Lucyland: Vse je v valovih

Pesem življenja zna biti na trenutke prav toliko otožna, kot naravnost smešna. Ko drobceni pokukamo na svet, se naša nebogljenost kaj hitro sprevrže v egoistični ples, najprej po povsem naravni poti in zaradi instinkta preživetja, kasneje pa zaradi majhnih ali velikih razvad, ki jim vzgoja pogosto ni kos, družba pa jih še dodatno podpihuje. Iz nas tako pričnejo vreti zahteve, kaj vse hočemo in z enako ali še večjo vnemo tisto, česar nočemo. Fascinantno je, kako se naš okus iz leta v leto, še bolj pa iz desetletja v desetletje, spreminja, kot da bi si za življenjsko sopotnico izbrali izredno muhasto prijateljico, ki v resnici še sama dobro ne ve, kaj sploh hoče. Sprva ugotovimo, da nas že sam pogled na zelenjavo spravi v jok, potem pa jo pri tridesetih kar naenkrat vzljubimo, česanje las, umivanje obraza in čiščenje zob nam prvih deset let pomeni popolno potrato časa, potem pa to kar naenkrat postane naš obvezni ritual. Čudo preobratov pa se seveda ne ustavi le na površju. Obožujemo svoje starše, potem nam v najstniškem obdobju gredo totalno na živce in nato nas dvajseta popeljejo ves krog naokoli, zaradi katerega spet z veseljem pristanemo v njihovem objemu. Všeč so nam igre, potem se ob njih počutimo neumno, ne maramo pravil, potem pa le-ta postanejo del našega vsakdana. Takšne so te začarane note našega življenja.

Lucy T.
Lucy T.
Lucy T.
Lucy T.
Lucy T.

Ste kdaj na ta način razmišljali o svojem osebnem slogu in stilu? Prepričana sem, da večina od vas v tem trenutku prikimava in verjemite mi, da sem 100 % z vami. Na smeh mi gre, če le pomislim, koliko stilov sem zamenjala v najstniških letih, ko sva z najboljšo prijateljico Jano preizkušali vse možne videze takratnih trendov. Pol leta naju je navduševal punk, (pa čeprav z družbenim in glasbenim vzgibom slednjega nisva imeli prav ničesar skupnega) z rdečo karo srajco, črno slip majico, choker ogrlico, temno šminko in bulerji (seveda obvezno Dr.Martens – moji črno modri in njeni kričeče zeleni), potem je prišla must have Rachel frizura, ki sem jo ovekovečila celo na fotografiji za osebno izkaznico, sledilo pa ji je tudi obdobje GAS jeansa in čevljev Yellow Cab. A to še ni vse, saj so kasneje nastopili tudi meseci rave zabav, seveda z vsem, kar spada zraven – od srebrnih hlač in odštekanih čevljev z nenormalno visoko platformo pa vse do modrih pramenov v laseh in kosmatih torb, ki so nas spremljale celo pri pouku.

Lucy T.
Lucy T.
Lucy T.
Osebni arhiv
Lucy T.

Krivulja odraščanja torej verjetno vsakega izmed nas prestavlja z ene strani na drugo, danes pa se sprašujem, kdaj pravzaprav najdemo tisto stabilno sredino? Je to sredi dvajsetih, morda pri tridesetih, štiridesetih ali celo šele pri petdesetih? Verjetno je pri stilu tako, da se zares ustali šele takrat, ko v resnici najdemo same sebe, ko se dodobra spoznamo in nenazadnje tudi sprejmemo, z vsemi dobrimi in slabimi, konformističnimi ali bizarnimi lastnostmi, ko globoko v sebi začutimo, kaj in kdo sploh smo. In to ne velja le za našo domačo omaro, temveč ta vzorec z lahkoto preslikamo na vse nivoje svojega vsakdana. Ti včasih burni valovi, na katerih jadramo skozi življenje, so namreč namenjeni prav temu, da se naučimo združevati dvoje – pametne odločitve in osebno resnico.

Lucy T.
Lucy T.

Ljubiteljica narave, besed, glasbe, potovanj, organiziranosti in seveda vsega, kar diši po lepoti in glamurju ...

Ni komentarjev. Bodi prvi!

Komentiraj

Vaš email naslov ne bo objavljen.