Ko bo vsega tega konec

Verjamem, da, tako kot mi, že vidite svetlikanje luči na koncu tunela. Razmišljate o počitnicah, o kavi s prijateljico, ponovnem snidenju z domačimi. Vaša Glitter dekleta: Lorella, Petra, Lucy in Nataša so odgovorila na vprašanja o tem, kaj bo prva stvar, ki jo bodo naredile ali obiskale, ko se bodo sprostili ukrepi za zajezitev virusa in katero navado ali spretnost, ki so jo pridobile ali se je naučile v času karantene bodo prakticirale potem, ko obvezne karantene več ne bo. Zaupajte nam tudi svoje načrte!

Foto: Lost Production

Lorella

 1. Šla bom k frizerki, kozmetičarki, na kavo s prijateljicami, čim prej v Trst zaradi utripa mesta. Nisem ravno kavarniški človek, a zelo pogrešam posedanje na soncu v lepem ambientu in čvek s prijateljicami, ko opazuješ ljudi, ki hodijo mimo tebe, in imaš možgane na paši. In srčno upam, da bom lahko čim prej potovala. Kamorkoli.
 2. V resnici ne gre za novo navado, prej bi rekla za staro, ki pa zahteva veliko časa. V mladosti sem z največjim veseljem okraševala svoje dnevnike z raznimi nalepkami, fotografijami, citati, risbami. Kasneje sem te obrede deloma opustila zato, ker nikoli ni bilo časa. Še vedno sem pisala, a brez teh okraskov. No, zdaj je vse to ponovno nazaj in ugotavljam, kako me sprošča ter kako je to res obred, ki pelje v moj notranji svet. In ga zelo potrebujem.
Vir: Osebni arhiv

Petra

 1. Nehala se bom potihem jeziti na ljudi, ki se mi na sprehajalni poti preveč približajo. Drugače pa si neskončno želim pogovora z ljudmi, kot sem ga bila vajena. Trgovkam, znancem, sosedom in prijateljem bi se rada bodisi v zahvalo, v pozdrav ali kar tako med pogovorom nasmehnila. Torej takoj, ko bo mogoče, bom na klin obesila masko in ustnice znova obarvala z rdečo šminko. Ko pa bodo odprli še meje, jo bom ucvrla na Zlarin. Upam, da bom trenutno obvezno štirinajstdnevno samoizolacijo na otoku lahko podaljšala za dvomesečno.
 2. Upam, da mi bo uspelo ohraniti umirjen jutranji ritual nege obraza. Če so bila moja jutra pred pandemijo skupek površnega in čim hitrejšega nanosa osnovne kreme za obraz, priganjanje otrok, da pohitijo v šolo, lovljenje zadnjih minut in nehumano zaužit zajtrk v avtu na poti do Ljubljane, so jutra danes povsem drugačna. Predvsem, ko govorim o negi. K negi obraza sem tako dodala ritual s toplo brisačko, nanos dišečih esenc (aromaterapija), nanos izdelkov s polaganjem rok in tapkanjem … To name deluje zelo sproščujoče.
Vir: Osebni arhiv

Lucy

 1. Vsekakor bom najprej obiskala starše in sestro ter si privoščila zapoznelo praznovanje rojstnega dne, komaj pa čakam tudi dobro večerjo v restavraciji, kavico s prijateljicami in seveda shopping, dokler ne padem dol. In obiskala bom frizerko, nujno.
 2. Preizkušanje novih receptov, tudi tistih, ki morda sprva delujejo zelo zahtevno. Branje knjig na terasi, raziskovanje narave in njenih skritih biserov ter manj ukvarjanja s socialnimi omrežji oziroma s telefonom nasploh.
Vir: Osebni arhiv

Nataša

 1. V času karantene najbolj pogrešam brezskrbno druženje s prijateljicami in pitje dobre kave ob pogledu na morje, zato že komaj čakam odprtja kavarn. Sanjam tudi o Aperol Spritzu v Trstu, ampak mislim, da bomo na to žal še kar nekaj časa čakali.
 2. V karanteni sem se naučila bolje razpolagati in upravljati s časom. Ta spretnost mi bo tudi v bodoče prišla prav, sploh pa v času porodniškega dopusta. Lažje tudi prepoznam, kateri so kradljivci mojega časa, na primer nezavedno brskanje po družbenih omrežjih.

Petra Windschnurer
Petra Windschnurer

Že kot deklica sem razvila ljubezen do estetike oblačenja. Ne bom se zlagala, če rečem, da mi je bila položena v zibko. Danes delujem kot modna urednica revije Elle in gostojuča piska za najbolj bleščečo spletno stran na svetu, Glitter. Z veseljem bom z vami delila mnenja in dejstva.

8 komentarjev
 1. Pri frizerki sem ze narocena 5.5. to sem komaj cakala. Pa kavica s prijateljico v stari Ljubljani v sencki malih kaficev je tako lustno sedeti.
  Zapravljala sem pa ze po spletu dovolj, kar lepe stvari sem si nakupila, vsaj oblacil imam dovolj. Zelim vam dekleta, da ostanete zdrave in kar se da lepo prezivite tole zoprno stvar!

 2. Ko bo vsega konec bom šla najprej obiskat vnukinje in jih pocartat. In nato v knjižnico po dobre knjige po moji izbiri. Nato s prijateljicami na dobro kavo in klepet. In seveda v trgovino pogledat, kaj je novega pri oblačilih. Frizerja pa malo kasneje, nočem čakat v vrsti več, he he.

Komentiraj

Vaš email naslov ne bo objavljen.