Kaj obleči, če ste v sladkem pričakovanju

Vedno povem, da sem imela veliko srečo, saj se je Sofia rodila 30. septembra in mi tako prihranila nakup zimske garderobe ter težkih, volnenih kosov, a če sem iskrena, niti ne vem, kaj bi kupila ter kje bi jih nabavila, saj je bila takratna moda obupna. Vse je viselo in bilo brez oblike, kar se mi je zdelo čudno in nepravično, saj si vsaka nosečnica želi biti lepa in kljub temu, da je velika, ne želi izgledati kot indijanski šotor. Poglavitnega pomena je, da stavite na prave materiale in jersey je na prvem mestu, ker je elastičen, udoben, se ne mečka in se zelo dobro prilagaja telesu, ki se sedaj spreminja. Nujno morate imeti kavbojke za nosečnice z bombažnim pasom, saj so navadne kavbojke v visoki nosečnosti praktično neizvedljiva stvar. Kupite bombažne, rebraste majice, ker se prilagodijo telesu in jih boste potrebovale za plastenje; prav plastenje je namreč ključnega pomena.

Foto: Pinterest

Blazerji

Zanimivo, kako so pomembni za vsak stil in vsako žensko, tudi nosečnico. Blazer je tisti kos, ki ga preprosto dodate k outfitu in poskrbi, da ste lepe, elegantne, nared za vse priložnosti. Morajo biti daljši, ker se boste tako tudi bolje počutile in nujno je, da jih nosite prosto padajoče, nikar zapetih.

Vir: Mango Maternity
Vir: Thyme Maternity

Jersey obleke

Kot že napisano, se zelo lepo prilagodijo ženskemu telesu. Pazite na dolžino, saj morajo biti nujno do kolen in tudi lepo krojene. Predel pri dekolteju se običajno lahko prilagodi, če pa so na preklop, toliko bolje, ker imajo pas, ki se bo prav tako prilagodil vašemu trebuhu. Četudi je jersey načeloma lahka tkanina, ga mirno kombinirajte z mat ali težjimi hlačnimi nogavicami.

Vir: Mango Maternity
Vir: Angel Maternity

Kavbojke

Bootcut je vaš model, torej ravno krojene. Čeprav je veliko crop modelov, ki si jih sicer lahko omislite, vedite, da skrajšajo nogo in morda v vašem stanju niso najbolj hvaležni, a je vse skupaj stvar okusa. Izberite raje daljše kavbojke, vsekakor do gležnjev in tudi temnejše, ker so bolj elegantne. Ključno je, da imajo elastičen pas, ki ne stiska.

Vir: Mango Maternity
Vir: Mango Maternity

Daljše srajce in jope

Sploh jope so kos, ki zelo pomaga, ker v kolikor se odločite za plastenje (kar je vedno dobra izbira), so jope tisto, kar postavi piko na i. Naj bodo občutno daljše in odpete, ker bo trebuh še vedno viden, a veliko manj. Srajce pa nosite z jeansom, so športne in hkrati šik, zato so lepe prav s kavbojkami.

Vir: Mango Maternity
Vir: Mango Maternity

Naramnice

Hlače ali krila z naramnicami so dobra izbira zato, ker gre za kos, ki je namenjen prav vam. Deluje ljubko in malo otročje, predvsem pa dobro zaščiti trebuh, kar je seveda pomembno. Nikar ne pozabite, da je na pol gol trebuh neprimeren za vas, za otroka in tudi za ambient, v katerem se nahajate. Ni nujno, da so v marketu vsi navdušeni nad goloto in nosečnost naj bi bila zasebna zadeva.

Vir: Mango Maternity
Vir: Mango Maternity

Lorella Flego
Lorella Flego

Obožujem biti ženska in tega ne bi zamenjala za nič na svetu. Moda mi je bila položena v zibelko, v njeni družbi pa mi ni nikoli dolgčas. Glitter.si je moj osebni pogled v svet ...

Ni komentarjev. Bodi prvi!

Komentiraj

Vaš email naslov ne bo objavljen.