Hydrafacial – zvezdniška skrivnost sijoče kože na rdečih preprogah

Čiščenje kože in njeno vlaženje sta še vedno glavna skrb, ko je govora o negi kože, in to ne glede na to, ali jih imaš 14 ali 45. Povsem druga pesem pa so postopki, s katerimi zagotovimo čisto kožo. Ti danes delujejo po načelu mehanske, ultrazvočne, kislinske in vakuumske metode. Na meniju kozmetičnih salonov, dermatoloških ambulant in estetskih centrov jih najdete kar nekaj, in vendar med njimi izstopa postopek, imenovan Hydrafacial, ki je na področju neinvazivnih neg že takoj ob lansiranju revolucionarno zamajal temelje, kako naj bi bila koža videti po čiščenju. Zakaj? Ker nega Hydrafacial še zdaleč ni zgolj čiščenje kože.

Hydrafacial – prej in potem

Gre za patentiran tridelni režim – čiščenje, piling in intenzivno penetracijo posameznikovi koži ustrezajočih super serumov –, ki deluje na podlagi vakuumske tehnologije. Hydrafacial spada med najnovejše neinvazivne postopke in s posebej zasnovanim nastavkom ustvarja vrtinčni učinek, da čim bolj preprosto očisti in odstrani nečistoče, hkrati pa doda antioksidante in snovi, ki kožo hranijo in navlažijo. Hydrafacial je nega obraza, ki je v trenutku postala lepotna uspešnica, in gotovo ni zvezdnice, ki si je ne bi privoščila na dan sprehoda po rdeči preprogi. Na dan sprehoda? Da, prav ste prebrale.

Hydrafacial

Nega naj bi bila zelo sproščujoča, medtem ko takojšnji naravni sijaj kože največkrat sploh ne zahteva dodatne uporabe oziroma prekrivanja s tekočim pudrom. Zveni nadvse mamljivo tudi za povsem običajen četrtek v januarju, ko sem se na Hydrafacial v Estetiko Med-Art končno po svojo dozo sijoče kože odpravila tudi sama.

 1. Kaj obljublja? 
Čisto, bleščečo in zdravo kožo!
 2. Komu je nega Hydrafacial namenjena? 
Zaradi svoje neinvazivne narave in maksimalne učinkovitosti je nega Hydrafacial namenjena vsem tipom kože (od mastne in suhe do občutljive). Odlično se spopada tudi z zelo nečisto kožo, sivim in utrujenim tenom kože, pigmentnimi madeži in UV-poškodbami kože. Še zlasti je priporočljiva na prehodu med letnimi časi (pomladi in jeseni).

Hydrafacial

Tretma ni primeren za kožo, ki ju pesti rozacea ali kuperoza, kožo z aktivnimi izpuščaji ali sončnimi opeklinami ter ni primerna za nosečnice, saj salicilna kislina, ki se uporablja med postopkom, na primer ni testirana in dokazano varna za nosečnice. 
3. Kako je bilo?
 Moja 30-minutna obravnava je bila nadvse sproščujoča in udobna. Razvajanje v pravem pomenu besede. Terapevtka je v prvem koraku kožo s pomočjo začetnega seruma, ki ga je nanesla z nastavkom, ki omogoča avtomatizirano sesanje in vrtinčenje na povsem neboleč način, zmehčala in jo očistila odmrlih kožnih celic, jo tako pripravila na piling z mešanico glikolne in salicilne kisline (prednost tega pilinga je, da ni naknadnega luščenja).

Obdelava z glikolno kislino ni niti malo neprijetna. Vse, kar sem čutila, je bilo lahkotno zbadanje na površini kože. Po nevtralizaciji v drugem koraku sledi odstranjevanje umazanij iz por in nega z intenzivnimi vlažilci, ki zaradi svoje majhne molekulske mase zelo dobro vstopajo v kožo. Postopek tudi v tej fazi vključuje avtomatizirano sesanje vrtinčenja, ki sem ga občutila kot zelo prijetno masažo, ki skrbi za dodatno mikrocirkulacijo in stimulira limfo. Če bi napravo pogledala pod drobnogledom, bi lahko opazila, da ta v istem trenutku s kože posesa umazanijo in vanjo pošlje vlažilne sestavine. Sledi še nežen pristop k penetraciji sestavin v kožo, tako imenovano nasičenje kože z antioksidanti in peptidi, ki maksimizirajo njen sijaj in pripomorejo k njeni obnovi in zaščiti pred prostimi radikali. Da je bila vzrok za moj pust ten res dehidracija kože, se je pokazalo prav pri tem zadnjem koraku, saj se koža kar ni mogla odžejati, povedano drugače, serum je vpila v trenutku.

Hydrafacial

V medicinskem centru Estetika Med-Art so postopku Hydrafacial dodali še LED-svetlobno terapijo, ki je prilagojena posameznikovim potrebam. Terapevtka se je odločila, da se mi bo najbolj prilegla rdeča svetloba, ki bo mojo kožo pomirila in spodbudila proizvodnjo kolagena. Ker so učinki nege Hydrafacial strokovnemu osebju Estetike Med-Art znani, so me pred postopkom opozorili, naj naredim selfi pred in potem. In bilo je kaj videti. Na fotografiji sem po le 30 minutah nege spoznala veliko bolj rosno in sijočo različico sebe, ki me je v ogledalu spremljala še vse do sredine naslednjega tedna.

Petra Windschnurer
Petra Windschnurer

Že kot deklica sem razvila ljubezen do estetike oblačenja. Ne bom se zlagala, če rečem, da mi je bila položena v zibko. Danes delujem kot modna urednica revije Elle in gostojuča piska za najbolj bleščečo spletno stran na svetu, Glitter. Z veseljem bom z vami delila mnenja in dejstva.

Ni komentarjev. Bodi prvi!

Komentiraj

Vaš email naslov ne bo objavljen.