#NatašinIzbor: kopalke tega poletja

Ah, saj vem, da se na trenutke zdi, da je poletje še zelo daleč. A resnica je, da bo kaj hitro po vsem tem dežju posijalo sonce in kmalu bomo debele jakne zamenjale za kopalke. Če obožujete poletje, tako kot jaz, verjetno že komaj čakate lahkotna in kopalna oblačila. Letošnje modne smernice napovedujejo razgibano poletje in tukaj so moji najljubši trendi na področju kopalk. Prvi na seznamu so brez dvoma barviti odtenki, na prvem mestu je rumena barva, ki lepo poudari barvo polti. Svoje sanjske kopalke (na fotografiji) sem našla na spletni strani www.brightswimwear.com. Posebnost švedske modne znamke Bright Swimwear je tudi to, da donirajo 10 % prihodkov za pomoč pri čiščenju  oceanov. Poleg rumene bodo zelo zaželene oranžna, roza in koralno rdeča. Ljubiteljice potiskov boste tudi prišle na svoj račun, saj bodo tudi v kopalni modi zaželeni živalski vzorčki, od leopardjega pa vse do zebrastega.

Foto: Helena Milost, kopalke: Bright Swimwear
Mara Hoffman
Myra

Med modnimi kroji kopalk so ponovno v modi bolj retro oblike; od enodelnih kopalk, ki skoraj ne smejo manjkati v vaših omarah, do takšnih z visokim pasom, ki lepo poudarijo ženske obline in skrijejo manjše nepravilnosti v predelu pasu. Za poseben modni detajl bodo poskrbele tudi kopalke s cut-outi, ki podobno kot kopalke z visokim pasom poudarijo atribute. In z modnih brvi so se pentlje preselile tudi v kopalno modo, te lepo popestrijo tudi kopalke.

Melissa Odabash
Zimmermann
Johanna Ortiz

In še najbolj opazen trend, ki pa ni zelo pogost le v kopalni modi, temveč nasploh. Modne znamke stremijo k  izdelavi iz materialov, ki so prijazni okolju in tega ne onesnažujejo. S sodobno tehnologijo so lahko kopalke narejene iz recikliranih materialov ali pa lažje razgradljivih. Strokovnjaki na različnih področjih napovedujejo, da bo trajnostna moda postala nekaj vsakdanjega, ne le izjema, ki se je drži le peščica blagovnih znamk.

Nataša Frančič
Nataša Frančič

Ustvarjanje za računalniškim ekranom ter pisanje o lepoti in modi je del mojega življenja že nekaj časa, saj od leta 2014 pišem za Glitter.si.

Ni komentarjev. Bodi prvi!

Komentiraj

Vaš email naslov ne bo objavljen.