Jutra v družbi prijateljic in kave

Vedno znova se veselim obiska prijateljic, sploh odkar sem se pred leti preselila ter tako za sabo pustila tudi njih. Pogosto se zgodi, da pri meni ostanejo noč ali dve, saj se mini dopustu na morju pač ne more odreči nihče. Prijateljstva, ki se spletejo v mladosti, vežejo prav posebne, nevidne niti, ki jih ne more pretrgati še tako velika razdalja. Poleg vseh resnih, življenjskih vezi pa z nami vsa ta leta ostaja še ena rdeča nit, ob kateri se znamo sprostiti, nasmejati, včasih pa celo zjokati. Kava v družbi prijateljic dobi prav posebno, čarobno aromo, ki se je v resnici ne da opisati z besedami, temveč jo je potrebno začutiti.

Vir: Osebni arhiv
Vir: Osebni arhiv

V kratkem bo tako na primer nekaj dni z mano ostala Nika, ena mojih najboljših prijateljic. In ker sva obe strastni ljubiteljici kavice, bodo tudi tokrat jutra najin posebni obred. Zanjo sem namreč izbrala prav posebno Barcaffè kavo iz njihove nove linije Single Origin, ki je v celoti arabika enotnega geografskega porekla. Sicer vedno znova prisegam na njihovo klasiko, a tokrat sem želela nekaj čisto posebnega. Izbira je bila težja kot sem mislila, saj so na voljo tudi kave iz Brazilije in Kolumbije, a mene je prepričala prav tista iz Etiopije, ki obljublja bogat okus z notami agrumov in medu ter z aromo pomarančnih cvetov.

Barcaffe – Single Origin; vir: osebni arhiv
Barcaffe – Single Origin; vir: osebni arhiv

Priznam, da se nisem uspela zadržati in sem si skuhala skodelico že takoj, ko sem jo prinesla domov. Povem vam, da me ni niti najmanj razočarala. Gre za poln, a hkrati vseeno nežen okus, brez grenkosti ali celo kislosti, odlično pa se dopolnjuje tudi s katerokoli vrsto mleka, medtem ko je zaradi kakovosti dodatno sladkanje povsem odveč. Ta kavica bo torej kot nalašč za sproščen jutranji klepet na terasi, kot ga znamo ustvariti le najboljše prijateljice, s pogledom na cvetoč vrt, morje in s soncem obsijano modro nebo.

Barcaffe – Single Origin; vir: osebni arhiv
Barcaffe – Single Origin; vir: osebni arhiv

Spomladanska jutra so zame nedvomno ena najlepših, prepevanje ptic se takrat čudovito spoji z vonjem po kavi, medtem ko se okolica še leno prebuja.

Barcaffe – Single Origin; vir: osebni arhiv

Lucy T.
Lucy T.

Ljubiteljica narave, besed, glasbe, potovanj, organiziranosti in seveda vsega, kar diši po lepoti in glamurju ...

Ni komentarjev. Bodi prvi!

Komentiraj

Vaš email naslov ne bo objavljen.