotrajni?
Moramo se zavedati, da tukaj ničesar ne “režemo” ali dodajamo, ampak vzpodbudimo naše telo, da prične spet proizvajati nov kolagen, kot takrat, ko smo bili mladi. Zelo pomembno je, da je potreben samo 1 tretma, rezultati pa lahko trajajo tudi do 5 let. Je pa učinek odvisen od posameznika in njegove skrbi za nego kože (celostne nege v salonu in uporaba pravih krem doma).
vir: Pinterest
vir: Pinterest
Koliko traja tretma in kdaj lahko opazimo prve rezultate?
Časovno je zelo težko napovedati, koliko časa traja tretma, saj je odvisno, kako velik predel zajamemo in kaj delamo. Recimo obrazni tretma traja približno dve uri in pol. Prve rezultate lahko opazimo takoj naslednji dan po terapiji, naslednja faza izboljševanja traja nekje do 4 mesece. Ker pa je regeneracija kože dolgotrajen proces, se lahko učinek pri tistih osebah, ki imajo slabo regeneracijo kože, izboljšuje tudi do enega leta. Zato predlagam, da se ljudje, ki si želijo tega tretmaja,  zanj odločijo čimprej in ne čakajo, da se stanje njihove kože še poslabša.

 

Na katerih predelih telesa ali obraza je HIFU najbolj učinkovit?
HIFU je učinkovit povsod, saj lahko z različnimi terapevtskimi glavami delamo na različnih globinah: 1,5 mm, 3 mm, 4,5 mm, pri maščobi in celulitu pa uporabimo terapevtski glavi 8 mm ali 13 mm. Globina delovanja se izbere glede na predel, ki ga delamo in na to, kar želimo odpraviti.
vir: Pinterest
vir: Pinterest
vir: Pinterest
vir: Pinterest
Na vaši spletni strani www.salon-beautyfit.com so vidne slike strank prej in potem, na njih pa ste tudi sami. S katerim predelom telesa ste najbolj zadovoljni oziroma kje vas je HIFU najbolj prepričal?
Na meni in na strankah smo delali že vse: na obraz, vratu, dekolteju in prsih (dvig prsi), na notranji strani stegen in rok, kolenih, komolcih, zgornji strani dlani, postakenskih brazgotinah … Težko bi rekla da je kje bolj in kje manj učinkovit. Dobre rezultate imamo povsod.

 

Koliko stane posamezna terapija? 
Natančno je težko reči, saj je cena odvisna od števila nizov, ki jih naredimo. Torej je odvisna od velikosti predela, ki ga delamo in pa seveda od stanja kože. Za obraz je okvirna cena nekje med 400 in 500 evri, če delamo celega. Lahko pa se stranka odloči samo za določen predel na obrazu, takrat je cena seveda nižja. Menim, da je HIFU res revolucija v estetiki in kozmetiki, saj si nas večina želi izgledati mlajše/i kot smo, predvsem pa urejene/i in zdravega videza. To nam HIFU omogoča, saj z njim lahko delamo tretmaje po celem telesu in ne samo na obrazu, saj je potem razlika med obrazom in telesom preveč vidna.
vir: Pinterest
vir: Pinterest

podpis

Lorella Flego
Lorella Flego

Obožujem biti ženska in tega ne bi zamenjala za nič na svetu. Moda mi je bila položena v zibelko, v njeni družbi pa mi ni nikoli dolgčas. Glitter.si je moj osebni pogled v svet ...

1 komentar

Komentiraj

Vaš email naslov ne bo objavljen.