Ideje za okusne in enostavne zimske prigrizke

Čar zime je v razvajanju. Recepti, ki so pripravljeni s sezonskimi sestavinami in toplimi okusi, so kot nalašč za druženje s prijatelji in družino ob hladnih dnevih. Prvi recept so okusni popečeni kruhki z mozzarello. Topljen sir na svežem opečenem kruhu. Ali obstaja boljši način za praznovanje zime? Mislim, da ne. Poskrbite, da ne bodo vaši trakovi mozzarelle narezani na pretanke rezine.

Vir slike: Pinterest

Ocvrt korenček

Kdo ne ljubi korenja? Še posebej, če je začinjeno z okusno mešanico, narejeno z ekstra deviškim oljčnim oljem, curry začimbo in košer soljo. Zagotavljamo vam, da je ta ocvrt korenček vreden pokušine. Tako otroci kot odrasli ga bodo oboževali.

Vir slike: Pinterest

Sirasti špinačni in bučni kolači

Kolačkom, naj bodo sladki ali slani, se enostavno ni mogoče upreti. Ker se cel svet nagiba k zelenemu, zakaj se ne bi še kolački? Sirasti špinačni in bučni kolači zagotovo ne bodo zmanjšali globalnega segrevanja, ampak upamo, da bomo spremenili način vašega razmišljanja o kolačih, še posebej tistih slanih. Z mozzarello, parmezanom in feto v mešanici, že veste, da bodo dobri!

Vir slike: Pinterest

Domač jabolčni čips

Ne razporedite jabolk na še eno jabolčno pito – namesto tega jih spremenite v zdrav prigrizek. Bo tudi veliko lažje: to sladko in krhko razvajanje zahteva le štiri sestavine.

Vir slike: Pinterest

Ovsena kaša z arašidovim maslom

Ali kaj bolj pogreje vaš želodec kot skleda ovsene kaše? Oves vsebuje veliko topil, tiamina, magnezija, fosforja in železa. Dodajte beljakovine iz arašidovega masla, kašo pa naredite z mlekom ali skuto.

Vir slike: Pinterest

Polnjen krompir

Med najbolj prijetnimi zimskimi prigrizki je krompir, polnjen s sirom in gobami, in pečen, dokler njegov ovoj ne postane zlat in hrustljav. Lahko ste kreativni in pripravite različna polnila, kot je vam všeč.

Vir slike: Pinterest

 

Nataša Frančič
Nataša Frančič

Ustvarjanje za računalniškim ekranom ter pisanje o lepoti in modi je del mojega življenja že nekaj časa, saj od leta 2014 pišem za Glitter.si.

Ni komentarjev. Bodi prvi!

Komentiraj

Vaš email naslov ne bo objavljen.