Kako skrbeti za blond lase

Blond lasje letošnjo toplo sezono spadajo med must have odtenke las. Lepotni trendi napovedujejo vrhunec izredno svetlo blond barvi, ki lahko vleče celo malce na sivo. Ta pa je brez dvoma malce bolj zahtevna za vzdrževanje in negi je potrebno posvetiti nekoliko več pozornosti. Tukaj je nekaj nasvetov strokovnjakov, če imate blond lase oziroma se odločate za ta podvig. Prvi preparat, ki ne sme manjkati v vaši kozmetični omarici ali pri frizerju, je Olaplex, ki poskrbi, da lasje niso uničeni kljub osvetljevanju. Olaplex poskrbi, da so lasje obnovljeni in učvrščeni od znotraj ter preprečuje nadaljnje uničevanje las.

Pinterest
Pinterest
Pinterest

Drugi nasvet, ki se ga je potrebno držati tudi po obisku frizerja, je, da si las ne umivate prepogosto, sploh pa po prvem obisku frizerja. Prepogosto umivanje las odvzame naravna olja, ki hranijo lasišče, in tudi hitreje se vam bo sprala barva las. In pri umivanju las ne uporabljajte kateregakoli šampona. Vsaj enkrat tedensko si lase umijte z vijoličnim šamponom za lase, ki jih bo toniral (ohladil) in jim odvzel rumen odtenek.

Pinterest
Pinterest

Po umivanju pa las nikakor ne češite s pomočjo glavnika ali krtače. Lase posušite na zraku in ko so ti vsaj na pol suhi, uporabite krtačo in fen za sušenje. To pa zato, ker so veliko bolj občutljivi in lomljivi, ko so mokri.

Pinterest
Pinterest

Izogibajte se dodatnega oblikovanja las s pomočjo vročih pripomočkov, kot so likalniki in kodralniki. Raje delajte na lastni teksturi las, a če si zaželite malce spremembe, ne pozabite na preparate, ki zaščitijo vaše lase pred uničujočo vročino. In še zadnji nasvet je, da tako kot kožo tudi lase zaščitite pred sončnimi žarki, sploh v spomladanskem in poletnem času. Pokrivala so nujno zlo, če želite, da bodo vaši lasje in lasišče zdravi ter lepi.

Pinterest
Pinterest
Pinterest
Nataša Frančič
Nataša Frančič

Ustvarjanje za računalniškim ekranom ter pisanje o lepoti in modi je del mojega življenja že nekaj časa, saj od leta 2014 pišem za Glitter.si.

Ni komentarjev. Bodi prvi!

Komentiraj

Vaš email naslov ne bo objavljen.