Moje dolge poletne obleke

Premorem jih res veliko, prav te dni sem jih opazovala, kako neskončno dolge visijo v moji garderobni omari: maksi obleke so kos, ki ga poleti rada nosim, skoraj vedno z nizkimi sandali, ker sem že visoka, zato ne potrebujem pet, hkrati pa imam občutek, da gre za kos, ki je tako ali drugače lepši z nizkimi, usnjenimi sandali. Sicer je vse odvisno od kroja in materiala, vsekakor ne govorim o večernih toaletah, ki so seveda lepše s petami. Nekatere ženske imajo predsodek, da je dolga obleka kos, ki ga lahko oblečejo le vitke in visoke: napaka. Lepa je tudi z natikači ali supergami, zato je primerna prav za vse.

Foto: Lost Production – obleka Temptation Positano
Foto: Lost Production – obleka Temptation Positano
Foto: Biljana Babič  – obleka Silvian Heach
Foto: Biljana Babič – obleka Silvian Heach
Foto: Robert Krumpak – obleka Background
Foto: Robert Krumpak – obleka Background
Foto: Robert Krumpak – obleka Desigual
Foto: Robert Krumpak – obleka Desigual

V izobilju rož, tropskih potiskov, ananasov, ptičev, lubenic, ustnic in še marsičesa drugega bo izbira zelo pestra: na prodaj so povsod, tudi kot vrhnje oblačilo pri kopalkah, kar pomeni, da postane maksi obleka kos za na plažo, modni dodatek, ki ga kombinirate denimo z enodelnimi kopalkami ter tako ustvarite dober slog. Pazite na material: svila je čudovita in občutljiva, 100 % bombaž ali lan sta lahkotna, a vedno zmečkana, poliester bo smrdel … torej katera je prava izbira? Nedvomno mešanice, ker so najbolj hvaležne, tudi na koži, in jih z lahkoto spravite v potovalko tako, da se obleka sploh ne mečka.

Foto: Zen – obleka Liu Jo
Foto: Zen – obleka Liu Jo
Foto: Robert Krumpak – obleka And Camicie
Foto: Robert Krumpak- obleka And Camicie
Foto: Zen – obleka Max Mara Weekend
Foto: Zen – obleka Max Mara Weekend
Foto: Lost Production – obleka King Kong
Foto: Lost Production – obleka King Kong
Foto: Lost Production – obleka Rebecca Minkoff
Foto: Lost Production – obleka Rebecca Minkoff

Bela je že skoraj nujna, zelo seksi, nosljiva, nedolžna in romantična, sploh če ima volančke. Gre za izredno dober, pameten nakup, saj je brezsezonska, tako kot mala črna. Poigrajte se z nakitom in velikimi uhani, imejte spete lase in uživajte v poletju, ki kar kliče po teh modelih. Malo pazite na dolžino, saj nam nekatere znamke ponujajo zelo, zelo dolge obleke, ki jih je nemogoče nositi, ker se rob čisto uniči in tudi umažejo se zelo hitro. Če jih boste torej nosile z nizkimi sandali, naj bodo tudi prave dolžine. Vsekakor je tako, da mora biti maksi obleka raje malo predolga kot pa prekratka, saj ji v tem primeru ni pomoči.

Lorella Flego
Lorella Flego

Obožujem biti ženska in tega ne bi zamenjala za nič na svetu. Moda mi je bila položena v zibelko, v njeni družbi pa mi ni nikoli dolgčas. Glitter.si je moj osebni pogled v svet ...

4 komentarji

Komentiraj

Vaš email naslov ne bo objavljen.