Najraje bi bila kar ves čas oblečena kot dojenček na svojem krstu

Stara sem štiriindvajset let. Zaključila sem študij in začela prevzemati vedno več odgovornosti na delovnem področju. Medtem ko se zavedam, da to ni mejnik sodobne odraslosti, sem se začela spraševati, kaj bi morala in česa ne bi smela početi s svojim življenjem. Seveda, kdorkoli lahko počne, kar želi, ampak zakaj pozno v noč že tretjič gledam Opravljivko, ko vem, da me zgodaj zjutraj čaka gora obveznosti? Zakaj naročam drage čevlje, če vem, da moram varčevati za septembrsko potovanje? Kateri probiotik bi mi najbolje odgovarjal? Ali so bombažne posteljnine boljše od svilenih? In končno vprašanje: ali se moram začeti drugače oblačiti? Ampak noben od teh zastrašujočih izzivov me ni spodbudil, da sem podvomila v svojo smrtnost, kot me je krst princa Archieja.

Vir: Pinterest
Vir: Pinterest
Vir: Pinterest

Ko sem prvič zagledala kraljevski portret, na katerem Archie sedi v naročju Meghan Markle in nosi srbečo obleko z elegantno vlečko, sem v hipu pomislila na tri stvari: 1. Super, to mi bo še nekje prišlo prav; 2. Le kdo mu je sešil to oblekico?; in 3. Zakaj hrepenim po obleki novorojenčka?

Vir: Pinterest

Sem odrasla ženska, z vozniškim izpitom in vsem. Še vedno živim z mamo, ampak saj ni tako, da mi zjutraj pripravi oblačila. Obleke za dojenčke sem prerasla, ko nisem bila več dojenček, vendar danes pri štiriindvajsetih letih spet hrepenim po krstni obleki. Pa ne kar vsaki. Taki kot jo je nosil Archie. Ali podobni. Lahko je snežno bele barve, pa brez čipk. Z volančki in napihnjenimi rokavi. Ne taki kot moji. Moja je bila pastelno rumen pajac.

Vir: Pinterest
Vir: Pinterest
Vir: Pinterest

Vzpon trenda sega vse do oblikovalke iz Köbenhavna, Cecilie Bahnsen, ki je svojo znamko ustanovila leta 2015. Njena ženstvena estetska izraža pariški luksuz, umeščen sredi nizozemskega podeželja, kar ji je leta 2017 prineslo nagrado LVMH. Zvezde uličnega stila so masovno nosile njene kreacije in tako je bil trend krščen. Od takrat so indie oblikovalci vstali iz svete vode in sledili krstni obleki. Zdaj  imamo še Instagram slavni Maison Cleo, mati in hči iz Francije, ki ju obožuje tudi Emily Ratajkowski. Za možnost, ki je prijazna do denarnice, si oglejte AVAVAV. Novaa blagovna znamka združuje skandinavsko estetiko z italijansko tehniko, zaradi česar so obleke z visokimi ovratniki primerne za mlade vojvodinje.

Vir: Pinterest
Vir: Pinterest
Vir: Pinterest

Krstna obleka du jourje referenčna mešanica: ne gre za hiperseksualizirano obleko, niti ni obleka, ki jo nosite na počitnicah. Puhasta ramena obleke spominjajo na slog iz 80-ih, ki smo jih nedavno videli na modnih pistah, toda z voluminoznim steznikom, ki pripada 18. stoletju. To je visoka moda za malčke.

Vir: Pinterest
Vir: Pinterest
Vir: Pinterest

Če ste tudi vi izgubili zanimanje za nekoč manično zaljubljenostjo v prerijske obleke, je čas za nov nivo. Krstne minice imajo veliko bolj udoben kroj – to je otroška obleka, ki bi jo lahko tehnično nosili tudi noseči – in trend je vse bolj priljubljen. Pridružite se kultu zdaj, ko se še vedno šušlja o kraljevem krstu.

Manca Pogačar
Manca Pogačar

Lepota življenja vabi mojo dušo od začetka mojega zavedanja. Iskrenost in pristnost sta vodilo moje ljubezni do ubesedovanja, zato je literarno novinarstvo, tudi modno, ki ga lahko udejanjam tudi s pisanjem za Elle Slovenija, moj sanjski poklic, življenjski moto pa predajanje lepoti na vseh nivojih bivanja in uživanja življenja.

Ni komentarjev. Bodi prvi!

Komentiraj

Vaš email naslov ne bo objavljen.