Intervju z Ulo Furlan: Moda se skriva v vsem in povsod

Tokrat smo ujeli voditeljico in igralko Ulo Furlan, ki je med drugim ambasadorka Borotalca, ter z njo poklepetali o modi.

Ula za Zlatarno Celje
Ula za Zlatarno Celje

Kateri modni trend ali kos ti je trenutno najbolj pri srcu in brez katerega, po tvojem mnenju, res ne gre?

Modo redkokdaj jemljem kot ultimativno “sezonsko” zapoved … Najbolj čvrste in ostre okvire, kaj ja in kaj ne, mi običajno zapove protokol ali pa posebna priložnost, povsod drugod si zaenkrat pustim reagirati na trenutni navdih, notranje počutje. To poletje najbolj uživam v hlačah hlamudračah, vsak sti(s)k z morjm pa že kar nekaj časa obvezno okronam s kakšnim slamnikom.
Vem, da si zaljubljena v modo in jo rada spremljaš; katera plat mode ti je najbolj pri srcu?
Njena nepredvidljivost, igrivost, da preseneča, intrigira, navduši, pusti brez besed ali pa z ogromno pripombami … Jemljem jo kot vrsto vizualne umetnosti, ki v svojem bistvu za nekaj kratkih trenutkov združi luč, glasbo, scenografijo, pisto, podobo, oblačilo, telo, performance, ko se zgodi na odru … in enako mogočno svojo zgodbo pove na sveže tiskanih listih svežega editoriala. Sicer pa je njena najlepša karakteristika, da se skriva v vsem in povsod, v najobičajnejšem obisku v Mercatorju, starem videospotu, v vrsti na letališču …
Kaj je zate lepota?
Iskrenost, empatija, toplina, bližina, srce.
Imaš morda recept za brezhibno počutje poleti, ko so zunanje temperature zelo visoke? 
Konkreten jutranji tuš, fin deodorant – jaz imam kar svoj Borotalco (doma in enega v torbički), paket intimnih robčkov za dodatno osvežitev, malo ličil, saj se ob visokih temperaturah predvsem hitro “scedijo”, domači ingverjev ledeni čaj, kopalke, brisača, borovček.
foto: Primož Predalič
foto: Primož Predalič
Katero mesto ima poseben čar in bi ga rada ponovno obiskala?
Pariz.
Najljubši kos v omari?
Preveč jih je. Nadkolenke, adidas superge, second hand oblekica, mamin reklc iz 90-ih, fantova srajca.
Lepotni izdelek, ki ga imaš vedno v torbici in brez katerega ne gre?
Vazelin za ustnice, čigumi, mini deodorant, krema za roke.
Imaš kakšen poseben lepotni obred?
Posebnost mojega jutra je predvsem ta, da sem celotno rutino že v gimnaziji in na faksu skušala dobro naštudirati, izkoristiti čas in v obvezni sistem vključiti čim manj korakov v postopku, zato da je bila budilka lahko nastavljena na najkasnejši čas. Posebnost je najbolj hitrost, saj se od umivanja zob do maskare spravim v 15 min. Sicer pa domač piling za obraz (olivno/konopljino olje + polenta), kakšen negovalni tretma za lase (arganovo olje, med, jajce …) pa na splošno veliko losjona za telo ter hidratantne in hranilne kreme za obraz.
foto: Primož Predalič
foto: Primož Predalič
Kakšen je tvoj idealen dan?
Štart z lahkim zajtrkom in dobro knjigo ob morskem vetriču pod senčnikom, romantično kosilce za nove moči, veliko čofotanja po čisti morski vodi s čimmanj soobiskovalci iste plaže, nočni sprehod pod zvezdami v brezrokavni majici, brez telefona, interneta in skrbi.
Letošnje kopalke ponujajo toliko različnih modelov, da smo ženske kar malo zmedene. Si si že omislila svoje?
Na večino svojih želja v tem kontekstu najlažje in najučinkoviteje običajno lahko odgovorim v Calzedionii.  Sicer pa, če se le da, iščem kotičke, kjer je za sonce in hawaian tropic treba obleči čim manj.
Kako ti je všeč vintage moda?
Izredno rada brskam po vitage in second hand prodajalnah, me zelo veseli, da imamo že kar nekaj ponudbe za fine nakupe tudi pri nas, z veseljem pa obiščem tudi dogodke tipa Garažna razprodaja v Parku tabor, ki so sami po sebi super doživetje, predvsem pa tudi zmeraj najdem nekaj finega zase.
foto: Primož Predalič
foto: Primož Predalič
Katera je po tvojem mnenju modna ali lepotna ikona, ki te najbolj navdihuje? 
Oh, ogromno stilov, osebnosti, načinov izražanja me navdušuje od Tilde Swinton do Gwen Stefani ali Olivie Palermo. Včasih, priznam, pregooglam tudi “celebrity stylings” in prečekiram tudi svežo Lady Gaga, Kim ali Taylor Swift, ja, vem, ja. CCC. 🙂
podpis
Lorella Flego
Lorella Flego

Obožujem biti ženska in tega ne bi zamenjala za nič na svetu. Moda mi je bila položena v zibelko, v njeni družbi pa mi ni nikoli dolgčas. Glitter.si je moj osebni pogled v svet ...

Ni komentarjev. Bodi prvi!

Komentiraj

Vaš email naslov ne bo objavljen.