Kje kupovati modo za ženske z oblinami

Drage moje, to pa je bil izziv, in če sem iskrena, vam lahko povem, da se že kar nekaj let ukvarjam s to težavo. Rada svetujem in pomagam ženskam z oblinami, hkrati pa opažam, da pri nas ni prav vrhunske ponudbe; izjeme sicer so, a načeloma ne blestijo, sploh če gre za obleko za posebno priložnost, kaj bolj svečanega ali preprost kos, ki ni tako “že viden”, temveč tudi moden. In ni mi všeč, da v kolikor sem zraven pri nakupovanju ter skupaj s stranko povprašava za številko 52, naju gledajo, kot bi bili z Marsa. Res ne razumem te modne obsesije z dietami in super vitkimi postavami, ko pa vemo, da je realno življenje nekaj povsem drugačnega. In podobno velja za ženske, ki imajo normalno konfekcijo, a so stare denimo 65+; morda je kdo celo prepričan, da si ne želijo barv in modnih kosov, a zdi se mi, da je to popolnoma skregano z njihovo logiko in njihovimi željami. A o tem kdaj drugič.

Fiorella Rubino

Pri njej najdete zelo zanimiv izbor znamk, od italijanske številke 46 navzgor. Všeč mi je njena barvitost in modnost, garderoba vsekakor ni dolgočasna, sploh poletna, in mnogokrat opazim, da pri znamki uporabljajo oblačenje na plastenje, ki vedno pride prav in je v teh primerih tudi najbolj pametna odločitev.

Fiorella Rubino

Violeta by Mango

Nad to linijo sem čisto navdušena, žal pa je pri nas ni in ne vem, če bo kdaj prispela. Še dobro, da imamo internet in lahko stvari naročimo tudi preko spleta. Mango mi je tako ali drugače zelo všeč, tako da gre v tem primeru za curvy linijo, ki pa ponuja prav tipične Mango kose: ironične, zabavne in zelo barvite.

Violeta by Mango

H&M Plus

Seveda je švedski gigant zelo pameten in zato razmišlja tudi o ženskah z oblinami. Nizkocenovni kosi, ki prav gotovo niso presežek, a osebno menim, da je tu in tam tudi kaj pametnega, predvsem pa je pri njih smiselno kupiti kose, ki so modni in trenutni, ne pa večni.

H&M Plus

Elena Mirò

Tukaj smo že na vrhu lestvice, saj je Elena Miró izredno uspešna, popularna in preprosto dobra. Razlogov je veliko, na prvem mestu pa je nedvomno ta, da oblikovalka Elena Miroglio oblikuje tako, da ima v mislih popolnoma normalno žensko, le da so ponujene številke večje. In pri njej črnina skorajda odpade.

Elena Miró

OVS Curvy

Njihov slogan pove vse: lepota je v vseh številkah. In temu je dejansko tako! V tej liniji je veliko nosljivih in ljubkih kosov, ki vas bodo z lahkoto prepričali. Tako kot pri celotni OVS liniji ne gre za vrhunsko modo, ampak znamka niti nima teh zahtev. Prej bi rekla, da nagovarja sodobno žensko, ki nima veliko časa, si pa želi vseeno biti lepa in urejena.

OVS curvy

Persona by Marina Rinaldi

Podobno kot pri Eleni Miró gre za vrhunsko linijo, ki ponuja odlične kose. Tukaj najdete prav gotovo veliko kosov za poletno zabavo, svečano priložnost, novo leto in poroko. Marina sodeluje tudi z znanimi oblikovalci pretaporter mode, kot je denimo Fausto Puglisi, ki je lani pripravil čudovito kapsulno kolekcijo.

Persona by Marina Rinaldi

Seveda ne smemo pozabiti na Asos, ki prav tako ponuja modo za ženske z oblinami; kaj več najdete tukaj.

Lorella Flego
Lorella Flego

Obožujem biti ženska in tega ne bi zamenjala za nič na svetu. Moda mi je bila položena v zibelko, v njeni družbi pa mi ni nikoli dolgčas. Glitter.si je moj osebni pogled v svet ...

2 komentarja
 1. Draga Lorella,

  žal v Ljubljani teh trgovin ni, razen h&m v Supernovi. Tam lahko z malo srece celo dobis kak zanimiv kos oblacila, seveda v crni barvi, drugih ta linija skoraj ne ponuja. Emporium je imel vcasih lepo ponudbo(se zdaj imam nekaj uporabnih kosov visjega cenovnega razreda v omari), pa jih ni vec. Walis ima res redko kaj,znimivega, Punto Roma se redkeje in to je to, Marx in Spencer v City parku so zaprli, kje naj zdaj dobim kaksno lepo (in kvalitetno) perilo je kar zanimivo vprasanje. Sploh nimam vec zelje, da bi sla po nakupih. Kupovanje preko spleta ni isto, zelim potipat tkanino in poskusit model. Asos ponuja bolj modo za mlade curvy deklce. Zal se jaz v krilu nad koleni ne vidim vec….pa tudi o kvaliteti(razen izjem) ne bi govorila…

  Nekaj se še najde v hali A, Tkanina in linija Cecil, pa tudi tu se je ponudba poslabsala…..in to je to. Stevilka 52 za gospo v najboljsih letih, ki se rada mladostno oblaci -pozabi!

  In potem spremljam tvoje objave, polne barvnih kombinacij in stilov, ki bozajo oko in srce in si zelim vsaj kak kos v svoji stevilki….

  Ampak upanje umre zadnjemogoce pa le posije sonce tudi za nas, curvy laddies.

  Berem te! Pozdravcek!

  Karmen

  1. Joj draga moja, pa veš, da je res katastrofa. Sem zadnjič razmišljala, da bi rada imela svojo linijo oblačil, so kot sanje skrite globoko globoko v predalu in sem gruntala, da v kolikor bo kdaj prišlo do tega bom absolutno naredila tudi kapsulno linijjo plus size za vse vas. Ker to je prav sramota…Maham in objem xoxo

Komentiraj

Vaš email naslov ne bo objavljen.