Kako nositi kolesarske hlače

Najbrž se tega sploh ne sprašujete, ker so vam bljak. Pa če vam povem, da so noro udobne, da se zdi, kot ne bi imeli ničesar na sebi? 

Vir: Pinterest

Trend kolesarskih hlač ne kaže znakov zaviranja. Vsekakor lahko vidim, zakaj ima takšno bivalno moč, da oblačilo, ki je bilo vidno povsod, od Chanela do Off-Whitea, nudi nostalgične vezi princesi Diani z vrsto udobja, ki ga veliko oblačil ne more preseči. Prav tako nudijo veliko možnosti za igranje s proporci, saj so popoln par širokim bluzam in strukturiranim suknjičem.

Vir: Pinterest
Vir: Pinterest
Vir: Pinterest

Svoje stare kavbojke sem, še preden je bilo kul in moderno, odrezala do kolen, saj ne maram tistih pretirano kratkih hlač, še posebej ne, ko se sprehajam v mestu. Zagovarjam tezo, da ko najdeš popoln par kavbojk, kupiš nič manj kot dva para. Ko sem tako enega od teh dveh popolnih parov dodobra ponosila, sem si lahko ustvarila svoje kolesarske hlače iz džinsa, ki se mi popolno prilegajo. Saj res, prav zdaj jih imam  oblečene! 

Vir: Pinterest
Vir: Pinterest
Vir: Pinterest

In vendar. In vendar! Nisem še natančno ugotovila, kako jih nositi. Eksperimentalni slog mi ni neznan, niti se ne bojim tveganja, ko gre za izdelavo stajlingov, toda iz nekega razloga se mi skrivnost vključevanja kolesarskih hlač na način, ki se ne zdi preveč »Jane Fonda v 80« ali preveč »Kim Kardashian na Instagramu« izogiba. Ne mi mar, če kateri trend preskočim, vendar imam za tega veliko zanimanje (kako ne bi imela: princesa Diana, neprimerljivo udobje itd.), zato sem za pomoč poklicala strokovnjaka.

Vir: Pinterest

Instagram. Ob večnem občudovanju njegovega pristopa nisem dvomila, da bo imel nekaj koristnih nasvetov.

Vir: Pinterest

Za prvi način rada mislim, da sem se ga sama spomnila. Junija sem si v Bologni kupila svoj prvi »ta zaresni« par kolesarskih hlač. V živo oranžni barvi! Ne, ne, ne, prisežem, da so zelo kul! Ko sem jih pomerjala, sem kot nalašč imela oblečeno svojo najljubšo črno široko bluzo z dolgimi rokavi in zlatimi nitkami, ki laskavo pokriva mojo zadnjico. Takoj sem vedela, da je to popoln stajling, in kar v tisti kabini za pomerjanje nehala razmišljati, kako drugače bi jih še kombinirala. Vredne so tega enega stajlinga in pika. 

Vir: Pinterest
Vir: Pinterest

Za kolesarske hlače iz džinsa ni treba preveč razmišljati. Oblečemo pač tisto, v čemer se dobro počutimo. Zame so to navadne majice s kratkimi rokavi, klasične bele srajce ali tisti, malo bolj posebni topi, odvisno od priložnosti. V tej kategoriji sem precej dolgočasna, pa vendar. Združevanje kolesarskih hlač z visokimi petami smo videli dovoljkrat (tako na modnih pistah kot tudi na Instagramu), da je bil kontrast glamurja in športa … no … očiten. Izognite se temu klišeju tako, da oblečete preprost, strukturiran top, ki ni pretirano namenjen noči v mestu, in obujete svoj najljubši par superg.

Vir: Pinterest

In zadnji način, ki mi je posebej všeč, zaradi moje ljubezni do suknjičev in ker pokriva mojo zadnjo plat, ki, bodimo iskreni, je v kolesarskih hlačah ne maramo razkazovati in prav je tako, je prav kombiniranje kolesarskih hlač in suknjičev. Mesec po tistih oranžnih sem končno našla še črne. Nikoli nisem bila tako zavzeta, da bi za njimi brskala na internetu in jih naročila tam. No, črne so najlažje za kombiniranje, pa vseeno rada izberem očitno možnost. Oblečem jih k suknjiču in preprostemu topu ali majici, zraven obujem svoje najljubše superge, natikače ali pa sandale z vrvicami in trakci, tiste, ki so trenutno zelo moderni. Kmalu jih preizkusim še s kavbojskimi škornji! 

Če že nisem športnica po naravi, se pa lahko vsaj tako oblečem. 

Manca Pogačar
Manca Pogačar

Lepota življenja vabi mojo dušo od začetka mojega zavedanja. Iskrenost in pristnost sta vodilo moje ljubezni do ubesedovanja, zato je literarno novinarstvo, tudi modno, ki ga lahko udejanjam tudi s pisanjem za Elle Slovenija, moj sanjski poklic, življenjski moto pa predajanje lepoti na vseh nivojih bivanja in uživanja življenja.

Ni komentarjev. Bodi prvi!

Komentiraj

Vaš email naslov ne bo objavljen.