Kako vsak dan obleči isto stvar

Kaj počnete, ko se poskušate zamotiti? Jaz včasih razmišljam o stajlingih. To prakso lahko povežem z višjim namenom – razmišljanje o stajlingih kot metafora za razmišljanje o tem, kdo sem, ampak očitno dejstvo ostaja: razmišljam o oblekah. Včasih je potrebno, da pobrskam po straneh in straneh izdelkov na spletnih mestih, da najdem navdih. Včasih se globoko potopim v povsem naključno revijo ali članek ali odlomek iz knjige, da se začasno osvobodim, dokler spet trdno ne pristanem: miselno pripravljam stajling.

Vir: Pinterest
Vir: Pinterest
Vir: Pinterest

Ti stajlingi nikoli ne oživijo. Ustvarjam jih, ker upam, da mi bodo zjutraj prihranili čas, neizogibno pa končam v kavbojkah in puloverju. Kar mi v resnici ne prihrani čisto nič časa: oblečem si kavbojke, oblečem pulover, nato pa se postavim pred omaro in vprašam: »Kako lahko to naredim bolj zanimivo?«

Vir: Pinterest

In tu se najdem na razpotju, saj po eni strani moje spraševanje, kako bi stajling lahko bil bolj zanimiv, pomeni, da želim več (čustveno gledano), kar pomeni, da tisto, kar imam, ni dovolj. Toda po drugi strani se dosledno umikam tej uniformi in sem nagnjena k spoštovanju tega, kar pomeni – precej potresni premik v tem, kako razmišljam o oblačilih. Kjer sem jih nekoč uporabljala za raziskovanje, kdo sem, zdaj hočem samo obleči tisto, kar se bo zanesljivo občutilo kot »jaz«. Vendar to ne preprečuje, da bi si želela prilagodljivosti eksperimentiranja. Tako je uniforma pravzaprav okvir. Ali predloga! Rezina kruha? Ja, kruha. Ki je pečen, da spremlja različne spremenljivke. Toda kaj so te spremenljivke?

Vir: Pinterest

Ah, to je vprašanje, zaradi katerega stojim pred svojo omaro in se sprašujem: »Kako lahko to naredim bolj zanimivo?« Ker je kruh vedno odličen, toda stvari, ki jih damo na kruh, naredijo stvari zanimive in k njim se vedno znova vračamo. Zato razmišljam – če se tako počutim, je možno, da se tudi drugi, vendar podobno kot jaz še niso ugotovili, kako narediti ta stajling bolj zanimiv.

Vir: Pinterest

Mogoče. Zaenkrat imam samo priloge: maslo, sir, tunin namaz, jajce na kruhu, na oblačilih pa so to dodatki.

Če je vsestranski uspeh blagovnih znamk, ki temeljijo na zagotavljanju kakovostnih osnovnih kosov, pokazatelj česar koli, je to premik v načinu, kako sprejemamo svoje garderobne omare. Odkrivanje svoje osnovne uniforme je vredno uresničevati, saj odgovarja na najljubša vprašanja (kdo sem jaz?) in zanemari naporno spiralo izbire, ki utripa kot iskrice milijon neodločenih odgovorov, in nato si lahko privoščite določene parametre, ki omogočajo, kar je po mojem mnenju najboljša moč: svobodo ustvarjanja v nadzorovanem okolju.

Vir: Pinterest
Vir: Pinterest
Vir: Pinterest

Lahko se vprašate, kaj pa če bi danes na kruh namazala maslo in marmelado? Zakaj ne be nosila zlate ogrlice in je dopolnila s pisano verižico? Potem lahko pleten kratek top v stilu Katie Holmes pove, da niste vedno praktični, čeprav vaši dežni škornji namigujejo drugače. Ne? Ni pomembno, kaj pravijo vaša oblačila, pomembno je, da veste, da namesto njih govorite vi.

Manca Pogačar

Lepota življenja vabi mojo dušo od začetka mojega zavedanja. Iskrenost in pristnost sta vodilo moje ljubezni do ubesedovanja, zato je literarno novinarstvo, tudi modno, ki ga lahko udejanjam tudi s pisanjem za Elle Slovenija, moj sanjski poklic, življenjski moto pa predajanje lepoti na vseh nivojih bivanja in uživanja življenja.

Ni komentarjev. Bodi prvi!

Komentiraj

Vaš email naslov ne bo objavljen.