#NatašinIzbor: moji najljubši lokali v Trstu

Trst ima brez dvoma svoj čar, saj je le 15 minut oddaljen od Kopra, na trenutke pa se mi zazdi, da je čisto drugi svet. Seveda ga ni čez sprehajanje ob naši slovenski obali, vendar je Trst mesto, kjer zares začutiš mestni utrip, ki ga pri nas primanjkuje. Všeč mi je, da je poln skritih kotičkov in je na vsakem koraku mogoče zaznati vonj dobre kave. Zanimive kavarne, polne dobrot, prijazni natakarji in seveda dobra družba je popolna kombinacija za sproščen vikend. Kavarna La Caffetteria del Borgo se nahaja v bližini trga Piazza Unità, torej v središču dogajanja, vendar je na takšni točki, da lahko v miru spiješ skodelico dobre kave.  Poleg kave ponuja veliko drugih italijanskih specialitet, s katerimi posladkate svoje brbončice. Na drugi strani obmorske ceste Riva Tommaso Gulli pa se nahaja najboljša restavracija, ki za vikende ponuja meni ljubi brunch meni. Puro me je prepričal z avokadovim toastom in ameriškimi palačinkami.

Vir: Instagram @natasafrancic
Vir: Instagram @natasafrancic
Vir: Instagram @natasafrancic

A če se želite zares dobro posladkati, ga ni čez cupcake iz slaščičarne in čajnice Ginger. Moj najljubši je red velvet cupcake.  In če se boste kdaj sprehajali po ulici Via Luigi Cadorna, se morate nujno ustaviti na kavi, ki jo boste spili tudi v izredno posebnem in lepem ambientu kavarne Nero in BMed nakupovanjem pa vam priporočam obisk lokala, ki se nahaja v bližini trga Ponte Rosso, po imenu Cadenaro. Slaščičarne Cadenaro imajo več kot petdesetletno tradicijo izdelave sladic v Trstu in so kraj, kjer si lahko naberete dodatne moči za nakupovanje.

Vir: Instagram @natasafrancic, (levo) Foto: Helena Milost
Vir: Instagram @natasafrancic

In še zadnji lokal, ki se nahaja v čisti bližini prej omenjenega Pura, je moj najljubši kotiček za prigrizek. Draw je znan po prepoznavnem meniju, ki vsebuje veliko presne hrane. Različne solate raznovrstnih okusov so izbira za vse, ki obožujete zelenjavo. Seveda imajo na voljo tudi različne narezke pršuta, salam, sira, ki se priležejo s kozarcem dobrega vina. Prava atrakcija je tudi dizajn same restavracije in stropa, s katerega visijo zelene rastline.

Vir: (levo) Instagram @natasafrancic, (desno) osebni arhiv
Vir: osebni arhiv

Nataša Frančič
Nataša Frančič

Ustvarjanje za računalniškim ekranom ter pisanje o lepoti in modi je del mojega življenja že nekaj časa, saj od leta 2014 pišem za Glitter.si.

Ni komentarjev. Bodi prvi!

Komentiraj

Vaš email naslov ne bo objavljen.