#NatašinIzbor: kako obdržati brezhiben make-up kljub vročini

Poletje je tu! In s tem tudi visoke temperature, ki spremenijo pravila igre pri nanašanju vsakodnevnega make-upa. Sedaj je skrajni čas, da pospravite določene kozmetične produkte, ki niso primerni za poletno vreme. Te pa seveda zamenjate za takšne, ki se bodo obdržali na vašem obrazu in naredili vaš videz brezhiben.

Težke pudre zamenjajte z lahkotnejšo obarvano podlago

Brez dvoma so pudri tisti, ki naredijo ten naše kože enakomeren in skrijejo vse manjše nepravilnosti. Če ste uporabnice težkih tekočih ali pudrov v prahu, vam priporočam, da jih to poletje zamenjate za obarvano ali BB ali CC kremo. Če ta vsebuje zaščitni fatkor, je toliko bolje, saj je ta must have ne glede na letni čas. Moj izbor je obarvana krema z zaščitnim faktorjem 30 znamke Drunk Elephtant.

Drunk Elephant – Umbra Tinte Physical Daily Defence SPF 30

Nikamor brez tekočega bronzerja in rdečila za lička

Sama med letom vedno uporabljam bronzer in rdečila v kamnu, a v poletnem času te zamenjam za tekoče produkte v stiku. Opazila sem, da slednji na koži izgledajo veliko bolj naravno in se kljub potu  lepše obdržijo na koži. Če pa ste začetnice pri uporabljanju make-upa, vam bo veliko lažje ustvarjanje contouringa s pomočjo tekočih ličil. Moj izbor je tekoči bronzer znamke Chanel po imenu Soleil Tan de Chanel, za katerega ste verjetno že slišale, saj velja za enega izmed kultnih Chanelovih izdelkov. Svoja lička pa obarvam s tekočim rdečilom NARS, moj najljubši odtenek se imenuje Orgasm

Chanel – Soleil Tan de Chanel
NARS – Orgasm

Lipglossi za privlačen videz ustnic

V vročih mesecih je skoraj nemogoče obdržati barvito mat šminko na ustnicah. Če pa si ne predstavljate življenja brez obarvanih ustnic, raje posezite po lip glossu. Od oranžnih tonov, koralnih do rožnatih in rdečih – poiščite tistega, ki najlepše pristaja vašemu outfitu in seveda očesnemu make-upu. Glede lipglossa menim, da je zanj nesmiselno porabiti veliko denarja, saj so na trgu številni, ki naredijo isti učinek ne glede na znamko. Moj izbor: Catrice – Volumizing Lip Booster.

 

Catrice – Volumizing Lip Booster

Nevtralni odtenki na očeh s kančkom barve

Tako kot poletje ni čas težkih pudrov, tudi ni čas preobilnega make-upa na očeh. Ne glede na to, kakšne produkte boste uporabili, je zelo malo verjetno, da bo očesnih make-up look ostal popoln kot na začetku. Raje poudarite oči z zemeljskimi toni in dodajte le kanček barve v obliki eyelinerja ali pa dodajte barvo le na notranje kotičke očesa. Vse, kar potrebujete, je dobra paletka z nevtralnimi senčili in eno barvo senčilo, ki bo transformiralo vaš videz ter ga naredilo bolj zanimivega. #NatašinIzbor je paletka znamke Morphe, ki vsebuje 35 različnih senčk: od nevtralnih, zemeljskih tonov pa vse do zelene, pink in neon oranžne.

MORPHE – 35O3 Fierce By Nature Artistry Eyeshadow Palette
Instagram @natasafrancic
Nataša Frančič
Nataša Frančič

Ustvarjanje za računalniškim ekranom ter pisanje o lepoti in modi je del mojega življenja že nekaj časa, saj od leta 2014 pišem za Glitter.si.

2 komentarja
  1. Kje se kupi tale Chanelov bronzer? Sem ga že večkrat poskušala kupiti preko spleta,pa ga nisem našla oziroma je bil razprodan. 🙂

Komentiraj

Vaš email naslov ne bo objavljen.