Must have obutev sezone: vpadljivi škornji

Hladna sezona je do danes predstavila že kar nekaj zanimivih trendov, ki so dodobra popestrili jesenske ulice, a najbolj vpadljivo v resnici šele prihaja. Zima naj bi namreč postregla s številnimi statement kosi, ki bodo odsevali in prispevali k raznolikosti stajlingov. Slednji bodo predvsem pod retro vtisom, ki se bo letos najpogosteje pomešal s kavbojskim in boho lookom. Za slednjega bo večkrat zaslužna tudi obutev, kjer bodo ravno škornji tisti glavni akter celotne podobe. Gre namreč za modele, ki so vse prej kot neopazni, klasični, saj so jim dodane grobe oblike, drzni vzorci in še drznejše barve, dekorativni elementi ter še in še.

Pinterest
Chanel jesen 2018
Fendi jesen 2018
Jesen/Zima 2018/19
Jesen/Zima 2018/19

V sam vrh torej segajo prav kavbojski škornji, ki seveda precej odstopajo od tistih navadnih, zahvala za to pa gre predvsem barvam, kot so rdeča, bela ali celo srebrna oziroma zlata, prav tako ne gre zanemariti moči živalskih vzorcev, sploh kačjega in zebrinega, veliko pa pripomorejo tudi dodatki perja, biserov, kristalov, umetnega krzna in še česa precej kičastega. Odštekani škornji se bodo letos večkrat znašli v družbi retro looka, ki izhaja iz preteklih 80. in 90.; od hlačnih kostimov v najbolj kričečih odtenkih, oversize blazerjev s podloženimi rameni pa vse do širokih, jeans hlač, ki jih zatlačimo vanje.

Jesen/Zima 2018/19
Jesen/Zima 2018/19
Jesen/Zima 2018/19
Jesen/Zima 2018/19

Poleg kavbojskega modela so seveda tu tudi veliko bolj ženstveni, a vendar neoprijetih oblik, ki se lesketajo v bleščicah ali pa jih ovija razkošni žamet. Modni bodo tako škornji do kot preko kolen, medtem ko so med petkami najbolj zaželene tiste midi višine. Zanimiv detajl so V izrezi, kot sta jih ponudila Armani in Dolce & Gabbana, pa tudi resice s tartan vzorcem, kot pri Versaceju ali pa v metalnem lesku, kot jih zna ponuditi samo Chanel. Izbira je torej resnično pestra in bolj ko škorenj odstopa od svoje klasične podobe, bolj bo to jesen in zimo IN.

Lucy T.
Lucy T.

Ljubiteljica narave, besed, glasbe, potovanj, organiziranosti in seveda vsega, kar diši po lepoti in glamurju ...

Ni komentarjev. Bodi prvi!

Komentiraj

Vaš email naslov ne bo objavljen.