Lepe pričeske za petdesetletnice

Še en članek, ki ga dolgujem bralki, saj me je že nekajkrat požgečkala z vprašanjem: Kaj pa me? Petdesetletnice torej, ki morda štejejo tudi kakšno leto več, a si želijo biti mladostne, sveže in seveda v trendu. Naj povem, da sem zelo vesela, ker vas najdem tukaj in še srečnejša zato, ker se ve najdete v mojem pisanju. Petdeseta leta so nedvomno prelomnica in tudi trenutek, ko ženske potegnejo črto in začnejo razmišljati o  preteklosti ter stvareh, ki so jih pustile za sabo. Običajno so takrat otroci že veliki, v nekaj primerih je tako, da ste že babice, a babica je naziv, ki zna delovati staromodno (čeprav so v mojih očeh babice zakon in jih obožujem), če razmišljamo zgolj o modi. Za vas sem torej izbrala nekaj nasvetov in pričesk v upanju, da vam pridejo prav, saj jesen narekuje tudi spremembe in, kdo ve, morda se boste odločile za kaj drugačnega.

Melania Trump
Sarah Jessica Parker

Dolžina las

Vedite, da sem se o tem že mnogokrat pogovarjala s strokovnjaki za pričeske in videz in so mi vsi povedali, da je zelo dolg las tvegan iz dveh razlogov: prvič, najbrž ni več tako lesketajoč in zdrav; drugič, zaradi gravitacije postane obraz daljši in dolg las ga še bolj vleče dol. Seveda so tudi izjeme, zato vedite, da obstajajo čudovite ženske, ki imajo pri 60 dolge lase in izgledajo prekleto dobro. Blagor njim. Dolžina je torej lahko čez ramena, a ne ravno do polovice hrbta.

Volumen

Dobro bi bilo, da si ga privoščite. Poglejte našo Melanio ali kultno Saro Jessico Parker in vam bo vse jasno. Okoli obraza vse miga in se sprehaja, kot bi bili lasje živi. Ta občutek gibanja je zelo pomemben, ker pomlajuje in vsekakor drži, da so ravni lasje bolj strogi in resni, zato je pri starejših ženskah kar dobro, da si privoščijo več volumna in gibanja, četudi imajo naravno ravne lase.

Fru fru in gube

Monica Bellucci že ve, kajne? Fru fru je super zato, ker prekirje napake na čelu in skrije gube tam, kjer ne želite, da so vidne. Pravijo, da je fru fru kot krilo: z leti ga morate nujno podaljšati. Torej ne tistim strogim in kratkim oblikam, ki so sicer zanimive, a le na mlajših ženskah. Dober trik je, da fru fru malo privzdignete pri koreninah s pomočjo lilalnika. Bodite torej malo razmršene, kot je denimo Halle Berry, ki je vedno v top formi in izgleda vrhunsko.

Michelle Pfeiffer
Monica Bellucci

Barve

Morate paziti na barvo kože, to je vaše vodilo. In prosim, odmislite tiste ognjeno rdeče lase, ki si jih prav pri nas ženske mnogokrat privoščijo, pa ne zato, ker jim barva pristaja, temveč kot znak uporništva in mladosti, ki pa ne deluje prav elegantno. V resnici so vse kričeče barve zelo tvegane, rdeča toliko bolj. Lahko poskusite z vsemi odtenki rjave in pepelnato blond, tudi zelo enakomerne barve znajo postarati, saj dajejo občutek čelade. Če pa želite ohraniti naravno belo-sivo barvo, super, vendar pazite, da ne bo postala rumenkasta; to pomeni, da v resnici potrebuje tudi siva kakšen odtenek srebrne, ki jo malo zbudi. Dober trik je, da pomešate svetlo in temno sivo barvo, kot Jamie Lee Curtis. Glede črne pa je odgovor le eden: ne.

Halle Berry
Jamie Lee Curtis
Catherine Zeta-Jones

Speto

Nekatere ženske z veseljem nosijo speto pričesko in se seveda potem porodi vprašanje, kakšna je najbolj primerna pričeska v tem primeru. Figa je večna, a ne visoka in tudi ne preveč nizka, nekje na sredini glave. Super je, če je razmršena in si dovolite, da ni popolna, saj popolnost postara. Načeloma pozabite na čope, ker običajno ni toliko dobrih las zato, da bi bil čop konkreten in debel (ponovno: so tudi izjeme), kite so ok, ampak v elegantni različici, torej zelo mehko pletene, brez vidnih elastik in lahko tudi spete.

Lorella Flego
Lorella Flego

Obožujem biti ženska in tega ne bi zamenjala za nič na svetu. Moda mi je bila položena v zibelko, v njeni družbi pa mi ni nikoli dolgčas. Glitter.si je moj osebni pogled v svet ...

Ni komentarjev. Bodi prvi!

Komentiraj

Vaš email naslov ne bo objavljen.