Lasje: mavrični pasteli

Sodeč po pastelnem barvnem spektru, ki je zaznamoval modne revije za pomlad in poletje 2019 v New Yorku in Londonu, lahko na ulicah modnih metropol kmalu pričakujemo ponovno ustoličenje teh mehkobnih odtenkov. Še preden pa se odpravite v omaro iskat oblačila v vseh možnih tonih sorbeta, vas moramo pocukati za rokav in odpeljati v frizerski salon. Da, prav ste prebrali, barve v slogu »Moj mali Poni« bodo kraljevale na glavah vseh dolgolask ali kratkolask, ki si bodo v imenu novega modnega trenda lase najprej povsem pobelile, nato pa s prelivi, barvami ali šamponi posegle po novi rožnati, marelični, jagodni … 

Vir: Pinterest

Najbolj sofisticirano različico novega pastelnega vzpona smo zasledili na modni reviji Marca Jacobsa v New Yorku. Če si je ta lani glave manekenk zaželel v električno zeleni, modri in rumeni, je letos skupaj s kreativnim direktorjem blagovne znamke Redken, Joshom Woodom, zasnoval veliko bolj ‘nosljiv’ trend. Barve ‘ubitih’ tonov ne delujejo sprane, temveč veliko bolj ženstvene. Marc, ki je izrecno poudaril, da si želi v modo znova uvesti popoln, dodelan stil pričesk po vzoru Barbre Streisand, je Josha prosil, da se izogne mladostnim tako imenovanim ‘funky’ barvnim odtenkom. Nova pastelna barvna lestvica je že dobila novo ime ‘odrasli pasteli’.

Vir: Pinterest
Vir: Pinterest
Vir: Pinterest
Vir: Pinterest
Vir: Pinterest

Veliko bolj ‘napadalno’ in kričeče barvanje las so si zamislili pri Matty Bovan. Paleta zaobjema električno modro, živahno oranžno in neon rožnato.

Vir: Pinterest
Vir: Pinterest

Pri Ashley Williams so lase manekenk s kredno rožnato, rumeno in svio pobarvali  na dan modne revije, medtem ko jih je frizer Alex Brownsell gladko zalizal ob glavi, spel v natupiran čop in pričesko v skladu s humorjem oblikovalke  poimenoval ‘manični ananas’.

Vir: Pinterest
Vir: Pinterest
Vir: Pinterest
Hrvaška manekenka, Sara Sorić, si je to pomlad v imenu oglasne kampanje za blagovno znamko Marc Jacobs lase pobarvala v zeleno, za modno revijo Ashley Williams tokrat v Londonu pa v rumeno

Frizerji, ki so bili zadolženi za ta barvni preobrat, vsi po vrsti zagotavljajo, da je postopek veliko bolj prijazen lasem, kot se na prvi pogled zdi. Izdelki za beljenje las in produkti, ki tako barvane lase negujejo, naj bi bili v primerjavi s preteklimi veliko bolj izpopolnjeni. Ne glede na barvni odtenek, cilj ostaja isti: lasje naj bodo videti zdravi.

Petra Windschnurer
Petra Windschnurer

Že kot deklica sem razvila ljubezen do estetike oblačenja. Ne bom se zlagala, če rečem, da mi je bila položena v zibko. Danes delujem kot modna urednica revije Elle in gostojuča piska za najbolj bleščečo spletno stran na svetu, Glitter. Z veseljem bom z vami delila mnenja in dejstva.

Ni komentarjev. Bodi prvi!

Komentiraj

Vaš email naslov ne bo objavljen.