#NatašinIzbor: barvita Valencia

Pa smo dočakali poletje in upam, da ste si tudi ve privoščile krajši oddih, če pa še ne, upam, da vas v nadaljevanju navdihnem, da se odločite zanj. Ko je govora o španskih mestih nekako vedno kraljujeta Barcelona in Madrid, a po mnenju mnogih je ravno Valencia (ne tako zelo) skriti biser, ki leži tik ob sredozemski obali Iberskega polotoka. Mesto, ki se ponaša z neverjetno arhitekturo in se lahko postavi ob bok vsem večjim evropskim prestolnicam, kulturo, ki jo je mogoče začutiti na vsakem koraku, in plažah ter morju, ki izgledajo točno tako kot na razglednicah.

Vir: osebni arhiv
Vir: osebni arhiv
Vir: osebni arhiv

Valencia me je očarala v vsej svoji lepoti in zelo mi je bilo všeč tudi to, da kljub njenim atrakcijam po vseh večjih ulicah ni bilo čutiti gneče, ki jo velikokrat ustvarimo turisti. Lokalni prebivalci te po mestu in njeni okolici z velikim nasmehom na obrazu z veseljem pozdravljajo, odprti duh je tista glavna značilnost ter prednost Špancev, ki jo včasih pogrešamo pri nas.

Vir: osebni arhiv
Vir: @that.arnold
Vir: osebni arhiv
Vir: osebni arhiv
Vir: osebni arhiv

Seveda Španija velja za kulinarično destinacijo in v Valenciji so različne kavarne, bari in restavracije idealni kotički za gurmane. Zajtrk je must have, ob dobri skodelici kave lahko v hipsterski četrti Rufaza najdete različne brunch menije, točno take, kot jih ponavadi vidimo le na Instagramu. Kjerkoli po mestu pa si lahko privoščite tradicionalno jed po imenu Paella, katere glavna sestavina je bel riž, ki ga začinijo in obogatijo na sto in en način. Ne smete pa zapustiti Valencije, dokler ne poskusite njihovega lokalnega vina, pršuta in tudi craft piva, ki postaja vedno bolj priljubljeno.

Vir: osebni arhiv
Vir: osebni arhiv
Vir: osebni arhiv

Ena izmed velikih atrakcij je tudi glavna tržnica, na kateri prodajajo hrano, pijačo, začimbe, domače proizvode in še marsikaj. Svojo znamenito podobo pa je Valencia oblikovala s pomočjo gotske katedrale, z zvonikom, imenovanim Micalet, ki tudi predstavlja tudi simbol mesta.

Vir: @that.arnold
Nataša Frančič
Nataša Frančič

Ustvarjanje za računalniškim ekranom ter pisanje o lepoti in modi je del mojega življenja že nekaj časa, saj od leta 2014 pišem za Glitter.si.

Ni komentarjev. Bodi prvi!

Komentiraj

Vaš email naslov ne bo objavljen.