Najlepši in najgrši trendi v 2018

Zaključek starega in hkrati začetek novega leta je tu in kot ponavadi je čas, da potegnemo črto ter naredimo kratek pregled najopaznejših trendov leta 2018. Sem seveda sodijo tako tiste najlepše modne smernice, ki smo jih oboževale prav vse, kot tudi tiste grše, oziroma vsaj zelo zahtevne, ki so si jih najbrž privoščile le najbolj zagnane fashionistke. Če nekako pogledamo na splošno, je bila modna scena preteklo leto izredno radodarna, lepo pa je posrkbela prav za vse generacije in njihove okuse. Za nami je vsekakor super pestro leto, polno barv in potiskov ter še več pogledov v preteklost, torej med retro stile, ki so tokrat sodili predvsem v 80. in 90. Tu je torej kar se da splošen seznam najlepših in najgrših trendov, seveda pa je na koncu vedno vse odvisno od našega osebnega okusa. Poglejmo:

Najlepši:

1. Blazerji in kostimi vseh vrst – že z januarjem 2018 nas je doletela blazer mrzlica, ki se je nato v pomladi le še stopnjevala. Velik hit so bili barviti blazerji, hlačni kostimi in blazer obleke, skoraj nujni dodatek pa je bil pas, ki smo ga tokrat nadele preko suknjiča.

2. Saddle in belt torbica – dva modela torbic, ki sta poskrbela za povsem nov look. Tako zelo priročna in hkrati tako zelo modna, da ostajata IN tudi v 2019.

Trendi v 2018
Trendi v 2018

3. Prosojni kosi – v pravi meri in seveda ob pravi priložnosti. Večerne smo nosile celo čez dan, v družbi superg ali nizkih gležnjarjev.

4. Preporod rjave – ki je krono odvzel tudi večni črnini. Rjava je namreč navdušila tudi največje privrženke črnih kosov, predvsem pa se je dobro znašla med službenimi outfiti.

5. Obutev s kristali – za prave sodobne princese, ki želijo blesteti vedno in povsod. Ta bleščeč element se je znašel tako na salonarjih kot mules petah, na klasičnih sandalih kot tudi na športnih copatih.

Trendi v 2018
Trendi v 2018

Najgrši:

1. Daddy superge – ena od najbolj razdvajajočih obutev preteklega leta. Po eni strani tako kul in po drugi tako čudno, neženstveno, da še danes ostajajo zanimivost in pregreha modnega sveta.

2. PVC kosi – z željo po modnosti so spodleteli na celi črti, saj poudarjajo nekatere najbolj kritične točke našega telesa.

Trendi v 2018
Trendi v 2018

3. Mini sončna očala – vsekakor kul modni dodatek, ki pa v resnici dobro pristaja le redkim obrazom, kar je obrodilo pravo poplavo zgrešenih stajlingov.

4. Kvadratna, poudarjena ramena – modna muha, naravnost iz 80., ki pravzaprav od nas terja super lepo, vitko postavo, saj v nasprotnem primeru delujemo kot rugby igralec.

5. Prevelika oblačila – oziroma oversize kosi, prav tako po vzoru preteklih 80. Če jih ne znamo nositi, se v njih lahko kaj hitro izgubimo, sploh kadar so to kostimi ali blazerji, kombinezoni ali srajce.

Trendi v 2018
Trendi v 2018

 

Lucy T.
Lucy T.

Ljubiteljica narave, besed, glasbe, potovanj, organiziranosti in seveda vsega, kar diši po lepoti in glamurju ...

2 komentarja
  1. Draga Lucy,
    Bravooo, končno napisano:) in tudi sama se pridružujem napisanemu, ni kaj Glitter dekleta ste tudi pametne ne samo lepe:), želim srečno leto 2019, naj bo radodarno…velik objem
    Karin

Komentiraj

Vaš email naslov ne bo objavljen.