Lucyland: Bodimo v cvetju

Pa smo le dočakali pričetek tople sezone in čeprav se morda ta hip še vedno zdi, kot da pomlad zaenkrat ostaja zgolj koledarski dosežek, bomo kaj kmalu uživali ob toplejšem soncu in prebujajoči se naravi. To je nedvomno moj najljubši letni čas, pa ne le zato, ker je to obdobje mojega rojstnega dne, temveč prav zaradi občutka, ki mi ga ti meseci ponujajo. Obožujem nov, svež zagon, ki ga v meni vsako leto vzbudi pomlad, obožujem živali, ki pokukajo na plano ob prvih toplejših sončnih žarkih, in obožujem cvetlične popke, ki se neučakano hitijo pokazati, kot najlepše kreacije narave. Osrečujejo me vse vrste rož, tako tiste na terasi, ki vsakodnevno presenečajo z najbolj divjimi barvnimi kombinacijami, kot tiste v podobi šopkov, ki krasijo mojo domačo mizo, omare in pult.

Vir: Osebni arhiv
Vir: Osebni arhiv
Vir: Osebni arhiv
Vir: Osebni arhiv

Prevzame me vonj sveže pokošene trave, ki na plano prikliče spomine iz otroških dni, ko smo se v vrtcu z iskrico v očeh in velikim nasmehom na obrazu lovili po igrišču ter kljub končnemu izidu strganih hlač in umazanih čevljev svojim staršem radostno pripovedovali o naših (takrat za nas tako pomembnih) dogodivščinah. Zaprem oči in uživam v omamnem vonju prvih cvetov, ki kar tekmujejo med seboj, kateri bo privabil več čebel in žuželk. Vse ostaja mirno, a hkrati polno pozitivnega zagona, vznemirjenje ohranja srce veselo in polno upanja, kot da bi vsakemu izmed nas po tihem sporočalo: “Vse bo dobro, pred nami je svetla prihodnost”.

Vir: Osebni arhiv
Vir: Osebni arhiv
Vir: Osebni arhiv
Vir: Osebni arhiv
Vir: Osebni arhiv

Ozrem se na ulice, kjer se pridružim vsem tistim neučakanim dušam, ki z užitkom že v kanček toplejših dneh oblečejo kratke rokave, cvetlično obleko in svetle odtenke, medtem ko se v mislih že poslavljajo od debelih plaščev in temnih, morečih in prevečkrat zaspanih tonov. Tu je pričetek pomladi in pred nami so s cvetjem posuti dnevi, zato bodimo v cvetju, tako v srcu in glavi kot v domu in naravi.

Vir: Osebni arhiv
Vir: Osebni arhiv
Vir: Osebni arhiv
Vir: Osebni arhiv

Lucy T.
Lucy T.

Ljubiteljica narave, besed, glasbe, potovanj, organiziranosti in seveda vsega, kar diši po lepoti in glamurju ...

2 komentarja
    1. Urška hvala, uhani so H&M, pulover pa je iz trgovine Stradivarius, vendar oboje kupljeno v Španiji, tako da nisem prepričana, ali so na voljo tudi pri nas. 😉
      xxx Lucy T.

Komentiraj

Vaš email naslov ne bo objavljen.