Kako pravilno negovati lase po poletju

Moram reči, da o laseh vem res veliko. Negujem jih, kot bi bili moji otroci, in najbolj sem zaskrbljena takrat, ko napoči čas za sezonsko spremembo in močno izpadajo. Vedno pomislim, da bi lahko postala plešasta in me res zadene neverjeten strah. Naučila sem se, da je lase treba negovati, čuvati in spoštovati, pa ne le v smislu pravih šamponov, temveč tudi v smislu pravih elastik za lase, mask, olj, feniranja, prehrane in dodatnih vitaminov.

Vir: Pinterest

Najbrž ste zdaj že zaključile z dopustom (saj vem, to je boleča tema, verjemite, da tudi zame!) in morda imate tudi malo več volje za nego las. V resnici za to, da naredite veliko dobrega, potrebujete prav malo: prave produkte, pol ure časa in rutino, da vse skupaj postane navada. Najbolj problematične so konice, če so zelo uničene, jih je treba postriči, sicer strokovnjaki zagotavljajo, da je danes na voljo res veliko produktov zato, da jih spet postavimo na mesto, zato so škarje pravzaprav zadnja izbira.

Vir: Pinterest

Potrizite in pobarvajte

Tudi barva je najbrž izgubila lesk. Moja frizerka vedno pravi, da je kar dobro, če se poleti manj barvam in manj feniram ter likam, ker je že prav, da tu in tam lasje počivajo. To je pri meni kar težko izvedljivo, saj je vedno tako, da se tudi v toplih mesecih znajdem sredi slikanja ali snemanja. Torej poskrbite za obisk pri frizerju in uredite barvo ter dolžino.

Vir: Pinterest

Maske, balzami in olja

Veliko pripomočkov zna dobro poskrbeti za nego las. Maske so nujne, ker so močnejše od balzama, vem pa, da jih mnogokrat ne uporabimo, ker imamo občutek, da zahtevajo preveč časa. Temu ni tako. Običajno trajajo največ 20 minut, kar pomeni, da medtem ko maska deluje, lahko počnete kaj drugega, od likanja, kuhanja ali urejanja nohtov. Olja so tudi zelo dobra rešitev za suhe lase, jih pa morate dobro sprati. Največja težava je v tem, da imamo običajno zelo suhe konice, pri lasišču pa so lahko lasje mastni. Rešitev: nanesite maske ali olja le na konice in pustite normalno delovati. Običajno preparati bolje delujejo, če vse skupaj vsaj malo segrejete, tudi v smislu, da lase ovijete v brisačo.

Vir: Pinterest

Dodatna zaščita

Obstaja res veliko pršil, olj in krem, ki jih uporabimo takrat, ko so lasje oprani in čisti. Na takšen način jih zaščitimo pred toploto, umazanijo in ostalimi škodljivimi faktorji. Sonce je prav gotovo poškodovalo naše lase in tudi elastike naredijo svoje, ker niso najbolj zdrave; poleti imamo skozi spete lase, zato naj nas ne čudi, da potem toliko izpadajo. Ko boste našle prave preparate za svoje lase, vam ne bo žal, hitro jih boste spravile v red ter naprej uživale v lepih pričeskah.

 

 

Foto: Zen

Zdaj pa še Glitter nagrada za lep začetek meseca. Paket za nego las Moroccanoil, ki vsebuje: šampon, balzam in zaščito v pršilu. Sodelujete tako, da pošljete mail na naslov darilo@glitter.si (s pripisom Moroccanoil) in članek delite. Ime zmagovalca bomo objavili na naši facebook strani naslednji teden. Srečno vsem, drage moje!

Lorella Flego
Lorella Flego

Obožujem biti ženska in tega ne bi zamenjala za nič na svetu. Moda mi je bila položena v zibelko, v njeni družbi pa mi ni nikoli dolgčas. Glitter.si je moj osebni pogled v svet ...

2 komentarja
    1. Predlog, da se dobiva za kafe in potem greva skupaj po trgovinah…iščem tudi jaz. Mene tako ali drugače prav vse elastike cufajo 🙁

Komentiraj

Vaš email naslov ne bo objavljen.