Lepotna ideja: umetne trepalnice

Ta teden vam predstavljam lepotno idejo, ki je nedvomno spremenila ženski pogled.

UMETNE TREPALNICE – za maksimalno zapeljiv učinek

Le kje bi bile danes lepotice, ki jih od nekdaj željno opazujemo na rdečih preprogah, brez svojih umetnih trepalnic? Prve primerke so izdelali že leta 1916. Pod njih se je podpisal filmski režiser D. W. Griffith. Namenil jih je svoji glavni igralki, Seeni Owen.

Vir: Pinterest

Želela si je, da bi bile njene trepalnice tako dolge, da bi se med mežikanjem dotikale njenih lic. Griffith je za pomoč prosil izdelovalca lasulj. Ta je nekaj med seboj v čopke povezanih človeških las pritrdil na trak zelo fine gaze, ki so jo kasneje igralki prilepili na veko, tik nad njenimi trepalnicami. Učinek je bil spektakularen.

Dusty Springfield
Dusty Springfield
Elizabeth Taylor
Elizabeth Taylor

Da so umetne trepalnice resnično zaživele v vsakodnevnem življenju žensk, pa je bilo vseeno potrebno počakati še nekaj desetletij. Nadvse popularne in moderne so postale v šestdesetih letih prejšnjega stoletja. V kombinaciji z umirjeno, svetlejšo šminko so omogočale, da oči postanejo najbolj privlačen del na obrazu. Širok in odprt pogled je bil otroško nedolžen in ženstveno zapeljiv. Model Twiggy je umetne trepalnice ‘nosila’ tako na zgornjih kot tudi na spodnjih trepalnicah, včasih celo samo na spodnjih trepalnicah. Tudi model Jean Shrimpton in igralke Marianne Faithfull, Sophia Loren in Elizabeth Taylor so bile poznane po svojih zapeljivih trepalnicah, medtem ko je pevka Dusty Springfield s pomočjo umetnih trepalnic proslavila še danes popularen ‘panda videz’.

Twiggy
Sophia Loren
Sophia Loren
Twiggy

Umetne trepalnice so bile v šestdesetih letih izdelane iz umetnega materiala in so se zaradi teže zelo rade odlepile z veke. Moja mama z menoj zelo rada deli zgodbico, kako je nek večer polovica diskoteke iskala izgubljeno umetno trepalnico njene prijateljice. Umetni nohti in trepalnice so v tistem času predstavljali kar precejšen strošek.  Da bi olajšali skrbi zaradi ‘izgubljenih’ trepalnic, izdelajo tako imenovane čopke, ki jih je bilo mogoče selektivno prilepiti  na izbrane predele veke tik ob naravnih trepalnicah, medtem ko so za revolucionalno odrešitev leta 2000 poskrbeli na Japonskem. Izumili so namreč prve umetne trepalnice, ki jih je bilo mogoče z lepilom prilepiti na prave trepalnice. Eno po eno. Nekateri so jih poimenovali kar lasni podaljški za trepalnice. Danes so umetne trepalnice  enako popularne kot rdeča šminka ali veliki uhani. Številne blagovne znamke sezonsko oblikujejo trendovske umetne trepalnice, spet druge prisegajo na klasiko. A kot vam bo zaupala prava poznavalka umetnih trepalnic, Lorella Flego, ni vse v dolžini ali pač.

  1. Foto: Zen

    Umetne trepalnice, zakaj in kdaj? Zato, ker si včasih preveč utrujen za super blink blink in glam pogled in so umetne trepalnice edina rešitev. Pa tudi zato, ker je lepljenje zabavno in izziv, ki se vedno konča na dva načina: ali ti uspe, ali si odet v lepilo in jih vržeš skozi okno.

  2. Kaj so zate dobre umetne trepalnice in kje jih je moč kupiti? Največkrat kupujem preko spleta, navdušuje me znamka Eyelure, ki jo sicer imajo tudi pri nas. Pomembno je, da so mehke in ne najbolj poceni, ker potem ne bodo za nikamor, se odlepijo in povrh vsega dražijo oko.
  3. Kakšne umetne trepalnice naj izbere nekdo, ki jih še nikoli ni ‘nosil’? Predvsem krajše in ne preveč goste. Pomembno je, da se na prvo žogo ne odločimo za dramatične in zelo dolge trepalnice, saj jih bomo težko nosile. Če pa začnemo postopoma, bo veliko bolje in tudi z rezultatom bomo bolj zadovoljne.
  4. Obstaja kakšen trik za čim lažjo namestitev umetnih trepalnic? Lepilo je treba najprej sušiti in sicer je postopek sledeč: nanesemo lepilo na trepalnico, počakamo, da se deloma posuši (približno minuto), potem jih postavimo na svoje trepalnice in s pomočjo pincete pritisnemo na mesto lepila, da se primejo. Imejte v mislih, da se vam bo na začetku razmazal make-up, ker lepilo zahteva svoje; nič hudega, je popolnoma normalno in boste zadevo popravile takrat, ko bodo umetne trepalnice na svojem mestu.
Petra Windschnurer
Petra Windschnurer

Že kot deklica sem razvila ljubezen do estetike oblačenja. Ne bom se zlagala, če rečem, da mi je bila položena v zibko. Danes delujem kot modna urednica revije Elle in gostojuča piska za najbolj bleščečo spletno stran na svetu, Glitter. Z veseljem bom z vami delila mnenja in dejstva.

Ni komentarjev. Bodi prvi!

Komentiraj

Vaš email naslov ne bo objavljen.