Kaj se dogaja z modno in lepotno industrijo v času globalne krize, ki jo je povzročil Covid-19?

Od velikih donacij bolnišnicam do izdelave kirurških mask in razkuževalnih sredstev za roke.  V boju proti pandemiji se zdaj pridružujejo tudi številna modna imena po svetu.

Estee Lauder

Estée Lauder: Zdravnikom brez meja podarila dva milijona dolarjev in ponovno odprla proizvodne zmogljivosti za proizvodnjo sanitarij za roke za medicinske uradnike.

Giorgio Armani: Doniral je 1,25 milijona evrov (1,35 milijona dolarjev) številnim ustanovam, med drugim  trem bolnišnicam v Milanu, inštitutu Istituto Lazzaro Spallanzani v Rimu in državni civilni zaščiti.

Bulgari: Neopredeljen znesek je doniral inštitutu Istituto Lazzaro Spallanzani v Rimu, ki se ukvarja z raziskovanjem različnih načinov v boju proti virusu in preprečevanja same bolezni. Donacija je pokrila stroške potrebne opreme v vrednosti nad 100.000 evrov.

Giorgio Armani

Chiara Ferragni: Za milansko bolnišnico San Raffaele je s spletno kampanjo za zbiranje sredstev zbrala več kot štiri milijone dolarjev.

Kylie Jenner: Donirala je milijon dolarjev za kampanjo zbiranja sredstev, ki jo je organiziral zdravnik medicinskega centra Cedars Sinai za nakup N95 mask in ščitov za obraz.

LVMH: Rdečemu križu na Kitajskem je februarja podaril 2,3 milijona dolarjev. Prav tako je preusmeril svoje zmogljivosti iz proizvodnje parfumov na proizvodnjo brezplačnega čistilnega gela za bolnišnice in lokalne oblasti. Luksuzni konglomerat bo francoskim zdravstvenim oblastem dostavil tudi 40 milijonov mask.

Louis Vuitton

Kering: Fundaciji Rdečega križa Hubei je donirala 1,08 milijona dolarjev. Kasneje je od Kitajske odkupila tri milijone kirurških mask, ki jih je podarila zdravstvenim uradnikom v Franciji. Blagovna znamka Gucci  v lasti Keringa izdeluje milijon mask in 55.000 parov kombinezonov, ki jih bodo podarili italijanskim zdravnikom.

Skupina Inditex: Zavezala se je, da bo španskim bolnišnicam, ki imajo malo zalog, podarila več kot 300.000 kirurških mask.

H&M:  Svojo dobavno verigo uporablja za oskrbo evropskih bolnišnic z nujnimi  medicinskimi potrebščinami.

Hermes

Hermès: Obljubili so, da bodo donirali pet milijonov juanov javni dobrobitni fundaciji China Soong Ching Ling.

Jack Ma: Ameriki je podaril 500.000 testnih kompletov Covid-19 in milijon kirurških mask. Ustanovitelj skupine Alibaba se je prav tako zavezal, da bo Evropi podaril dva milijona mask in 5,4 milijona zaščitnih mask, 1,08 milijona testnih kompletov, 40.000 kompletov kirurških kombinezonov.

Moncler: Za gradnjo nove bolnišnice v Milanu je doniral 10 milijonov evrov.

Sergio Rossi: 100.000 evrov je doniral bolnišnici Sacco v Milanu.

Prada: Izdelali bodoo 110.000 mask in 80.000 medicinskih oblek, ki jih bodo razdelili med zdravstvenimi delavci v Toskani v Italiji.

Dolce & Gabbana: Oblikovalca sta neznano vsoto donirala univerzi Humanitas, ki se ukvarja z raziskovalnim projektom za boj proti virusu.

Versace

Donatella Versace: Skupaj s hčerko Allegro Versace Beck je milanski bolnišnici San Raffaele donirala 200.000 dolarjev.

Petra Windschnurer
Petra Windschnurer

Že kot deklica sem razvila ljubezen do estetike oblačenja. Ne bom se zlagala, če rečem, da mi je bila položena v zibko. Danes delujem kot modna urednica revije Elle in gostojuča piska za najbolj bleščečo spletno stran na svetu, Glitter. Z veseljem bom z vami delila mnenja in dejstva.

Ni komentarjev. Bodi prvi!

Komentiraj

Vaš email naslov ne bo objavljen.