Louis Vuitton in kolekcija Masters

Louis Vuitton in newyorški umetnik Jeff Koons sta združila sile. Koons je znan po kiču in predmetih iz pop kulture, ki jih povzdigne v umetniška dela in s katerimi ironično prikazuje sodobno potrošniško družbo. Znamka Vuitton ga je povabila k oblikovanju kolekcije torbic in modnih dodatkov. Moda in umetnost se marsikdaj spojita, ko pa se združita Louis Vuitton in Jeff Koons, je rezultat seveda presenetljiv. Umetnik je za francosko znamko sestavil kolekcijo Masters in poskrbel, da so postale umetnine iz Louvra modni dodatki. Tiziano, Da Vinci, Rubens, Van Gogh in še marsikateri umetnik se je tako znašel na torbicah, ki so bile razprodane takoj, saj jih pri Vuittonu ponujajo v omejeni izdaji. Pa ne samo to: vrhunski rezultat je zahteval tudi najsodobnejšo tehnologijo.

Louis Vuitton Neverfull MM 2400 evrov
vir: style.com
vir: style.com
vir: style.com

Genialni umetnik je na dodatke prenesel figurativno umetnost svojih slik Gazing Ball – gre za vrsto reprodukcij, ki jih je naslikal po zgledu del velikih mojstrov. Njegove izvirne “kopije” del Leonarda da Vincija, Tiziana, Rubensa, Fragonarda in Van Gogha zdaj krasijo ikonične Vuittonove torbice, kot so Speedy, Keepall in Neverfull. Koons vabi gledalca, da na velike mojstrovine pogleda z drugačne perspektive. Med drugim je predelal tudi znameniti monogram. Vuitton si je dovolil revolucionarno potezo, saj doslej še nikomur niso dovolili, da bi spreminjal ikonični znak. Novi monogram je iz kovine, izdelali so ga Vuittonovi mojstri in ga postavili na zunanjo stran torbice, kjer sta tudi Koonsovi začetnici.

vir: style.com
vir: style.com
Nahrbtnik Palm Springs 2400 evrov
Louis Vuitton Neverfull MM 2400 evrov
Louis Vuitton x Jeff Koons Clutch 1000 evrov
Louis Vuitton Keepall 50 3000 evrov

Vsaka torbica je okrašena z obeskom v obliki napihljivega zajčka, ki sicer zaznamuje 40 let Koonsove kariere, v torbici pa sta biografija in portret umetnika, ki je izdelal mojstrovino, predstavljeno na torbici. Predstavitev kolekcije je šele prva faza sodelovanja. Kmalu bodo prikazali nova poglavja projekta, ki odraža vse številnejše povezave med umetnostjo in modo.

Lorella Flego
Lorella Flego

Obožujem biti ženska in tega ne bi zamenjala za nič na svetu. Moda mi je bila položena v zibelko, v njeni družbi pa mi ni nikoli dolgčas. Glitter.si je moj osebni pogled v svet ...

Ni komentarjev. Bodi prvi!

Komentiraj

Vaš email naslov ne bo objavljen.