Najboljši poletni trendi na področju make-upa

Na področju ličenja za pomlad in poletje je veliko novosti, vendar ne zgolj pri izbiri barvnih odtenkov. Najbrž smo ne glede na starost vse malce odvisne od poučnih videov, ki jih na spletu kar mrgoli. Seveda pričakujemo uporabne nasvete, kako naj se spremenimo v kraljico make-upa za eno noč. Zgodi se, da nam kakšna zelo znana in vplivna vlogerka kroji mondeno življenje. Vsekakor je kultni predmet te sezone barvna paleta.

Vir: Tommy Hilfiger
Vir: Pinterest
Vir: Pinterest
Vir: Francesco Scognamiglio

Začnimo s paletami senčil za veke, ki se poigravajo s teksturami, kremnimi ali v prahu, in z barvami, ki se harmonično prelivajo od nežnih do močnejših tonov,  ali pa je ena neskladna barva, ki je denimo topla, vdelana v celotno kompozicijo, ki je hladna. Za ustnice so na voljo rdečila in bleščila, ki jih nanašamo s čopičem. Za obraz pa bomo poskrbele s podlagami, korektorji in rdečili za lica. Glavna zapoved za to sezono je svežina. Ne trudite se s senčenjem in pozabite na sijočo kožo, kajti zdaj je modna svetla polt. Koliko časa boste porabile, da boste videti naravno blede, bo skrivnost med vami in vašim ogledalom, korektorji in vsaj dvema odtenkoma pudra v prahu.

Vir: Pinterest
Vir: Dolce&Gabbana
Vir: Dior
Vir: Pinterest
Vir: Pinterest

Največji poudarek je na očeh. Ne obremenjujte se z modnostjo odtenkov, osredotočite se na končni učinek, ki ga želite doseči: videz zadimljenih oči ali polno, enakomerno barvo. Če se odločite za zadimljene oči kot dnevni videz, uporabite senčila v prahu, ki jih nanesete s čopičem, odločnejši videz pa boste dosegle s kovinskimi senčili, ki jih nanesete z mokro gobico.

Vir: Chanel
Vir: Chanel
Vir: Pinterest
Vir: Pinterest
Vir: Pinterest

In že smo pri ustnicah. Čeprav pomlad velja za mehko, svežo sezono, to ne bo vplivalo na izbiro ljubiteljic močnejših odtenkov. Bolj kot odtenek je pomembna odločitev, ali imate raje naravne, kožne odtenke ali konkretne barve. Če se odločite za nude videz, se prepričajte, da ima rdečilo pridih rožnate, ki razsvetli obraz in je ena vodilnih modnih zapovedi tople sezone. Če ste privrženke barv, vedite, da so z napredno kozmetično tehnologijo stike spremenili v negovalne balzame. Peter Philips, kreativni direktor za Dior Make Up, je pojasnil, da so v enem izdelku združili negovalni učinek in ličilo, zato so taki izdelki upravičeno del ženskega lepotnega rituala. Pri najnovejših stikih se barva spreminja glede na pH ustnic.

Lorella Flego
Lorella Flego

Obožujem biti ženska in tega ne bi zamenjala za nič na svetu. Moda mi je bila položena v zibelko, v njeni družbi pa mi ni nikoli dolgčas. Glitter.si je moj osebni pogled v svet ...

Ni komentarjev. Bodi prvi!

Komentiraj

Vaš email naslov ne bo objavljen.