Kaj izbrati za vitkejši videz

S pomočjo mode lahko popravimo veliko vidnih ali manj vidnih napak ter poskrbimo, da izgledamo preprosto lepše. Vsaka ženska je samozavestnejša takrat, ko se počuti dobro in tukaj nam moda veliko pomaga ter poskrbi za višjo raven samozavesti. Koliko je izvedljivo in koliko ne, je povsem odvisno od vaše osebne volje; če se vzamete v roke, malo naštudirate svojo postavo, izberete barve, v katerih se počutite dobro, in kroje, ki vam 100 % pristajajo, potem ste na odlični poti. Odvečni kilogrami pa znajo biti težava in pomembno je izbirati kose, ki jih nekoliko skrijejo ali vsaj poskrbijo, da izgledamo optično višje in tudi bolj v formi.

Vir: Pinterest
Vir: Pinterest

Manj romantike in več odločnosti

Obleke na volančke in velike rože niso za vas. Oziroma je tako, da jih lahko nosite, če se v njih dobro počutite, vendar vas naredijo večje, odločitev je vaša. Poskusite z oblekami, ki so krojene na A, ker dobro skrijejo “napake” in poskrbijo, da so noge videti daljše, vendar jih nujno nosite s petami, drugače ne delujejo. Tudi dolžina mora biti nekje do kolen. To velja tudi za plašče, ki jih sicer zdaj ne nosite, a gre za pravilo, ki se dotakne tudi zimskih kosov: torej ne oprijeto, temveč na A.

Pazite na vrat

Ženske, ki imajo nekaj odvečnih kilogramov imajo tudi težavo z vratom, saj se pozna podbradek in ga zato skrivajo s šali, sploh pozimi. Torej trik je dober, vendar šali ne smejo biti nikoli pleteni ali volneni, ker ustvarjajo dodaten volumen. Stavite raje na svilene rute, ker so veliko bolj elegantne in tudi primerne za ta namen. In če že govorimo o vratu, pozor tudi na majice izrezane na V in zelo oprijete: niso za vas, ker poudarjajo vse odvečne kilograme, zato raje stavite na drapirano.

Vir: Pinterest
Vir: Pinterest

Naravni materiali namesto sintetike

Ne le zato, ker so boljši, temveč zato, ker vas sintetika naredi širše in vse skupaj izgleda nekoliko ceneno. To vam bo prišlo prav tudi takrat, ko boste kupovale hlače ali krila: nujno naravno in nujno z visokim pasom, ker nizek ni za vas. V bistvu je nizek pas zdaj kar mimo, lepo izgleda na zelo mladih in vitkih dekletih, sicer pa ga je kar težko nositi.

Če imate težavo z močnimi nogami

Potem so za vas hlače, krojene v slogu 20. let, zelo mehke in udobne. Morajo biti tudi dovolj dolge, da jih nosite s petami. V bistvu so za vas vse moško krojene hlače, ker ožijo stegna in podarijo kakšen centimeter več. Raje ne nosite kratkih hlač in se le poigrajte z zgornjim delom figure, torej s trupom: drapirano, broške, detajli, ki poskrbijo, da se ljudje osredotočijo na zgornji del in pozabijo na noge, to je vedno dober trik.

Vir: Pinterest
Vir: Pinterest

Pozor na čevlje

Brez grobih in kvadratnih pet, žal je tako, da morate staviti na višje in s peto, ki ima prav lepo obliko. Ne za balerinke in ne za navadne japonke, ker nimajo oblike in marsikdaj izgubijo formo, sploh v primeru debelega stopala. Tudi trakovi okoli gležnja niso najbolj primerni, ker optično odrežejo nogo na pol, torej skrajšajo. Veliko boljši je navaden, eleganten salonar, ki povrh vsega ne gre nikoli iz mode.

Lorella Flego

Obožujem biti ženska in tega ne bi zamenjala za nič na svetu. Moda mi je bila položena v zibelko, v njeni družbi pa mi ni nikoli dolgčas. Glitter.si je moj osebni pogled v svet ...

Ni komentarjev. Bodi prvi!

Komentiraj

Vaš email naslov ne bo objavljen.