ITS 2018: V Trstu nagradili najboljše

Po lanskoletnem premoru zaradi projektnih zapletov se je ITS (International Talent Support) v Trst letos vrnil v vsej svoji veličini, še pomembnejši in boljši, še vplivnejši in bogatejši. Platforma za podporo mednarodnim talentom iz sveta mode, modnih dodatkov in nakita je v vseh teh letih svetu predstavila kar nekaj, dandanes svetovno znanih imen, ki so se na začetku karierne poti znašli prav pod njihovim okriljem: Demna Gvasalia (Balenciaga, Vetements), Aitor Throup (G-Star Raw), Peter Pilotto ter mnogi drugi. Tokrat, že šestnajstič zapovrstjo, je italijanska prireditev, ki z roko v roki hodi tudi s slovito znamko DIESEL, tako postregla z izborom najboljših iz več kot osemdesetih držav.

ITS 2018 (Emma Chopova & Laura Lowena); vir: osebni arhiv
ITS 2018 (Sini-Pilvi Kiilunen); vir: osebni arhiv
ITS 2018 (Sini-Pilvi Kiilunen); vir: osebni arhiv
ITS 2018; vir: osebni arhiv
ITS 2018; vir: osebni arhiv

Kreativno nabit večer je letos ponovno nanizal odlične in vse prej kot začetniške kolekcije, saj bi se določeni kosi z lahkoto postavili ob bok celo izdelkom največjih kreatorjev. To je opazila tudi strokovna žirija, ki je tokrat z izborom nagradila predvsem nosljivost in dodelanost, inovativnost in hkrati uporabnost. Glavna nagrada ITS Award (by Allianz & Pitti) je tako romala v roke dizajnerki moške mode Eleanor McDonald (kolekcija Balance and Proportion), ki je hkrati prejela tudi priznanje s strani italijanske nacionalne modne zbornice (Camera Nazionale della Moda Italiana) CNMI Award ter Tomorrow Award. Njena kolekcija nas je popeljala nazaj v pretekla šestdeseta in sedemdeseta, saj so se moške obleke ponašale z retro detajli, kot so na primer hlače na zvonec, s sodobnostjo pa so jih pod suknjiči spojili crop topi za moške.

ITS 2018 – Eleanor McDonald
ITS 2018 – Eleanor McDonald
ITS 2018 – Eleanor McDonald
ITS 2018 – Eleanor McDonald

Ta večer pa je med nekaterimi preostalimi nagrajenkami močno slavil še eno izmed mladih kreatork – Tolu Coker. Njena kolekcija z naslovom Replica je pravzaprav otvorila modno revijo ter več kot očitno naredila močan vtis na vse prisotne. S podrobno obdelanimi ter umetniško predelanimi denim kosi moške in ženske garderobe je zato prepričala tudi strokovno žirijo, ki ji je tako dodelila kar 3 nagrade v obliki njihovega ikoničnega srca – DIESEL Award, Swatch & Illy Caffè Award ter Vogue Talents Award.

ITS 2018 – Tolu Coker
ITS 2018 – Tolu Coker
ITS 2018 – Tolu Coker
ITS 2018 – Tolu Coker
ITS 2018 – Tolu Coker

In kako se prireditvi ITS piše v letu 2019? Po besedah tržaškega župana več kot odlično, saj je ustanoviteljici platforme Barbari Franchin kar med slavnostnim govorom ob zaključku revije v Trstu obljubil prostor, ki bo namenjen ITS razstavi umetnin, ki so jih nabrali v vseh sedemnajstih letih delovanja.

Lucy T.
Lucy T.

Ljubiteljica narave, besed, glasbe, potovanj, organiziranosti in seveda vsega, kar diši po lepoti in glamurju ...

Ni komentarjev. Bodi prvi!

Komentiraj

Vaš email naslov ne bo objavljen.